Сенсації на ювілейному турнірі екс-голкіпера збірної Молдови у Чернівцях (фото)

0

Найбільшою несподіванкою ветеранського (+50) турніру з міні-футболу, приуроченому 50-літньому ювілею колишнього голкіпера збірної Молдови Володимира Бабюка, який відбувся 26.02.17 у чернівецькому ФОК «Олімпія», стала півфінальна поразка зіркових ветеранів «Буковини».

 

На цій стадії турніру ветерани «Буковини», ведучи в рахунку 2:0, поступилися команді «Роша», у складі якої, до слова, забивав і віце-президент Асоціації сільського футболу України Віталій Ротар. Цікаво, що «Роша» виступала фактично без воротаря – на ворота став граючий організатор команди Андрій Хабайло, який, будучи польовим гравцем, часом тікав і в атаку:)

У другому півфіналі «Легмаш», за який на воротах стояв ювіляр Володимир Бабюк, без особливих складнощів переграв збірну Берегомета та Вашківців Вижницького району. У складі останніх грав і колишній гравець юнацької збірної СРСР Володимир Березіков.

Матч за 3 місце завершився прогнозованою перемогою зіркових ветеранів «Буковини».

А ось фінал тримав у напрузі до останніх секунд. «Легмаш» першим повів у рахунку і, здавалося, зможе зробити своєму голкіперу-ювіляру переможний подарунок. Але «Роша» здаватися не збиралась. І чим ближче до завершення гри, тим більше і гостріше атакувала, що, зрештою, принесла свої плоди. У декількох епізодах «Легмаш» дивом рятував  чернівецький екс-страж воріт збірної Молдови Володимир Бабюк (недарма він свого часу після перемоги збірної Молдови у всесоюзному турнірі був визнаний кращим голкіпером і отримав відповідний приз з рук легендарного Льва Яшина). Але «Роша» все ж зуміла зрівняти рахунок – 1:1.

Отож, долю головного призу вирішила серія післяматчевих пенальті. Розпочалась вона з того, що ювіляр, якого, до слова, називають спеціалістом по пенальті, відбив перший удар «з точки» (м’яч влучив йому в голову і ледь не відправив у нокдаун). Але партнери по «Легмашу» не змогли реалізувати всі пенальті, тому серія продовжилась, як кажуть, до першого промаху. Був момент, коли гравці «Роши», напевно, вирішили «трішки піддатися», аби переможцями стали «легмашівці» на чолі з ювіляром. Але Володимиру Бабюку це не сподобалось, то ж серію пенальті продовжили без спроб робити такі ювілейні подарунки. І, зрештою, фортуна таки посміхнулась «Роші», яка вирвала перемогу у серії пенальті.

Цікаво, що перед фіналом винуватцю футбольного свята пропонували зіграти по одному тайму за кожного фіналіста («Легмаш» є однією із знакових для Бабюка команд його футбольної юності, а з «Рошею» він нещодавно виборов ветеранський Кубок області), але Володимир не підтримав цю ідею і зіграв лише за «Легмаш».

Під час церемонії нагородження винуватець футбольного свята Володимир Бабюк отримав цікаві подарунки від команд-учасниць, а також від ФСК «Буковина», від збірної  України, від обласної федерації футболу, від ФК «Університет» тощо. Вів церемонію (традиційно з гумором та дотепними «підколками») заступник голови обласної і керівник міської федерації футболу Сергій Задорожняк, який, за його словами, у місцевих аматорських командах найдовше зіграв саме з ювіляром (який, цікаво згадати, був у нього дружбою на весіллі та хрестив красуню-доньку Юлію).

Дуже гарний і смачний презент вручили ювіляру і від ФК «Роша» – іменний ювілейний торт.

Характеризує ювіляра і той факт, що отримавши футбольний м’яч з цікавими автографами, він сказав, що хоче подарувати його присутньому другу, який бореться з важкою хворобою. Це був дуже хвилюючий емоційний момент, і очі були «трохи мокрими»…

Завершальним акордом футбольного ювілею стало вже неформальне спілкування учасників та почесних гостей турніру, яким було що згадати із спільного з ювіляром футбольного минулого. З побажаннями на майбутнє теж було все гаразд:)

Ще раз – з ювілеєм, БОБ! Здоров’я і реалізації всіх гарних задумів та мрій!;)

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (натиснути на фото):

***

***

Чернівчанин був на зборі у збірній України, а потрапив… до збірної Молдови

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.