Проект ФФУ «PLAY AWAY, PLAY EVERYWHERE 2016» у Чернівцях (фото)

0

Чергове свято дитячого спорту відбулося в Чернівцях, і приймав це свято один із кращих спортивних комплексів Буковини – ФОК «Олімпія».

У першу чергу хочеться відмітити активну й постійну позитивну позицію Чернівецької обласної федерації футболу, яка, власне, і втілила в життя це дійство. Діти, їхні батьки, педагоги, студенти та спортивна громадськість Чернівців стали свідками цікавого й надзвичайно важливого соціального проекту Федерації футболу України «PLAY AWAY, PLAY EVERYWHERE» («ГРАЙ В ГОСТЯХ, ГРАЙ ВСЮДИ») під егідою Дитячого фонду УЄФА. Проект призначений для соціальної та психологічної підтримки вимушено переселених дітей з конфліктних територій України та дітей учасників АТО.

Відзначимо, що проект «PLAY AWAY, PLAY EVERYWHERE» націлений, в першу чергу, на соціальну інтеграцію дітей-переселенців України та дітей учасників АТО через футбол та концепції формування поняття особистої важливості в суспільстві. По-друге, даний проект є важливим засобом заохочення дітей до здорового способу життя та занять спортом, зокрема – футболом. Також одним із чинників проекту є забезпечення вільного доступу дітей до футбольної інфраструктури краю та різноманітних заходів, пов’язяних із цим найпопулярнішим видом спорту на планеті. І, нарешті, ще однією метою «PLAY AWAY, PLAY EVERYWHERE» є залучення громадськості та місцевих громад до проекту для вирішення існуючих проблем  дітей-переселенців і дітей учасників АТО.

Всього до участі в проекті, що проходив 27-29 вересня на ФОК «Олімпія», були залучені 168 дітей з шести шкіл міста. Це – учні ЗОШ № 6, 22, 24, 27, 41 та гімназії №1. Особливо цікавим став урок футболу в рамках проекту, що тривав три години й під час якого діти-учасники здобули багато важливих для себе знань та умінь. Футбольне поле було розподілено на 12 секторів, за кожним із яких був закріплений окремий інструктор із своїм завданням. В якості інструкторів виступили вчителі фізичної культури та спорту, студенти факультету фізичного виховання та здоров’я людини ЧНУ, соціальні працівники та психологи. «Свій сектор» мали й представники МВС, які надали дітям-учасникам корисну інформацію про нову українську поліцію, засоби безпеки, а також багато інших, важливих знань.

Приємною несподіванкою для всіх, хто спостерігав за уроком футболу на «Олімпії», стала кількість дівчат-учасниць уроку, яких було аж ніяк не менше від хлопчиків, а їхні завзятість і наполегливість стали прикладом для більшості ровесників-представників «сильної статі».

Не обійшлося й без додаткових сюрпризів для дітей, що приймали участь в уроці. Кожен учасник отримав від організаторів на пам’ять спеціальну футболку проекту, а школи-учасниці – комплекти гарних, яскравих м’ячів, розроблених спеціально до цієї події.

Урок футболу в рамках проекту «PLAY AWAY, PLAY EVERYWHERE» відвідали заступник голови ЧОФФ Сергій Задорожняк, керівники відділів спорту області й міста Богдан Вітовський та Дмитро Макаренко, інші почесні гості й представники владних і правоохоронних структур, а проходило це свято під керівництвом регіонального менеджера проекту «Грай в гостях, грай всюди» Олександра Плахова та місцевого організатора Юрія Крафта.

Альберт КОМАРІ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (для перегляду натисніть на фото):

160929-urok-futbolu-kom-sportbuk-com-4-copy

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.