Легка атлетика: Успіхи буковинців на ЧУ-2017 і рекорд світу у Запоріжжі

0

Сюрпризно одразу двоє буковинців пробились до фіналу на дистанції 60 м на Командному чемпіонаті України, який стартував 27.01.17 у Запоріжжі.

І якщо вихід Еміля Ібрагімова до фіналу, як кажуть, “читався” (він, нагадаємо, є рекордсменом України в естафеті 4х100 м), то його колега по групі Геннадія Слюсарєва Олександр Помагаєв підніс приємний сюрприз. Хоча, як зазнаяив Еміль, Сашко серйозно додав останнім часом і був готовий “розміняти” 7 секунд. Поки що не дотягнув.

Приємно зазначити, що 60-метрівку з бар’єрами виграв Сергій Копанайко – чоловік зіркової буковинської бігунки Наталки Лупу.
Чернівецька команда виступає на звітних змаганнях ліченими учасниками. Другого дня на дистанції 3000 м має виступити Сергій Дуган.
А головною родзинкою стартового дня ЧУ-2017 у Запоріжжі став юніорський рекорд світу Алінки Шух з Київщини, яка торік, нагадаємо, вчтановила і юнацький рекорд світу в багатборстві.

60 м
Забіги
Еміль Ібрагімов (Чернівці, ШВСМ, СК “Гешко”, Геннадій Слюсарєв, офіційний партнер –готель “Буковина”) – 6,83 (1 м у 7 забігу, 2 загальний час)
Олександр Помагаєв (Чернівці, ШВСМ, Геннадій Слюсарєв) – 7,01 (2 м у 5 забігу, загальний 7 час).
Фінал
1 Роман Кравцов (Запорізька) – 6,79
2 Еміль Ібрагімов (Чернівці, ШВСМ, СК “Гешко”, Геннадій Слюсарєв, офіційний партнер –готель “Буковина”) – 6,84…
7 Олександр Помагаєв (Чернівці, ШВСМ, Геннадій Слюсарєв) – 7,05

400 м
Михайло Яворський (Новоселицький р-н, виступає за Запорізьку обл.) – 50,54 (1 м у 8 забігу, загальне 8 місце)
Олександр Данілов (Чернівці, Ірина Ячнюк) – 51,14 (2 м у 10 забігу)

До вашої уваги матеріал про перший день змагань з сайту ФЛАУ – uaf.org.ua:
Світовий юніорський рекорд у Запоріжжі від Аліни Шух!

Запоріжжя – щасливе місто для багатоборки з Броварів Аліни Шух. Рік тому на командному чемпіонаті України вона тут встановила юніорський рекорд України, а зараз вже – світовий рекорд для цієї вікової групи!
Аліна провела змагання з п’ятиборства просто чудово. В трьох з п’яти дисциплін встановила особисті рекорди. Її беззаперечна перевага над суперницями ще перед останнім видом – бігом на 800 метрів – зняла усі питання щодо переможниці змагань. Але 17-річна атлетка, яка має в своїй колекції вже бронзу юнацького чемпіонату світу та золото юнацького чемпіонату Європи, поставила перед собою у цьому зимовому сезоні за мету пробитися на свій перший в кар’єрі великий дорослий міжнародний старт – чемпіонат Європи у приміщенні. Для того, щоб 3-5 березня позмагатися у Белграді (Сербія), багатоборцям потрібно показати у зимовому сезоні результат з ТОП-8 європейського листа. І Аліні Шух наразі це вдалося. 4550 очок, які вона набрала у сумі, це найкращий результат сезону у світі (серед дорослих!). А ще – новий світовий рекорд серед юніорів!

За відсутності чималої кількості досвідчених вітчизняних атлетів, які взяли паузу після виснажливого олімпійського сезону, чудовий шанс проявити себе отримала молодь. Аліна Шух – це найгучніший приклад цього. Але були й інші хлопці та дівчата. У стрибках у довжину серед чоловіків перемогу здобув 20-річний Владислав Мазур з Житомирщини, який вже має з минулого року норматив на Белград-2017. Сьогодні для перемоги йому вистачило стрибка на 7 м 65 см. На 400-метрівці серед жінок найшвидшою виявилася 19-річна Анастасія Бризгіна, яка представляє Запоріжжя – 55,54 секунди.

Також серед інших результатів заслуговує на увагу час місцевої атлетики Анастасії Ткачук, яка виграла 1500 метрів з нормативом на чемпіонат Європи у приміщенні – 4 хвилини, 14,58 секунди.

З повними результатами змагань можна ознайомитися за ЦИМ посиланням. Командний чемпіонат України у приміщенні триватиме у Запоріжжі до 28 січня.

Відео (нарізка першого дня):

https://we.tl/MUYzttzlRl

***

Інтервю:

https://we.tl/GW11NIUOuQ

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.