Наші на «Кубку Націй Данон-2016» у Парижі (фото, відео)

0

У Парижі відбувся довгоочікуваний всесвітній фінал дитячого футбольного турніру «Кубок Націй Данон»-2016, в якому традиційно беруть участь юні футболісти багатьох країн світу. Доречніше сказати, що це – чемпіонат світу з футболу серед школярів віком 10-12 років, який проходить під егідою всесвітньо відомого французького бренду«Данон» – найбільшого виробника молочної продукції у світі.

Цього року на фінальній стадії турніру зійшлися команди 32-х країн з усіх континентів, і, звичайно, серед них були й українські школяри. Нагадаємо, у травні, під час баталій всеукраїнського фіналу «Кубку Націй Данон», серед 8-ми кращих українських шкільних команд впевнено перемогли юні футболісти з Кропивницького, які й отримали право представити Україну на всесвітньому фіналі у столиці Франції.

Серед супроводжуючих українську «скуадру» на змагання у Парижі був і спеціальний кореспондент «Кубку Націй Данон» у Чернівецькій області, тому читачі нашого порталу мають ексклюзивну можливість отримати репортажі й фотозвіти з запеклих поєдинків фінальної частини цього турніру.

Змагання групового етапу всесвітнього фіналу «Кубку Націй Данон» проходили в сучасному спортивному комплексі «Марсель Бек» на чотирьох спеціальних футбольних полях, а останній день турніру, протягом якого вирішувалось остаточне розташування команд по своїх місцях від 1-го до 32-го, відбувся на одній з найвідоміших та найяскравіших футбольних арен світу – на «Стад де Франс», що протягом своєї історії була місцем проведення фіналів чемпіонатів Європи та світу (в тому числі й нещодавнього ЧЄ-2016!!!) та фіналу Ліги Чемпіонів.

Перший день «Кубку Націй Данон»-2016 став днем приїзду команд і днем офіційних тренувань на «Марсель Бек». Після цього юні футболісти проходили випробування в окремих елементах футбольної техніки й майстерності під керівництвом представників організаторів турніру і супроводжуючих своїх країн.

Керівником української делегації на всесвітньому фіналі «Кубок Націй Данон» була менеджер з комунікацій компанії «Данон» в Україні Анастасія Черненко, а асистувала їй колега по відділу Тетяна Хуторянська. Супроводжувала гостей з України від оргкомітету турніру Лаура Коста, яка дуже допомогла всій делегації швидко адаптуватися. Відразу хочеться відмітити високий рівень організації всього процесу участі в турнірі, який забезпечили наші дівчата, і хочеться вірити, що й наступного року всеукраїнський та всесвітній фінали данонівських футбольних змагань проходитимуть під їхньою пильною опікою!

А завершився перший день «DanoneNationsCup» церемонією офіційного відкриття, яка й розпочала велике знайомство між дітьми з усіх континентів. Церемонія була дуже яскравою та цікавою, із доволі креативним підходом від організаторів турніру. Ведучі окремо представили кожну країну-учасницю, і кожен капітан своєї команди презентував також командний девіз, що був розміщений на спільному великому щиті.

Про змагання на «Кубку Націй Данон»-2016, особливості турніру та про велику кількість різноманітних цікавинок читайте у наших наступних репортажах вже найближчими днями

 

Альберт Комарі, спеціальний кореспондент «Кубку Націй Данон» у Чернівецькій області

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

2016-danoncup-k-2-sportbuk-com-11

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.