Бокс: Медалі буковинців на юнацькому чемпіонаті України 2016

0

Цікавим і, нарешті, плідним для буковинського боксу став осінній Чемпіонат України з боксу серед юнаків, що проходив минулого тижня на Прикарпатті, у мальовничій та гостинній Надвірній. На відміну від весняного чемпіонату, що приніс Чернівецькій області більше розчарування, аніж позитиву.

В Надвірній Буковину представляли 8 юних боксерів, а один із них – Іван Борейко, призер

попереднього юнацького Чемпіонату України – приніс очки також у залік Хмельницької області (консолідовано).
У кваліфікаційних двобоях лише троє юних буковинців перемогли своїх суперників і вийшли до півфіналів чемпіонату, що автоматично забезпечило Буковині три медалі. Проте, амбіції наших юних краян змушували їх ставити перед собою лише найвищі цілі, і уся тройка була налаштована на вихід до фіналу змагань. А це вдалося лише двом: Дмитру Сушинському (ОДЮСШ “Авангард” м. Чернівці, тренер Петро Москалюк) та Івану Борейку (ОДЮСШ “Авангард м. Чернівці, тренери Тімур Січковський та ЗТУ Андрій Чумаков).
Олександр Маслянчук (БК “Колізей” м. Чернівці, тренер Олександр Погодін) у ваговій категорії 41,5 кг-В у своєму поєдинку одноголосним рішенням суддів поступився Володимиру Камаєву з Донецької області і здобув на цьому Чемпіонаті України в Надвірній “бронзову” нагороду, що стало поки що найвищім досягненням юного чернівчанина у його власній спортивній кар’єрі.
Дмитро Сушинський у в.к. 43 кг-Б у півфіналі за допомогою технічного нокаута переміг представника вінниччини Антона Горщука, а у фінальному поєдинку технічним нокаутом поступився вже він. Дмитру Гатілову з Одеської області. Як результат – “срібна” медаль Чемпіонату України, що теж є доволі непоганим результатом.
А от Іван Борейко, від якого очікували максимального результату, таки не “підкачав”!!! І у півфіналі, і в фіналі він впевнено, технічними нокаутами(!!!), подолав опір своїх опонентів – Вадима Прокопенко з Черкащини та Сергія Лобко з Полтавщини – і став ЧЕМПІОНОМ України 2016 року серед юнаків!!!
В цілому ж маємо надії на перспективи юнацького боксу в Чернівецькій області, але для для втілення цих надій в успіх нашим юним землякам потрібно багато працювати над собою в цьому навчальному році й мати відповідну змагальну практику як в обласних, так і на міжобласних і всеукраїнських турнірах.
Вкотре щиро дякуємо постійному й надійному партнеру Федерації боксу Чернівецької області -чернівецькому обласному підрозділу ГО “Золоті Леви Чорної Сотні” в особі голови підрозділу Олега Громадського – за можливість перебувати в Надвірній під час Чемпіонату України з боксу серед юнаків і вести репортажі безпосередньо з місця змагань! І це вже далеко не перша підтримка ГО “Золоті Леви Чорної Сотні” в організації відряджень спеціального кореспондента від Буковини на змагання з боксу. Сподіваємося, не остання))!

Альберт КОМАРІ

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

161023-box-ukr-nadvirna-k-sportbuk-com-23

***

«Леви» допомагають відстежити виступи буковинських боксерів (фото)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.