«Гімназія Бурбака» прийняла першість з черлідингу і Кубок мера з футболу (фото)

0

Перша першість Чернівців серед загальноосвітніх навчальних закладів з черлідингу і ІІ Кубок мера з міні-футболу гостювали у гімназії №4, яку не так давно називали «прем’єрською» (поки найвідоміший випускник-політик Арсеній Яценюк обіймав посаду Прем’єр-міністра), а тепер називають «Бурбака», бо там не лише навчається, а й є лідером футбольної команди закладу син іншого випускника – нардепа Максима Бурбака.

 

Змагання ініційовані заслуженим працівником фізичної культури і спорту України Валерієм Васильєвим, який нині працює у гімназії №4, і підтримані дирекцією закладу та міським управлінням освіти. А серед співорганізаторів фестивалю черлідингу фігурують і обласний центр «Спорт для всіх» та обласне відділення НОК України, які вважають, що розвиток цього не олімпійського виду спорту дасть новий поштовх і розвитку баскетболу та інших олімпійських видів, бо наявність таких гарних груп підтримки здатні привабити і більше вболівальників, і потенційних меценатів.

Футбольні «баталії» і серед дівчат, і серед хлопців виграли представники ЗОШ №33, в якій, до слова, навчався перший не скандинав – чемпіон світу зі спортивного орієнтування і триразовий володар Кубку світу з паркового орієнтування Юрій Омельченко.

Серед хлопців друге та третє місця вибороли ЗОШ №37 (Садгора) та гімназія №4, лідером якої, за словами фахівців, є син нардепа Максима Бурбака – Олександр.

У дівчат на другій та третій позиціях розташувалися гімназія №4 та ЗОШ №37.

У першості з черлідингу, крім «традиційних нагород», були розіграні і декілька футболок від центру «Спорт для всіх», які вручили за номінацію «Глядацькі симпатії» (визначили за найгучнішою підтримкою). Аналогічною футболкою був відзначений і ініціатор і співорганізатор заходу Валерій Васильєв.

А призову трійку утворили команди черлідерів з ліцею №4, гімназії №5 та ЗОШ №16. Цікаво, що до числа призерів не увійшли представниці ЗОШ №27, де базується перша група підтримки «Максимум», яку свого часу називали однією з кращих у вищій баскетбольній лізі (коли там грала місцева «Стріба»). Дівчата просто виконали не всі обов’язкові елементи, передбачені у Регламенті. А так їх виступ був надзвичайно ефектним!

Нагороджували переможців та призерів «головний спортсмен» міського управління освіти Володимир Цуркан, згаданий вже Валерій Васильєв та представник міськспортуправління і він же віце-президент обласної федерації баскетболу Олександр Тюрін.

За попереднім задумом, наступні змагання з черлідингу будуть проведені навесні у рамках спортивного свята Біг Миру 2017. Можливо, вони будуть відкритими – із запрошенням команд з інших регіонів.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (для перегляду натиснути на фото):

160929-cherliding-cv-sportbuk-com-79-copy

***

На Кубку Каспрука 2015 в «гімназії Яценюка» голи забивав Бурбак (фото)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.