«Буковині» виділили 1 млн., ще 1 додадуть разом з підтримкою інших видів (відео)

1

Заключного сесійного дня березневої 26 сесії Чернівецької міської ради VII скликання… 26 квітня добрались і до питання щодо підтримки футбольного клубу «Буковина».

 

Планували виділити ФСК «Буковина» 2 млн. грн. (цільовою субвенцією обласному бюджету, якому трохи простіше правильно з точки зору бюджетного законодавства освоїти ці «футбольні кошти»).

З першого разу це питання не отримало достатньої для результативного голосування підтримки (22 і більше голосів). Передусім, напевно, через той резонанс у спортивних колах і «тиск» на зіркового керівника обласного відділення НОК України та голову профільної комісії обласної ради Івана Гешка, який, поспілкувавшись з авторитетними представниками інших пріоритетних видів спорту, заявив, що він за підтримку футбольного клубу, але вважає, що таку ж суму треба виділяти на всі інші олімпійські види спорту. Фактично цього і вимагали деякі депутати, у т.ч. голова обласної федерації легкої атлетики і меценат спорту Валерій Чинуш.

За те, щоби виділили 2 млн. футбольному клубу і стільки ж іншим видам спорту (але не лише олімпійським) виступив і депутат Ігор Наконечний, який очолює обласну федерацію з неолімпійського виду панкратіону. Щоправда, Ігор трішки некоректно висловився про «єдину команду» в місті та області, яка показує результати, адже, приміром, чернівецькі команди з хокею на траві та бейсболу багато років виступають у вищій лізі (бейсболісти – у дивізіоні Б вищої ліги), новоселицька чоловіча волейбольна команда «Колос-Роднічок» минулого сезону с енсаційно здобуда «бронзу» у вищій професійній лізі, а цього сезону у вищій лізі дебютувала (за підтримки ТМ «ObnovaEuroshop» і Ко) і жіноча команда «Буковина ЧТЕІ» (Чернівці). Плюс у футзальній І лізі не так давно переможно виблискував «Меркурій», а тепер непогано виступає «Епіцентр К» і т.д.

***

Отож, питання щодо виділення 2 млн. «Буковині» не пройшло. Пізніше, за пропозицією Василя Продана, повернулись до цього питання і таки вирішили виділити субвенцію обласному бюджету на підтримку ФСК «Буковина», але не 2 млн., а 1 млн. А про другий мільйон прийматимуть рішення в комплексі із виділенням коштів на інші види спорту.

***

Все засідання 26.04.17 можна переглянути тут:

Міська рада продовжує розподіляти кошти вночі (продовження сесії 26.04.17)

***

***

1 Comment
  1. Ростислав Грінчук says

    Бейсбол “Соколи”вища ліга
    2015 дивізіон “А”.
    2016 із-за недостатнього фінансування перейшли в дивізіон “Б”
    2017 дивізіон “А”, цифра на рік недостатня для команди дивізіон “А”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.