Наші юні футболісти гратимуть на «Стад де Франс» після Євро-2016

0

Відгреміли українські баталії міжнародного дитячого футбольного турніру «Кубок Націй Данон», визначилася команда-переможець від України, яка представить нашу країну на всесвітньому фіналі в Парижі. Проте, впевнений, нашим читачам буде цікаво дізнатися, про що йшла мова на післяфінальній прес-конференції турніру у Львові, на «Арені Львів», яка, власне, й приймала Всеукраїнський фінал 2016 року.

Прес-конференцію відвідали представники компанії «Данон», віце-президенти Асоціації 160526-DanonCup-Kom-sportbuk.com (7)-COPYаматорського футболу україни та ФФУ, тренер і капітан команди-переможця з м. Кіровоград, посол «Кубку Націй Данон» в Україні, а також представники ЗМІ з різних регіонів України.

 

Першою приступила до вітального слова Наталія Лиса, юридичний директор компанії «Данон» в Україні:

«Компанія «Данон» завжди була небайдужою до футболу. І в 1998 році президент компанії вирішив створити свій власний чемпіонат, свій власний Кубок. І вже у 2000 році відбувся перший в історії «Кубок Націй Данон» за участю команд із багатьох країн двох континентів, в том у числі й Україна. І українська команда тоді посіла почесне третє місце!

З того року ці змагання проводяться регулярно, щорічно. І компанія дуже щаслива від того, що може бути частиною великої дитячої мрії. Багато учасників «Кубку Націй Данон» стали професійними футболістами, і це цілком відповідає місії компанії: нести здоров’я та пропагувати здоровий спосіб життя для людей як через якісну продукцію, так і через численні соціальні ініціативи.

Здорове життя практично неможливе без здорового харчування, а також без здорового способу життя. Тому компанія завжди підтримуватиме спорт, футбол як найпопулярніший вид спорту, цей турнір і намагатиметься завжди втілювати мрії юних спортсменів у реальність.

І ось ці хлопці, які перемогли сьогодні у Львові, поїдуть на світовий фінал до однієї з найцікавіших країн світу, гратимуть на одній з кращих футбольних арен світу – «Стад де Франс» – після фінальної частини Євро-2016

Отже, юні українці, продовжуйте мріяти, продовжуйте працювати над своїми мріями та планами, а ми будемо поруч для того, щоби вам допомогти!»

 

Після цього менеджер із зовнішніх комунікацій компанії «Данон» Анастасія Черненко надала слово Віталію Реві, відомому воротареві, ЗМС, який цього року є послом «Кубку Націй Данон» від України:

«В першу чергу хочу поздоровити переможців Всеукраїнського турніру, які дійсно цими фінальними днями були кращими. Команда зіграла чотири матчі, не пропустила жодного м’яча завдяки злагодженій грі в обороні.

Що ж стосується турніру, то тут можна сказати багато чого. Сьогодні я був і коментатором, і нагороджував, і обирав кращого воротаря турніру, і мушу сказати, що все відбувалося на дуже високому рівні.

Взагалі, мені не довелося пограти на «Арені Львів», та й у своєму дитинстві я міг про все це – гру на великих стадіонах, поїздку до Франції – тільки мріяти. Тому хочу побажати нашим сьогоднішнім переможцям удачі в подальших виступах, розвиватися, і, сподіваюся, що з вашої команди хтось стане частиною великого українського футболу і стане гравцем національної збірної України».

 

Далі настала черга привітати усіх присутніх Олександра Каденко, віце-президента Асоціації аматорського футболу України:

«Мені наразі в першу чергу хочеться подякувати саме компанії «Данон» за те, що вона підтримує спорт, здоровий спосіб життя й дитячий футбол, і, якщо ми й у майбутньому будемо співпрацювати, то будемо дарувати радість ще не одному поколінню український дітей. Багато чого потрібно пройти для того, щоби стати футболістом: через радість і сльози, перемоги й поразки. Але позитивний результат – найкраща нагорода за всі ці випробування.

Ми багато співпрацюємо з Федерацією футболу України, з регіональними федераціями, і, повірте, за лаштунками проведення «Кубку Націй Данон» дійсно стоїть дуже багато людей, і ми вдячні за співучасть усім. Враховуючи нашу інфраструктуру і наші фінансові можливості, все це робиться більше від справжньої, щирої любові до футболу й до наших дітей.

Ми будемо сподіватися, що прийдуть і ті часи, коли компанія «Данон» від підтримки зональних та всеукраїнських фіналів перейде й до підтримки обласних та районних етапів турніру. Тоді у всіх нас буде набагато більше можливостей дарувати свято спорту українським дітям не тільки на всеукраїнському, а й на місцевих рівнях».

 

Не міг залишитися без слова і Олександр Коваленко, тренер команди НВО №6 м. Кіровоград:

«Я вважаю, що ми дійсно заслужили перемогу в сьогоднішньому фіналі. Хлопці тренуються щодня, навіть інколи й по два рази в день, адже це – спецклас футбольної академії ФК «Зірка» Кіровоград. Зараз мене переповнює гордість за них. Це дуже приємно, вони молодці, і, більшою мірою, це саме їхня заслуга. Особлива подяка першому тренерові хлопців, який ще з шести років набирав цей клас. Це – ЗТУ Володимир Бондар, і, до речі, я теж його вихованець».

 

І завершував прес-конференцію на «Арені Львів» Вадим Костюченко, перший віце-президент ФФУ:

«Хочу передати усім присутнім вітання від президента ФФУ та від усіх гравців національної збірної України. Знаєте, є цікавий факт! Нещодавно, місяць тому, саме в Кіровограді ми відкрили сучасний футбольний майданчик для іншої школи, але ми тоді вже домовилися з обласною та міською федераціями футболу, що сьогоднішні переможці теж зможуть там готуватися до цих змагань. А вже сьогодні й школа-переможець отримає сертифікат на будівництво нового сучасного міні-футбольного майданчика.

І такі сертифікати в подальшому будуть отримувати усі чемпіони «Кубку Націй Данон» і чемпіони клубу «Шкіряний м’яч», адже саме чемпіони заслуговують на найкращу інфраструктуру для того, щоби гідно представляти нашу країну на міжнародних змаганнях.

Я впевнений, що за умови наполегливих тренувань і самовіддачі декілька хлопців із цієї чемпіонської команди зможуть із часом заграти як у юнацькій, так і в молодіжній, і в національній збірній України».

 

А ми з вами будемо сподіватися, що все, що того дня відмітили й запланували учасники прес-конференії, відбудеться, мрії здійснюватимуться, український футбол розвиватиметься і якнайбільше дітей нашої оберуть здоровий спосіб життя й здорове харчування!

Альберт Комарі,
спеціальний представник «Кубку Націй Данон»
у Чернівецькій області

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

«Кубок Націй Данон 2016» на «Арені Львів»

***

«Шкіряний м’яч»: На «Стад де Франс» за Кубком Націй Данон 2016 (фото)

***

«Кубок Націй Данон» – це не лише «футбольні баталії»…

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.