31 серпня чернівчани можуть долучитися до Всесвітньої естафети 2016

0

У вівторок, 31.08.16, до Чернівців забігають учасники міжнародної факельної естафети «Всесвітній біг заради гармонії», яка вже 2 дні рухається населеними пунктами Буковини.

 

До Чернівецької області Всесвітня естафета забігли 29 серпня з Тернопільської області (Заліщики). Цього дня вони бігали територією Заставнівського, Кіцманського та Вижницького районів. У Вижниці переночували і на другий день побігли далі – через Сторожинеччину до Глибоки, до місця другого буковинської ночівлі.

У вівторок, 31 серпня, учасники зранку стартують з Глибоки і об 11:00 вже мають бути на Центральній площі у Чернівцях, де їх урочисто зустрінуть (не дивуйтесь такому швидкому темпу, просто різні учасники естафети долають різні відрізки, охоплюючи весь маршрут, а потім їх підбирає естафетний транспорт).

Охочі долучитися до Всесвітнього бігу заради гармонії і подолати символічно певну частину дистанції вулицями Чернівців (у т.ч. з факелом естафети), можуть зробити це або о 10:30 на в’їзді до Чернівців з боку Глибоцького району (кінцева зупинка біля с. Коровія), або по маршруту по вул. Головній. Як повідомила SportBuk.com Руслана Мигалюк, яка є давнім другом і партнером цього проекту, група прихильників спорту і здорового способу життя мали намір приєднатися до естафети на вул. Головній в районі стадіону «Буковина», і зустрітися там вони запланували о 10:30. Тож охочі можуть приєднатися до естафети разом з цією групою.

Після урочистості на Центральній площі, в рамках якої всі охочі також матимуть можливість поспілкуватися з учасниками міжнародної естафети та сфотографуватися з ними та/або з факелом, гості відправляються до парку культури і відпочинку ім. Т. Шевченка, де їх традиційно пригощатиме кафе «Літо».

О 14:00 естафета стартує від стадіону «Буковина» через вул. Головну, Лук’яна Кобилиці, Руську, М. Олімпіади до Новоселицького району. Далі через Буду, Рідківці, інші населені пункти і з Топорівців забігають до Хотинського району. У Хотині ночують і 1 вересня біжать вже на Хмельниччину.

Українська команда стартувала в Рівному 24 серпня на День Незалежності. Проект підтриманий Кабінетом Міністрів України, місцевими органами влади, центрами «Спорт для всіх» та друзями естафети.

Долучатися до естафети можуть всі охочі протягом всього маршруту!

У Чернівцях на Центральній площі естафету зустріли заступник голови ОДа Ігор Богатирець, заступних міського голови Володимир Середюк, начальник облмолодьспортуправління Богдан Вітовський, начальник міськспортуправління Дмитро Макаренко. Хліб-сіль учасникам вручила представник облцентру «Спорт для всіх» – майстер спорту з легкої атлетики (800 м) Ольга Бибик.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

Про естафету

Всесвітній біг заради гармонії – це міжнародна естафета, яка проводиться з метою поширення ідеалів толерантності, дружби і гармонійного співіснування народів у світі.

Естафета – не комерційний проект, він не проводиться на підтримку якоїсь політичної сили. Його учасники лише пропонують добру волю людям в усьому світі.Символом гармонії і єднання є палаючий факел, який бігуни передають один одному із рук в руки.

Всесвітній біг заради гармонії проводиться у понад 100 країнах світу протягом останніх 26 років.

Також Всесвітній біг заради гармонії пропагує здоровий спосіб життя і соціальну активність. Особлива увага приділяється залученню дітей, юнацтва і молоді до активних занять фізичною культурою і спортом. Організатори естафети в Україні також своєю метою вважають налагодження дружніх стосунків, порозуміння і взаємоповаги між жителями різних регіонів країни.

В Україні Всесвітній біг заради гармонії проводиться з 1991 року. За цей час його учасники подолали понад 49 000 км у всіх областях нашої країни. Палаючий факел тримали близько 330 000 наших співвітчизників.

Засновник – Шрі Чинмой (1931-2007). Він вірив, що спорт є могутнім інструментом для поширення гармонії у світі.

Організатори: Міжнародна мережа волонтерів, яких надихає бачення сповненого гармонією і спокоєм світу, запропоноване всесвітньо відомим громадським діячем Шрі Чинмоєм.

Наша команда: Ядро команди бігунів – це люди, об`єднані метою поширювати ідеали гармонійного співіснування людей на Землі.

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (у Чернівцях, натиснути на фото):

160831-Big-Myru-sportbuk.com (10)-copy

***

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (районами Буковини, натиснути на фото):

160830-Big-garmonii-Storozhynets-3-copy

***

Буковинський шлях до Чернівців:

Глибоччина зустріла учасників міжнародної естафети «Всесвітній біг заради гармонії»

Всесвітній біг заради гармонії – це міжнародна естафета, яка проводиться з метою поширення ідеалів толерантності, дружби і гармонійного спілкування народів у світі. Естафета подорожує понад 100 країнами світу. Кожна людина може взяти участь у естафеті, у кожного є можливість пронести факел декілька кроків або кілометрів маршрутами естафети.

