«Шкіряний м’яч – Кубок Coca-Cola 2016»: «гарячі» вирішальні поєдинки (фото, відео)

0

«Медальні» матчі фінальної частини Всеукраїнських змагань «Шкіряний м’яч – Кубок Coca-Cola» у старшій віковій групі U-13 (2003 р.н.), яка гостювала у Чернівцях, не обійшлися без вилучень.

 

У поєдинку за 3 місце команда з Рівного, отримавши чисельну перевагу, не змогла матеріалізувати його, навіть навпаки – суперники з Куп’янська у меншості організували декілька гострих контратак, одна з яких завершилась гольовою подачею з кутового.

У фіналі, навпаки, переможці догравали у більшості. Після того, як дніпряни забили у ворота чернівчан, гравець місцевої ЗОШ №27 Владислав Таланов «психанув» – зняв футболку і пішов з майданчика, за що отримав другу жовту картку (автоматично – червону) і, таким чином, підвів свою команду. До слова, чернівчани першими могли повести у рахунку. І взагалі у першому таймі виглядали цікавіше. А ось після перерви дніпровські футболісти переор важно володіли ініціативою, а після забитого голу втратили ще декілька реальних нагод для взяття воріт.

А ще у матчі за 7 місце стався неприємний інцидент, коли юний футболіст вдарив кулаком в обличчя суперника. І те, зрозуміло, був вилучений з майданчика.

У церемонії нагородження взяли участь зірковий у минулому футболіст «Динамо» (Київ) і збірної СРСР – почесний президент клубу «Шкіряний м’яч» Андрій Андрійович Біба, зірковий бігун – голова обласного відділення НОК України Іван Гешко, перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко, віце-президент ФФУ, голова обласної федерації футболу Василь Орлецький, віце-президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко та голова Чернівецької ЛДА Олександр Фищук.

Матчі групового етапу фінальної частини відбулись на стадіоні «Мальва», а стикові ігри за місця – на стадіоні «Буковина».

Детальніше про вирішальні поєдинки читайте згодом у звіті від Альберта Комарі.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

Стадіон «Буковина»

26 серпня (п’ятниця)

9.30. Ігри за 7 і 5 місця

4 місце А ЗОШ №14 м.Житомир – 4 місце Б НВК №1 м.Роздільна – 3:0

3 місце А ЗОШ №2 м.Теребовля – 3 місце Б ЗОШ №6 м.Вінниця – 1:0

10.30. Гра за 3 місце

2 місце А НВК №26 м.Рівне –  2 місце Б ЗОШ №6 м.Куп’янськ – 0:1

11.30. Гра за 1 місце

1 місце А ЗОШ №27 м.Чернівці – 1 місце Б ЗОШ №142 м.Дніпро – 0:1

Усі результати можна подивитися тут:

24-26 серпня Чернівці приймають фінал-2016 змагань «Шкіряний м’яч» (розклад, результати)

***

Дуже цікавими та напруженими виявилися вирішальні матчі Всеукраїнського фіналу щорічного дитячого футбольного турніру «Шкіряний м’яч – Кубок Кока-Кола» сезону 2015-16 рр. серед школярів старшої вікової групи. Цього року фінальний етап змагань приймали Чернівці: матчі групових турнірів відбувалися на стадіоні «Мальва», а фінал, матч за ІІІ місце та поєдинки за 5-6 та 7-8 місця пройшли на головній футбольній арені нашого краю – стадіоні «Буковина».

На ці змагання до Буковини завітали почесні гості. У церемонії нагородження взяли участь зірковий у минулому футболіст «Динамо» (Київ) і збірної СРСР – почесний президент клубу «Шкіряний м’яч» Андрій Біба, зірковий бігун, голова обласного відділення НОК України Іван Гешко, перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко, віце-президент ФФУ, голова обласної федерації футболу Василь Орлецький та віце-президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко.

Першими на поле вийшли школяри м. Роздільна Одеської області та м. Житомир, які зустрічалися в матчі за 7-8 місця, а паралельно грали команди м. Теребовля Тернопільської області й м. Вінниця, що мали визначити долю 5-6 місць.  Напередодні житомиряни стали єдиною командою, що не спромоглася набрати жодного очка, але у цій, останній грі вони були налаштовані рішуче. Тим більше, що деморалізовані розгромною поразкою із рахунком 1:8 школяри з Одещини, схоже, так і не змогли відновитися. Протягом усієї зустрічи житомиряни володіли перевагою й шукали успіху біля воріт суперника. М’яч тричі побував у сітці воріт команди з Роздільної, а фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу Житомира з рахунком 3:0.

