Золото «Шкіряного м’яча 2016» на «Буковині» розіграють Чернівці і Дніпро!

0

У п’ятницю, 26.08.16, у вирішальному поєдинку фінальної частини Всеукраїнських змагань «Шкіряний м’яч – Кубок Coca-Cola» у старшій віковій групі U-13 (2003 р.н.) на стадіоні «Буковина» зійдуться команди ЗОШ №27 (Чернівці) та ЗОШ №142 (Дніпро).

 

У Чернівцях в День святкування 25-ї річниці Незалежності України на стадіоні «Мальва» стартував Всеукраїнський фінал щорічного дитячого футбольного турніру «Шкіряний м’яч – Кубок Кока-Кола» сезону 2015-16 рр. серед школярів старшої вікової групи. Традиційно участь у цих змаганнях приймає вісімка кращих українських шкільних команд з футболу – переможці восьми регіональних груп.

Цього року до Всеукраїнського фіналу пробилися:

ЗОШ № 27 м. Чернівці

ЗОШ № 2 м. Теребовля Тернопільської обл.

ЗОШ № 6 м. Вінниця

ЗОШ № 6 м. Куп’янськ Харківської обл.

ЗОШ № 14 м. Житомир

ЗОШ № 142 м. Дніпро

НВК № 1 м. Роздільна Одеської обл.

НВК № 26 м. Рівне

Перший день турніру розпочався зі змагань з елементів техніки гри у футбол, а завершували програму стартового дня змагань матчі першого туру групового етапу

І вже перший тур продемонстрував рішучість і націленість на перемогу усієї вісімки фіналістів цьогорічного «Шкіряного м’яча». У стартових матчах групи «А» ініціативою володіли одні, а рахунок під час контратак відкрили інші. Причому в обидвох матчах – з пенальті! Так, чернівчани вийшли вперед у поєдинку з Житомиром (остаточний рахунок – 2:1 на користь Чернівців), а команда з Рівного повела в рахунку проти Теребовлі (рахунок так і залишився 1:0). І обидві команди в підсумку перемогли.

У групі ж «Б» все було по-іншому. Роздільна впевнено довела свій матч до перемоги проти Куп’янська (2:0), хоча куп’янці до другого пропущеного м’яча мали багато можливостей зрівняти рахунок, а Дніпро, не зважаючи на те, що перший пропустив гол у свої ворота, буквально «розбив» суперника з Вінниці з рахунком 4:1.

Наступного дня змагань відбулися матчі ІІ та ІІІ турів групових етапів. У групі «А» переможці першого дня продовжили свої вдалі виступи: спочатку команди ЗОШ №27 м. Чернівці та НВК №26 м. Рівне завершили своє очне «побачення» нульовою нічиєю, в той час, як школяри Теребовлі «розтрощили» житомирян із рахунком 4:0, а останній тур остаточно розставив усе по місцях. Однакові перемоги з рахунком 1:0 одержали і Чернівці, і Рівне – над Теребовлею та Житомиром відповідно, але фіналістом з першого місця в групі стали саме чернівчани завдяки одному зайвому забитому голу в першому турі. Другими фінішували рівняни, третіми – юні футболісти Теребовлі, а останніми груповий етап завершила команда ЗОШ №14 м. Житомир із трьома поразками. І стала на даний момент найгіршою командою турніру…((

У групі «Б» впевнено перемогли дніпряни. Спочатку вони перемогли суперників з НВК №1 м. Роздільна (2:0), а в останньому турі їх повністю влаштувала нульова нічия з ЗОШ №6 м. Куп’янськ, хоча куп’янці володіли ініціативою протягом більшої частини матчу. Десь, напевно, справедливо, що саме школяри з Куп’янська посіли другу сходинку в групі «Б»…

Все могло би бути по-іншому в цій групі, якщо б команда з Роздільної не програла вінничанам в останньому турі, але сталося непередбачуване. Вінницькі школяри, які пропустили у свої ворота у двох перших турах 8 (!) голів при двох розгромних поразках, неймовірним чином «розібрали по запчастинах» команду з Роздільної з рекордним для Всеукраїнських фіналів рахунком 8:1 (!!!) і завдяки цьому посіли третю сходинку у своїй групі.

Таким чином, програма фінального дня Всеукраїнського фіналу «Шкіряного м’яча» має такий вигляд: за титул переможця турніру зіграють ЗОШ Чернівців та Дніпра, питання 3-4 місць вирішатимуть команди Рівного та Куп’янська, в матчі за 5-6 місця зустрінуться школяри з Теребовлі та Вінниці, а 7 та 8 місця розподілять поміж собою ЗОШ Житомира та Роздільної.

На завершення нашого матеріалу – трохи цікавих статистичних даних…

Найрезультативніша команда – ЗОШ м. Вінниця – 9 забитих мячів

Менше всіх забили житомиряни – 1 м’яч

Жодного м’яча не пропустила команда НВК м. Рівне

Більше за всіх пропустили спортсмени НВК м. Роздільна – 10 голів

Жодного очка не заробила команда ЗОШ м. Житомир

Більше всіх в одному матчі забили вінничани – 8 м’ячів

Альберт Комарі, спеціально для ЧОФФ

РЕЗУЛЬТАТИ ГРУПОВОГО ЕТАПУ:

ГРУПА «А»

Чернівці – Житомир – 2:1

Рівне – Теребовля – 1:0

Чернівці – Рівне – 0:0

Теребовля – Житомир – 4:0

Чернівці – Теребовля – 1:0

Рівне – Житомир – 1:0

  1. Чернівці – 7
  2. Рівне – 7
  3. Теребовля – 3
  4. Житомир – 0

ГРУПА «Б»

Дніпро – Вінниця – 4:1

Роздільна – Куп’янськ – 2:0

Дніпро – Роздільна – 2:0

Куп’янськ – Вінниця – 4:0

Дніпро – Куп’янськ – 0:0

Вінниця – Роздільна – 8:1

  1. Дніпро – 7
  2. Куп’янськ – 4
  3. Вінниця – 3
  4. Роздільна – 3
    ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:
    160825-Shkir-myach-Chernivtsi-K-sportbuk.com (1)

    ***

    24-26 серпня Чернівці приймають фінал-2016 змагань «Шкіряний м’яч» (розклад, результати)

    ***

Leave A Reply

Your email address will not be published.