До Олімпійської руханки 2016 на Буковині приєднались і місцеві керівники (відео)

0

Уперше Олімпійська руханка відбулась у райцентрі Глибока – у рамках спортивного свята, ініційованого місцевою владою і підтриманого обласним відділенням НОК України та облцентром «Спорт для всіх».

 

Ведучою офіційної частини дійства була начальник відділу у справах молоді та спорту РДА Олена160407-Glyboka-ruhanka-sportbuk.com (11)-mini Рєпіна, яка і ініціювала патріотичну руханку 7.04.16.

Приємним сюрпризом для учасників руханки став приїзд зіркового гостя – чемпіона Європи та світу з бігу на 1500 м, кращого спортсмена України 2006 р. Івана Гешка, який нині на громадських засадах очолює обласне відділення НОК України та профільну комісію обласної ради. У свою чергу, Іван Тарасович відмітив зі знаком плюс той факт, що у руханці безпосередню участь взяли і голова РДА Георгій Придій, заступник голови Ілля Лопуляк та інші працівники райдержадміністрації.

Руханку (гімнастику) у рамках «DO like OLYMPIANS» присутні робили під керівництвом студентки факультету фізичної культури і здоров’я людини – волонтер Марина Мартинеску (Третяк).

Після руханки гості з Чернівців, разом з місцевими організаторами, провели декілька міні-змагань, в яких розіграли презенти від олімпійського відділення та облцентру «Спорт для всіх». Презенти дісталися і наймолодшим учасникам руханки.

Також відбулися показові виступи з фігурної їзди на велосипеді за участю вихованців Глибоцького Центру туризму та краєзнавства (Анатолій Дудка). У цьому захоплюючому виді програми заходу вирішили випробувати себе і зірковий бігун Іван Гешко, заступник голови РДА Ілля Лопуляк та директор районної ДЮСШ Прокоп Стрельчук.

Повертаючись до конкурсів, зазначимо, що у стрибках у довжину з місця серед хлопців призову трійку утворили Іван Олар (2,35 м), Денис Фретовчан (2,15 м) та Крістіан Федишин (2,10 м), а серед дівчат – Інна Балуш (1,95 м), Леся Білоус (1,80 м) та Карина Кіцюк (1,75 м). У незвичному метанні баскетбольного м’яча кращими були ті ж Іван Олар і Денис Фретовчан та Кирил Гордієнко серед хлопців, а серед дівчат – Богдана Сорощук, Амалія Во?ланюк та Світлана Грищук.

Серед наймолодших учасників руханки були відзначені Анна-Марія Данилова (1 рік і 7 місяців), Павло Рєпін та Анастасія Андоничук (по 6 років).

Загалом, учасники заходу висловили побажання, щоби подібні акції відбувались частіше.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

Олімпійська руханка у смт. Глибока 7.04.2016 р.

***

***

***

***

***

***

***

У Чернівцях школярі робили зарядку з Безсоновою, Гешком і Ко (відео, фото)

***

Фото: У Чернівцях стартував всеукраїнський проект «DO like OLYMPIANS»

***

Фото: «Do like OLYMPIANS» на благодійному фестивалі «Буковинська мрія 2015»

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.