Інакше було у паралельній грі. Команда ЗОШ № 2 з Теребовлі, яка продемонструвала на груповому етапі доволі непоганий рівень, протягом довгого часу не могла підібрати ключів до воріт суперника, та й вінничани були не проти продовжити гольову феєрію свого останнього групового матчу. Та все вирішила більш висока майстерність школярів із Тернопільщини: у другому таймі галичани за голосної підтримки батьків та вболівальників все ж «додавили» опонентів з рахунком 1:0 і посіли підсумкове 5-те місце.

З наступного матчу розпочалася запекла боротьба за медалі турніру. Спочатку на футбольне поле вийшли команди м. Рівне та м. Куп’янськ Харківської області. Це був поєдинок за ІІІ місце. Запекла боротьба за «бронзу» точилася усі 40 хвилин матчу, адже ніхто не хотів поступатися. Напередодні рівнянам не вистачило усього навсього одного м’яча для того, щоби зіграти у фіналі, а от куп’янцям попасти на друге місце в групі було набагато складніше. Проте, «бронзова» гра вдалася на всі сто! І хоча глядачі побачили в цьому матчі лише один забитий гол, напруженість і видовищність поєдинку дійсно вразили. У другому таймі команда зі Слобожанщини відкрила рахунок і вже не відпустила суперника. Більше того, куп’янці продовжували гостріше атакувати й шансів збільшити відрив від суперника у них було більше, аніж у рівнян зрівняти рахунок. Отже, 1:0, і Куп’янськ посідає почесне ІІІ місце «Кубку Кока-Кола»-2016!

Фінал теж не «підкачав»! Було все: інтрига, шалені пристрасті, емоції, що подекуди зашкалювали у юних футболістів. І, звичайно, велике бажання перемогти будь-якою ціною. У вирішальній грі турніру зійшлися представники ЗОШ №27 м. Чернівці та ЗОШ № 142 м. Дніпро. Оскільки до фіналу потрапили господарі – чернівчани – очікувалося, що підтримка «своїх» на «Буковині» буде потужною і глядачі дійсно стануть додатковим гравцем чернівецьких школярів, що має допомогти їм виграти омріяне «золото» турніру. Проте, вийшло фактично навпаки: більша частина приїжджих учасників і вболівальників палко підтримували дніпрян, а от господарі гучної підтримки так, нажаль, і не дочекалися… Сумна традиція більшості змагань, яка підтверджує, до буковинцям слід навчитися вболівати по-справжньому… ((

Щодо самої гри, то в першому таймі шанси відзначитися мали обидві команди. Навряд чи можна було сказати, що один із суперників помітно переважав іншого, а от перерва внесла відчутні корективи… Майже із самого початку другого тайму Дніпро – фактичний фаворит цьогорічного турніру (минулорічний «бронзовий» призер «Шкіряного м’яча» серед команд молодшої вікової групи) пішов уперед. Моменти почали виникати один за одним і, нарешті, призвели до логічного голу в сітку воріт господарів.

Попри очікування активізації чернівчан, Дніпро довів перевагу в матчі майже до тотальної! Моменти у воріт господарів виникали один за одним, і тільки завдяки воротареві чернівецькій команді вдалося зберегти цей мінімальний рахунок. До того ж, видалення з поля одного з гравців чернівчан поставило жирну крапку в долі фінального матчу. І тут 1:0, закономірна перемога цілеспрямованої команди з Дніпра, яка таки здійснила свою мрію посісти перше місце на змаганнях «Шкіряного м’яча»!

У підсумку турніру «Шкіряний м’яч – Кубок Кока-Кола» сезону 2015-16 рр. команди розташувалися таким чином:

 

  1. ЗОШ № 142 м. Дніпро
  2. ЗОШ № 27 м. Чернівці
  3. ЗОШ № 6 м. Куп’янськ Харківської обл.
  4. НВК № 26 м. Рівне
  5. ЗОШ № 2 м. Теребовля Тернопільської обл.
  6. ЗОШ №6 м. Вінниця
  7. ЗОШ № 14 м. Житомир
  8. НВК № 1 м. Роздільна Одеської обл.

 

Приємно, що почесні гості турніру відмітили високий організаційний рівень змагань, що забезпечила Чернівецька обласна федерація футболу на чолі з Василем Орлецьким та Сергієм Задорожняком. Втім, Буковина в організаційному плані завжди вирізнялася з-поміж інших чіткістю, вмінням і бажанням проводити змагання високого рівня.

 

Альберт Комарі, спеціально для ЧОФФ

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (натиснути на фото):

160826-Shkir-myach-Chernivtsi-za-1p-OM-sportbuk.com (174)-moment-zmensh-mini

 

 

 

 

 

 

***

Відео:

***

***

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.