Міністр “та спорту” і місцеві керівники інспектували будівництво стадіону у Чернівцях

0

У суботу, 6.05.17, поважна делегація посадовців, серед яких і міністр молоді та спорту Ігор Жданов, проінспектували будівництво сучасного футбольного стадіону на місці футбольного поля заводу “Електронмаш” по вул. Головній у Чернівцях.

Про це повідомив мер Чернівців Олексій Каспрук. Об’єкт відвідав і губернатор Олександр Фищук.

Міністр приїхав у т.ч. для участі у церемонії відкриття етапу чемпіонату світу з мотокросу на мотоциклах з коляскою.

Нагадаємо, цей стадіон будується спільними зусиллями – за залучені, за сприяння віце-президента ФФУ Василя Орлецького, кошти УЄФА та з міського бюджету.

Мер Олексій Каспрук прогнозує, що, якщо все буде добре, у липні буде вже відкриття стадіону, – повідомляє сайт fakty.cv.ua.
А ось інтерв’ю Василя Орлецького на цю тему:

Василь Орлецький: “Вже у найближчому майбутньому ми побачимо новий, сучасний футбольний стадіон у Чернівцях”

Напередодні травневих свят будівництво нового футбольного стадіону в Чернівцях на місці колишнього футбольного поля заводу «Електронмаш» відвідала комісія на чолі з головою Чернівецької обласної федерації футболу Василем Орлецьким. Не зважаючи на вихідні, нам вдалося поспілкуватися з головним інженером «КМ-Буду», виконавцем робіт Орестом Ластівкою і розпитати його про хід робіт на будівництві.

Роботи, які зараз ведуться на будівництві стадіону, ідуть за планом? Чи немає затримок відповідно до графіка?
В принципі, всі роботи виконуються згідно передбаченого нами плану і поки що ніяких питань чи проблем немає. Також не маємо зауважень до постачання матеріалів будівництва. Так, є певні затримки, але всі вони стосуються виключно проектних рішень, тому що по ходу будівництва проявилися певні нюанси. А, взагалі, роботи йдуть згадно плану і все ми намагатимемося виконати за передбаченими термінами. Звичайно, якщо з неба нас не буде «заливати» й погодні умови не підведуть))

Які роботи виконуються на будівництві на сьогоднішній день?
Наразі паралельно ведуться роботи будівництва дренажних систем та підпірних стін футбольного стадіону. Також робиться ізоляція і відведення позастінної води, а окрема група робітників займається залишками планувальних робіт через нагальні потреби відскладування матеріалів та упорядкування побутових приміщень.

Знову ж таки, коли за планом ви маєте здати стадіон в експлуатацію?
За затвердженим планом це має бути кінець червня, тобто маємо ще два місяці. Зараз планується зміна конструкції останньої стіни, що має прискорити загальний процес підготовки об’єкту. А якщо врахувати, що ми хочемо набрати ще й додаткову бригаду робітників, то проблемних питань взагалі не має бути.

Звичайно, коментар по ситуації нам надав і сам Василь Орлецький, який особисто опікується цим проектом.

Як ви оцінюєте роботи, що ведуться на будівництві і чи задоволені ви якістю вже виконаних робіт?
Мені, як завжди, приємно повертатися до Чернівців, і в першу чергу цього разу я відвідую будівництво нового стадіону. Хочу відмітити, що роботи йдуть нормально, якісно, і впевнений, що вже у найближчому майбутньому ми побачимо новий, сучасний футбольний стадіон у місті Чернівці. Всі ми хочемо, щоби це було якнайскоріше, і відкриття цього об’єкту з усім відомих причин є направду довгоочікуваним.

Вже найближчими вихідними об’єкт відвідає делегація керівних осіб не тільки з Буковини, а й зі столиці, а влітку очікуємо на урочисте відкриття нового стадіону.

АЛЬБЕРТ КОМАРІ, ffbuk.org.ua

Leave A Reply

Your email address will not be published.