30 серпня голова Глибоцької районної державної адміністрації Георгій Придій разом з головою районної ради Петром Панчуком та заступником голови РДА Ілльою Лопуляком зустріли учасників факельної естафети «Всесвітній біг заради гармонії». Естафета спрямована на зміцнення дружби між народами та прокладання шляхів до справжнього миру-єдності, який починається з серця людини.

rda-gl.gov.ua

***

МАРШРУТ “БІГУ ЗАРАДИ ГАРМОНІЇ” ПРОЛІГ ЧЕРЕЗ СТОРОЖИНЕЦЬ

“Всесвітній біг заради гармонії” – міжнародна некомерційна естафета, що проводиться з метою поширення толерантності та дружнього співіснування всіх народів світу, проклала свій шлях через Сторожинецький район.

Сьогодні, 30 серпня 2016 року, учасники марафону, що стартував у Рівному 24 серпня, пронесли символічний факел Сторожинецьким районом через Стару та Нову Жадову, Панку, Сторожинець та Ропчу. Їх шлях пролягатиме далі Глибоцьким, Новоселицьким та Хотинським районом.

Естафета проводиться за підтримки Кабінету Міністрів України, Міністерства молоді та спорту і центрів фізичного здоров’я “Спорт для всіх”.

Україною учасники забігу подолають понад 1500 кілометрів за 18 днів. Такий символічний марафон проводиться в Україні з 1991 року. Взяти участь в ньому може кожен вік і фізична підготовка не мають значення.

За цей час близько 350 000 наших співвітчизників пронесли палаючий факел миру землями нашої держави.

storozhynets.info

***

Учасники естафети «Всесвітній біг заради гармонії» пронесли Факел Миру Вижниччиною

Вчора, 29 серпня, на Вижниччину прибули учасники міжнародної естафети «Всесвітній біг заради гармонії». Акція стартувала в Рівному 24 серпня на День Незалежності, її маршрут проліг через Рівненщину, Тернопільщину і 29 серпня досяг Буковини.

З 8 ранку бігуни перебували у Заставнівському районі, де для них було організовано екскурсію до Свято-Іоанно-Богословського Хрещатицького чоловічого монастиря, об 11-ій годині учасників естафети  зустрічав Кіцманський район, де вони побували у музеї-садибі імені Івана Миколайчука, а о 15.30 бігуни прибули у Вижницький район. Їх маршрут проліг населеними пунктами Вашківці, Слобода Банилів, Банилів, Мілієве, Іспас, Чорногузи, а ввечері на площі Героїв Майдану у Вижниці учасників естафети зустрічали голова райдержадміністрації Руслан Сенчук, голова районної ради Михайло Андрюк та Вижницький міський голова Олексій Чепіль.

Учасники естафети кажуть, що міжнародна естафета проводиться з метою поширення ідеалів толерантності, дружби і гармонійного співіснування народів у світі. Учасником естафети може стати кожен – вік і фізична підготовка не мають значення. Будь-хто може пронести факел кілька кілометрів або кілька кроків маршрутом естафети чи просто потримати його з думкою про мир, гармонію і взаєморозуміння у світі.

Відтак, сьогодні, 30 серпня, учасники естафети зранку продовжили свій біг автошляхами Вижниччини, а далі їх зустрічатиме Сторожинецький район. Після Буковини, маршрут учасників естафети пролягатиме Хмельниччиною і Житомирщиною до межі з Білоруссю. 6 вересня в Овруцькому районі відбудеться зустріч з європейською міжнародною командою, яку українці супроводжуватимуть протягом п’яти днів до межі з Молдовою в Могилів-Подільському на Вінничні. Щодо європейської міжнародної команди, то вона стартувала в місті Порту, що в Португалії 24 лютого. Європейська частина всесвітньої естафети охоплює 49 країн Європи з загальною довжиною маршруту в 24 000 км та фінішуватиме 8 жовтня в столиці Італії Римі. В Україні планується подолати понад 1 500 км, тривалість пробігу становить 18 днів.

vnrda.gov.ua

***

Міжнародна естафета на території Кіцманського району

Сьогодні Кіцманщиною пройшла міжнародна естафета «Всесвітній біг заради гармонії». Розпочалася вона у рівному 24 серпня цього року, а її маршрут пролягає територією Рівненської, Тернопільської, Чернівецької, Хмельницької та Житомирської областей аж до межі із Білоруссю.

У нашому районі учасників естафети – легкоатлетів різного віку – зустріли у Кліводині саме на початку Кіцманського району. Спортсмени долають дистанцію з синьо-жовтим прапором і передають один одному з рук у руки палаючий факел, який є символом гармонії і єднання. Взяти участь у дистанції і пронести бодай якусь частину шляху може кожен бажаючий, адже вік і підготовка значення не мають.

Всесвітній біг заради гармонії пропагує здоровий спосіб життя і соціальну активність. Особлива увага приділяється залученню дітей, юнацтва та молоді до активних занять фізичною культурою та спортом. Ще одна мета забігу – налагодження дружніх стосунків, порозуміння і взаємоповаги між жителями різних регіонів країни.
Триватиме естафета на Кіцманщині 2 дні, після чогона межі Чорториї та Вашківців буде продовжена вже на території Вижницького району.

freelife.cv.ua

***

Трішки з історії:

Луганчани і донеччани бігали у Чернівцях заради миру і гармонії (відео, фото)

Фото: Вижниччина влаштувала Всесвітньому бігу заради гармонії «ексклюзив»

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.