Чернівецька сімейна пара представлятиме Україну на Всесвітній Універсіаді 2017

0

Уперше на Всесвітній Універсіаді Україну в стрільбі з лука буде представлятиме сімейна пара з Чернівців – Лідія Січенікова-Косташ та Михайло Косташ.

 

Заключний етап відбору до студентської збірної України зі стрільби з лука відбувся в рамках 2 етапу Кубку України «Кубок Кокота 2017» у Львові.

Буковинці відзначились на цих змаганнях одним призовим місцем. Лідія Січенікова, Тетяна Дорохова та Олена Онуфрійчук стали срібними призерами у командному виді програми.

В особистих змаганнях Ліда Січенікова поступилась в 1/8 фіналу Ірині Хочиній 4:6 (вела 4:0), а Михайло Косташ програв в перестрілці Маркіяну Івашко (Львівська).

Після «Кубку Кокота» тренерська рада визначилась зі складом для поїздки на Всесвітню Універсіаду, яка відбудеться з 19 по 30 серпня в місті Тайбей (Тайвань).

У жінок першим номером збірної є Лідія Січенікова (03.02.93, Чернівці, «Спартак», «Динамо», ШВСМ, Сумський державний педагогічний університет, тренер – Олег Осипенко, офіційний партнер – житловий комплекс «Водограй»), компанію якій складуть Ірина Хочина (Сумська) та Дар’я Павлюченко (Харків). Запасна – Катерина Гугленко (Харківська).

У чоловіків перший номер – Георгій Іваницький (Львівська, він виграв 2 етап Кубку України), другий – Олексій Гунбін (Сумська), а за рішенням тренерської ради до команди включений переможець Всеукраїнської Універсіади 2017 р. Михайло Косташ (9.07.90, Чернівці, «Спартак», ШВСМ, Сумський ДПУ, Олег Осипенко). Запасний – Антон Комар (Рівненська, Студент Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки).

Зрозуміло, що Універсіаді Михайло та Лідія представляють Сумський державний педагогічний університет, в якому навчаються.

Юніори та кадети готуються до Кубку Європи

Тим часом, збірники-кадети та юніори під керівництвом чернівецького тренера Олега Осипенка готуються до етапу Кубку Європи. Тепер вони збираються на короткочасний збір у Львові, звідки, як поваідомив SportBuk.com Олег Осипенко, 7 липня вирушають на Хорватію.

У цих збірних в основному складі фігурує лише Іван Кожокарь (2000, Чернівці, ШВСМ, «Спартак», Олег Осипенко), який нещодавно на Всеукраїнських змаганнях «Олімпійські надії» встановив два юнацькі рекорди України: у вправі Раунд-1440 – 1347 очок (попередній рекорд належав Сенюку Тарасу – 1340 очок), на дистанції 60 м 36 стріл – 343 очка (попередній рекорд – Марченко Дмитро, 341 очко).

Іван пройшов і до юніорської збірної. Але Олег Осипенко вирішив дати можливість йому змагатися у своїй кадетській номінації, адже це останній рік в цій віковій групі.

Склад збірних на етап Кубку Європи в Хорватії:

Дівчата 2000 р.н. і мол.: Ірина Русин (Львівська), Катрін Онишкевич (Львівська), Жанна Наумова (Львівська), Олександра Комарова (Львівська). Запасна – Орися Дідич (Львівська).

Юнаки 2000 р.н. і мол.: Іван Кожокарь (Чернівецька), Артем Овчинніков (Сумська), Олександр Панциру (Львівська), Віктор Рубан (Сумська). Запасні – Володимир Каменський (Харківська), Назар Федорук (Львівська).

Юніорки: Євгенія Чібісова (Сумська), Анна Пархоменко (м. Київ), Соломія Трапезнікова (Львівська), Соломія Гнип (Львівська). Запасна – Ксенія Антонова (Львівська).

Юніори: Олександр Мазепа (Сумська), Михайло Бойко (Харківська), Антон Комар (Рівненська), Борис Букатевич (Львівська). Запасні – Влад Черкез (Чернівецька), Микита Кравчук (Харківська).

Підсумки юніорського чемпіонату України 2017

На чемпіонаті України серед юніорів 1997 р.н та молодших у Львові Іван Кожокарь виграв кваліфікацію. У міксі з Оленою Онуфрійчук (1997 р.н., освіта) у півфіналі поступились Харківській-1 – 4:5. У матчі за 3 місце Кожокарь і Онуфрійчук перемогли Сумську-1 – 6:0. Фінал: Львівська-1 – Харківська-1 – 6:2.

Особисті змагання

Юніори

Фінал. Букатевич Борис (Львівська) – Бойко Михайло (Харківська) – 6:2

За 3 місце. Мазепа Олександр (Сумська) – Овчинніков Артем (Сумська) – 6:2…

6 Кутовой Олексій…

9 Черкез Владислав, Кожокарь Іван…

17 Микитюк Орест, Черней Дмитро…

33 Курилюк Павло…

Юніорки

Фінал. Чібісова Євгенія (Сумська) – Наумова Жанна (Львівська) – 6:2

За 3 місце. Онуфрійчук Олена (Чернівецька) – Пархоменко Анна (Київ) – 6:2…

9 Кукурузяк Олександра…

17 Олесик Анжела, Аріфова Людмила, Андрусенко Катерина, Беня Валерія, Сусленська Євгенія…

Командний вид

Юніори

Фінал. Сумська-1 – Харківська-2 – 6:0

За 3 місце. Львівcька-1 – львівська-2 – 5:3…

5 Чернівецька-1 (Кожокарь Іван, Черкез Владислав, Черней Дмитро)…

9 Чернівецька-2 (Курилюк Павло, Кутовой Олексій, Микитюк Орест)

Юніорки

Фінал. Сумська-1 – Львівська-1 – 5:3

За 3 місце. Чернівецька-2 (Беня Валерія, Андрусенко Катерина, Аріфова Людмила) – Київ – 5:3…

6 Чернівецька-1 (Онуфрійчук Олена Кукурузяк Олександра, Сусленська Євгенія)

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

***

Про «хет-трик» чернівчан у 3-х країнах і лучне свято на «Буковині» (відео, фото)

***

Стрільба з лука: Тріумф чернівецької олімпійської сім’ї на Універсіаді-2017

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.