Волейбол: Кубок Незалежності 2016 у Путилі виграли новосельчани (фото)

0

У двох з трьох номінацій на Кубку Незалежності з паркового волейболу «Путила 2016» (20-21 серпня) перемогу святкували команди з Новоселиці.

 

Серед чоловіків перше місце здобула команда «Колос-Роднічок», яка цього року, нагадаємо, вперше160821-voley-Putyla-sportbuk.com (184)!-obriz-copy здобула «бронзу» вищої професійної ліги України. У Путилі виступили лише окремі представники «бронзового» складу. Бій новосельчанам дали, але перемогти їх не вдалося нікому.

У жіночій номінації також найсильнішою виявилась команда з Новоселиці, яка у вирішальному двобої у напруженій боротьбі взяла гору над представницями Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича. Цікаво, що за Новоселицю грали одразу декілька волейболісток, які, можливо, навіть більше асоціюються з командою ЧНУ. Але це, як кажуть, деталі. Лідером університетської команди на цьому турнірі була Дана Стравінскайте, яку справедливо назвали однією з кращих.

Оскільки тренером-представником новоселицьких команд був головний тренер ВК «Колос-Роднічок» В’ячеслав Гриньов-Лозовинський, дехто жартував, що, мовляв, жіночу команду очолював у Путилі Гриньов, а чоловічу – Лозовинський:)

Серед ветеранів перше місце виборола команда «Галичина», яка, до слова, теж асоціюється і з Новоселицею, оскільки її граючий організатор – керівник представництва молочної компанії «Галичина» Анатолій Гуйван багато років жив у цьому місті і досить бере активну участь у спортивному житті Новоселиччини.

Не пасли останніх і місцеві волейболісти, які в окремих номінаціях боролися за найвищі позиції.

Взагалі паркові волейбольні баталії у Путилі видалися дуже цікавими і принесли море позитивних емоцій шанувальникам цієї популярної гри.

Чоловіки та жінки грали на майданчиках, розташованих на території стадіону «Карпати». А ветерани визначали сильніших на симпатичному майданчику, облаштованому неподалік у садибі «Під скелею». До слова, ветеранські ігри судив в основному легендарний буковинський ветеран – перший в нашій області майстер спорту з волейболу Петро Раца.

Окремо варто відзначити симпатичну церемонію відкриття – з гарними вітальними словами від організаторів та представників місцевої влади, а також концертними номерами з патріотичним підтекстом, які дуже гармонували з непростою ситуацією в Україні, але, водночас, і з патріотичним піднесенням, яке спостерігається на фоні відомих сумних подій. Вшанували хвилиною мовчання, звісно, і загиблих Героїв…

Основним організатором звітного турніру виступила районна організація ВФСТ «Колос». Точніше, основну організаційну роботу взяв на себе «головний колос овець району» Віктор Федорович Псарюк. Він домовився і про доступні ціни на проживання для приїжджих команд у місцевих готелях, а суддівську колегію гостинно прийняв у своїй симпатичній садибі для «зеленого туризму» (фото – нижче).

Віктору Федоровичу в організації та проведенні змагань активно допомогли викладач ЧНУ Іван Васкан, місцеві волонтери Ілля Мицько, Василь Марич та інші. Інформаційна підтримка – SportBuk.com (облцентр «Спорт для всіх»).

Крім командних нагород, організатори окремо відзначили по 3 кращих гравців у кожній номінації.

Переможці та призери Кубку Незалежності «Путила 2016»

Ветерани: «Галичина» (Чернівці), «Брікс» (Чернівці), Путила

Жінки: Новоселиця, ЧНУ, ДЮСШ (Путила)

Чоловіки: «Колос-Роднічок» (Новоселиця), «Мрія», «Брікс»

Інформація буде доповнена.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

***

Садиба Віктора Федоровича (+38 097 904-83-10)

***

Садиба «Під скелею» (+38 097 356-77-62)

***

Путила обіграла чинних чемпіонів ветеранської волейбольної ліги (відео)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.