Волейбол: На юнацькому чемпіонаті області 2017 кращі – Чернівці і Новоселиця

0

У двох вікових групах – серед юнаків 2001 р.н. та 2002-2004 рр.н. – розіграли нагороди юнацького чемпіонату області з волейболу у спортзалі ліцею №2 у Чернівцях.

 

Крістіан Присикар

До фінальної частини за підсумками групового етапу в кожній віковій групі увійшли по 3 переможці підгруп та ще одна команда, яка виграла міні-турнір серед других місць.

У молодшій групі до фіналу увійшли Новоселиця, Чернівці (ДЮСШ №4), Сторожинець і Кіцмань (краща серед других). Кіцманська команда, на жаль, на фінальну частину не з’явилась. Доля першого місця у трійці фіналістів вирішилась у поєдинку між новосельчанами та вихованцями тренера ДЮСШ №4 Серафіма Синицького. У цікавій боротьбі перемогу святкували представники Новоселицького району – 2:1. Переграли вони і сторожинчан. Останні зуміли здолати трохи «деморалізованих» чернівчан і стали срібними призерами.

Цікаво, що одним з кращих у цій віковій групі був юний новоелицький волейболіст Крістіан Присакар (2003 р.н.), чий брат Андрій Присакар (27.05.1997) на контракті у клуба Суперліги «Барком-Кажани» (Львів). Там же, до слова, і колишній бігун Сергій Турецький (3.02.1999), якого Серафім Синицький відкрив для іншого виду спорту і підготував до інтереса від команди вищого дивізіону.

У старшій віковій групі з другого місця до фінальної частини пробились представники Глибоцького району. Нагороди розігрували за олімпійською системою. У півфіналі заіксовані такі результати: ДЮСШ №4 (Чернівці) – Новоселиця – 2:0, Путила – Глибока – 2:0. І, що цікаво, глибочани, пробившись до топ-4 з 2 місця, у підсумку стали призерами. Матч за 3 місце: Глибока – Новоселиця – 2:0. Фінал: ДЮСШ №4 – Путила – 2:0.

В контексті підсумків цих фінальних змагань та згаданого цікавого прикладу успішної перекваліфікації з бігуна у волейболіста Сергія Турецького варто відзначити зі знаком плюс кадровий «експеримент» садгірської ДЮСШ №4, яка залучила до роботи з хлопцями титулованого волейболіста-ветерана Серафіма Синицького, за сприяння управління освіти (Сергій Мартинюк, Володимир Цуркан), забезпечила йому нормальні умови для тренувань у ліцеї №2, і позитивні результати не забарились.

SportBuk.com

***

Волейбол: Новосельчанин Буздуган гратиме у Прибалтійській лізі

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.