І Спартакіаду Буковини серед депутатів всіх рівнів виграли вижничани (фото)

0

У цікавій і безкомпромісній боротьбі пройшла у столиці Буковини» І Спартакіада області серед депутатів всіх рівнів, яку 28.05.16 приймали ФОК «Олімпія» та ЗОШ №27.

160528-deputaty-8-futbol-Vyzhnytsya-chernivtsi-sportbuk.com (258)-copy-Golobutskiy-mini
У боротьбі за м’яч Олег Голобуцький (Вижниця) та Олександр Ставчанський Чернівці)

Епіцентром змагань був ФОК «Олімпія» (Геннадій Дзівідзінський), де офіційно відкрили Спартакіаду і провели турніри з міні-футболу та волейболу.

У школі №27, розташованій неподалік, депутати змагалися у настільному тенісі, шахах і шашках (окремі номінації серед жінок та чоловіків).

У тенісному турнірі честь обласної ради захищав заступник голови Віталій Мельничук. А у шашках одним з фаворитів вважали депутата міської ради Василя Продана. Щоправда, його очікували побачити у шахових «баталіях». Але Василь Сафронович зазначив, що, будучи кандидатом у майстри спорту з шахів, вирішив не виступати у цьому виді (бо це, як він каже, було б, певною мірою, не чесно по відношенню до інших учасників). А у шашках він посів 2 місце.

У волейбольних змаганнях за обласну раду грав і найтитулованіший буковинський спортсмен – чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м, кращий спортсмен України 2006 р. Іван Гешко, який нині на громадських засадах очолює обласне відділення НОК України та профільну комісію обласної ради.

У міні-футболі перед початком змагань до числа потенційних фаворитів зараховували і команду Чернівецької міської ради, честь якої захищали, зокрема, і екс-секретар ради Віталій Михайлішин (який доволі непогано грає) та депутаті учасник АТО Олександр Ставчанський, який свого часу подавав великі надії у футболі, але через травму рано закінчив кар’єру. Дуже самовіддано грали і інші міські депутати. Проте удача від них відвернулась. Особливо це стосується першого матчу проти колег з Новоселицького району. Чернівчани більшу частину гри атакували, але у середині другого тайму єдиний м’яч забив екс-депутат обласної ради Сергій Няйку, який приніс перемогу новосельчанам.

І у міні-футболі, і у волейболі найсильнішими виявились депутати з Вижницького району.

До слова, це була найкраще екіпірована команда.

В обох цих популярних ігрових видах друге та третє місця вибороли представники Новоселицького та Кіцманського районів. Причому, що цікаво, в обох видах ново сельчани обіграли кіцманчан з рахунком 2:1. У волейболі депутати з Кіцманщини виграли першу партію, але потім програли другу та вирішальну третю (коротку).

У загальнокомандному заліку перші три місця вибороли депутати районної, селищних та сільських рад Вижницького, Кіцманського та Новоселицького районів.

Усі переможці та призери в особистому та командних видах і заліку одержали нагороди від обласного управління молоді та спорту, які вручив голова обласної ради Іван Мунтян.

До слова, Іван Миколайович хоч сам не брав участь, але побув на Спартакіаді від почату до кінця, підтримуючи колег-депутатів. На своїй сторінці у Facebook Іван Мунтян написав:

«Став свідком запеклої боротьби депутатів місцевих рад Буковини, але не у сесійній залі, як зазвичай, а на спортивних майданчиках спорткомплексу Олімпія в Чернівцях. Адреналін та емоції просто зашкалювали, напруга та дух змагання відчувались навіть біля гравців у шашки й шахи 🙂
Як міг вболівав за команду Чернівецької обласної ради, але виснажлива робота в комісіях та на сесіях, а їх за останні 5 місяців було 5, далася взнаки: перемогу здобула команда Вижницької райради. От що значить цілюще гірське повітря! 🙂 Кіцманчани на другому місці. Почесне третє здобула команда Новоселицької райради.
Дякую організаторам за першокласне спортивне свято, а всіх учасників змагань вітаю з перемогою. Адже направду перемогла дружба та здоровий спосіб життя;)»

Кращі тепер мають захищати честь Буковини на відповідній Всеукраїнській Спартакіаді, в якій, як зазначив керівник обласного управління молоді та спорту Богдан Вітовський, буковинські депутати вже брали участь (тоді команду організував вже екс-депутат обласної ради Ігор Кірєєв). А ще у нас обласна організація ФСТ «Колос» вже проводила крайову Спартакіаду серед депутатів сільських і селищних рад. А обласна Спартакіада серед державних службовців на Буковині проводиться з 2005 р.

Співорганізаторами змагань виступили облмолодьспортуправління (Богдан Вітовський), міськспортуправління (Дмитро Макаренко) та обласна організація ФСТ «Спартак» (Михайло Тостановський). Інформаційна підтримка – облцентр «Спорт для всіх» (SportBuk.com, fakty.cv.ua).

Детальніші результати будуть додані.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com
директор обласного центру «Спорт для всіх»

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

***

Обласна Спартакіада: Новоселиця виграла волейбол, Кельменці – міні-футбол

***

Фото: Обласну Спартакіаду держслужбовців 2015 виграли хотинчани

***

Фото: Обласна Спартакіада держслужбовців 2011 р. у Кіцмані

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.