На вул. Кобилянської у Чернівцях відкривається незвична олімпійська виставка

0

У суботу, 20.08.16, на пішохідній вулиці Кобилянської у Чернівцях стартує незвична фотовиставка, присвячена олімпійській тематиці.

 

Це проект Благодійного фонду «Спорт заради  Миру», який нещодавно організував виставку олімпійських фотографій відомого спортивного фотожурналіста Михайла Чернічкіна під назвою «Олімпієць в кожному з нас» на станції метро «Олімпійська» у Києві.160820-Olimp-vystavka-B-sportbuk.com (27)-goriz-copy

Чернівці – перше місто, яке прийняло цю естафету. Ініціатором цього виступив екс-гравець «Буковини», громадський діяч і редактор fakty.cv.ua Олександр Білоус (який тепер, як ми повідомляли, грає за німецьку команду). Його ініціативу підтримали Благодійний фонд «Спорт заради  Миру» (ідея проведення такої виставки на вулиці, розробка макетів – ТМ “ОбноваЄврошоп”), меценати Олександр Онуфрейчук, Ігор Куглер, облцентр «Спорт для всіх», обласне відділення НОК України і міська рада.

Приурочена виставка Олімпійським іграм і покликана сприяти пропаганді олімпійських цінностей, спорту і здорового способу життя. Роботи «олімпійського фотографа» Михайла Чернічкіна у Чернівцях «перемішані» з фотографіями з буковинськими олімпійцями та роботами місцевих лауреатів Всеукраїнського конкурсу «Україна олімпійська» (Георгій Мазурашу, Василь Кияшко, Ярослав Галан, Ігор Білецький, Андрій Гоменюк, Юра Мазурашу).

Символічне відкриття заплановане на 12:00, коли на місці незвичної виставки (на початку вул. Кобилянської, в районі Нацбанку) зберуться місцеві олімпійці, у т. ч. зірковий бігун і голова відлілення НОК України Іван Гешко, його заступниця на цій громадській посаді Тетяна Дорохова, олімпійська рекордсменка Ліна Герасименко та ще одна лучниця Лідія Січенікова, яка щойно повернулась з Ріо.

Після завершення виставки ці матеріали будуть передані в місцеві школи.

Скільки днів триватиме ця виставка, організатори ще не вирішили – це залежатиме, зокрема, від інтересу до неї з боку перехожих.

На відкриття запрошуються представники ЗМІ!

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО з відкриття виставки 20.08.16

SportBuk.com

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.