Чернівецький етап чемпіонату світу з мотокросу 2017 виграли голландці (фото, відео)

0

Другий етап чемпіонату світу з мотокросу на мотоциклах з коляскою 2017 відбувся на чернівецькій трасі «Суперкрос» після кількарічної перерви і став чудовим приводом для поважного відзначення 25-ліття від проведення перших у столиці Буковини світових змагань з цього технічного виду спорту.

 

Перед цим Чернівці приймали змагання світового рівня у 2013 р. І тоді це також був другий етап чемпіонату світу з мотокросу на мотоциклах з коляскою. Нагороди розігрували 33 екіпажі з 15 країн. І переможцями стали  нідерландець Етьєн Бакс (Голландія) – Каспарс Ступеліс (Латвія), срібними призерами Ніколас Муссет – Валентин Гіраунд (Франція), бронзовими Бен Адріансен (Бельгія) – Бен ван ден Бога (Голландія).

Цього разу позмагатися у Чернівцях виявили бажання чотири десятка екіпажів з 12 країн. Призову трійку утворили 10-разовий чемпіон світу Даніель Віллімсен – Роббі Бакс (Голландія), Валентін Жиро (Франція) – Елвіс Мюсенікс (Латвія) та Етьєн Бакс (Голландія) – Ніколас Мюсет (Франція).

Суддівську колегію у Чернівцях очолював президент міжнародного журі Сабін Валеріо Олару (Румунія) та делегат FIM Іса Ісмаель Алавадхі (Бахрейн). Серед арбітрів були також Ральф Пива (Венесуела) та Аллан Лаурімае (Естонія).

У церемоніях чернівецького етапу взяли участь, зокрема, місцеві керівники (голова обласної ради Іван Мунтян, губернатор Олександр Фищук, мер Олексій Каспрук), зірковий керівник обласного відділення Нок України Іван Гешко, міністр молоді та спорту Ігор Жданов, народний депутат Максим Бурбак та інші.

SportBuk.com

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (Максим КОЗМЕНКО):

***

FIM Sidecar Motocross World Championship 2017, Chernivtsi

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

Мотокрос: Зірковий Віллемсен у Чернівцях пішов зі старту другим і…

***

Відео: Чемпіонат світу з мотокросу 2013 р. у Чернівцях

***

Мотокрос: Суперчемпіона Вілемсена у Чернівцях підвела техніка

***

Мотокрос: Сюрпризи чернівецького етапу Чемпіонату світу, «міграція» і нові кумири

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.