«Рейдерська атака» на буковинський осередок Федерації боксу України? (відео, фото)

5

Негативним резонансом «відзначився» буковинський бокс, який за два дні формально отримав двох президентів обласної федерації, що само по собі є нонсенсом.

Box-obl-feder-logo-mini

У Чернівцях два дні поспіль відбулися два боксерські форуми з однаковою назвою – Звітно-виборча конференція обласного осередку Федерації боксу України. Як таке можливо? В принципі це неможливо, але у нас примудряються…

Все почалося з «кляузи» на Міністерство

Не секрет, що міська федерація боксу (Володимир Загурський) негативно ставиться до керівництва обласної федерації (Віталій Бєляєв). І хоч це протистояння явно не йде на користь місцевому боксу, керманичі цих федерацій ніяк не можуть знайти спільну мову.

Очевидно, бажаючи якось посунути Віталія Беляєва з громадської посади президента обласного осередку ФБУ, прихильники міської федерації звернулися з листом до Міністра молоді та спорту Жданова І. О., в якому звинуватили керівника буковинського боксу у бездіяльності та інших «організаційних гріхах». Хоча, справедливості заради, слід зауважити, що обгрунтованими звинувачення з цієї скарги складно назвати. Плюс є велике питання, чи всі підписанти (16 осіб) насправді ставили там свій підпис. Але це вже трохи інша тема.

ФБУ рекомендувало провести перевибори

Поскаржились в профільне Міністерство, тож і Федерація боксу України мусила якось відреагувати. Три тижні тому до Чернівців завітали двоє представників ФБУ. Судячи з усього, у національній федерації знали про амбіції керівництва міської федерації очолити федерацію обласну. І рекомендували провести Звітно-виборчу конференцію обласного осередку. На перевибори ФБУ відрядила свого представника (Ілля Скоропашкін).

Але Конференцій виявилось… дві. І представник ФБУ чомусь на це не відреагував, хоча цілком зрозуміло і очевидно, що Конференція, яку провели прихильники міської федерації, була нелегітимною і на ній аж ніяк не могли обирати керівників обласного осередку ФБУ. Але про все по порядку.

Законний осередок провів дві звітно-виборчі конференції за 4 місяці

Чинний обласний осередок ФБУ (який з 2007 р. очолює Віталій Бєляєв), попри те, що попередня позачергова Звітно-виборча конференція відбулась не далі, як 24 грудня 2015 р., скликав ще одну позачергову Конференцію на 25 березня 2016 р. У конференц-залі готелю «Буковина» зібралось 178 учасників Конференції (згідно із протоколом). Після звіту та емоційної промови Віталія Бєляєва, у ході обговорень більшість схвально оцінювали діяльність і висловили підтримку теперішньому керівництву обласної федерації (у т.ч. представники обласного відділення НОК України та обласного управління молоді та спорту).

Коли критикуєш, варто знати предмет критики…

Негативно висловлювались відомі тренери Геннадій Соловйов (ДЮСШ №1 м. Чернівці) та Микола Гакман (Вижниця). Останній, зокрема, висловлював претензії щодо відмови у фінансуванні, хоча обласний осередок насправді не отримує на свій рахунок коштів з бюджету, а лише умовно управляє передбаченими облмолодьспортуправлінням на бокс асигнуваннями, яких, м’яко кажучи,

На початку 2011 р. Віталій Бєляєв отримав чергову нагороду від Федерації боксу України – як один з найактивніших керівників обласних осередків
На початку 2011 р. Віталій Бєляєв отримав чергову нагороду від Федерації боксу України – як один з найактивніших керівників обласних осередків

недостатньо навіть для перекриття мінімальних потреб (вистачає лише частково на проведення обласних змагань і відрядження скромних міні-команд на національні старти). І було б неправильно не зазначити, що Бєляєв за роки свого президентства в обласній федерації залучив чимало коштів, зокрема, на придбання інвентарю (чого вартує сучасний ринг) та проведення національних змагань і резонансних міжнародних матчів за участю збірної України. Та й на відрядження спортсменів на змагання теж немало «випрошено» у меценатів за цей час. Плюс окремі спортсмени отримували (а дехто і тепер отримує) стипендії від меценатів (наприклад, від готелю «Буковина» через спортклуб «Гешко» стипендію отримував збірник України Іван Страшний, а тепер отримує інший збірник Степан Грекул).

За Бєляєва – 169 з 178 присутніх

Далі у порядку денному Конференції було «питання про доцільність подальшої діяльності Беляєва В. на посаді президента ЧОО ФБУ». За (тобто підтримали Бєляєва) проголосували 169 членів федерації, проти – 6, утримались – 3.

На другий день, 26 березня, у боксерському залі ДЮСШ №1 (вул. Садовського) вже міська федерація провела збори із тією ж назвою: Звітно-виборча конференція обласного осередку ФБУ.

Збори назвали Конференцією

Чому насправді це були лише «збори», а не Конференція? Дуже просто.

Конференції (у т.ч. позачергові і звітно-виборчі) обласного осередку ФБУ можуть скликатися, відповідно до Положення ЧОО ФБУ (затвердженого Радою ФБУ та зареєстрованого Чернівецьким обласним управлінням юстиції 22 лютого 2007 р.), виключно за ініціативою Ради осередку або 1/3 членів осередку (саме рішення про скликання, як не дивно, – за Радою чи Конференцію ФБУ). І Конференція вважається правомочною, якщо в її роботі беруть участь не менше 2/3 членів обласного осередку ФБУ.

Отже ніякої Конференції 26 березня скликати не могли, бо не було ініціативи Ради осередку або 1/3 членів осередку. І у тих зборах, які назвали Конференцією, брали участь лічені офіційні члени обласного осередку (згадані вище Геннадій Соловйов, Микола Гакман, ще один тренер міської ДЮСШ №1 Василь Ротар…).

Загурського обрали, проігнорувавши статутні вимоги

Володимир Загурський. Фото: Василь Кияшко
Володимир Загурський. Фото: Василь Кияшко

На цих зборах 26.03.16 присутні вибрали нібито президентом обласного осередку ФБУ керівника

міської федерації боксу Володимира Загурського.  Хоча, повторюємо, називати ці збори «Звітно-виборчою конференцією обласного осередку ФБУ» – це нонсенс і неповага як до самої Федерації боксу України, так і до її буковинського осередку та відповідних статутних документів.

Дивно, невже відряджений до Чернівців представник ФБУ Ілля Скоропашкін не знає, хто і як може скликати Конференції і за яких умов вони можуть бути правомочними? Складно у це повірити. Якщо ж знав, то чому не сказав представникам міської федерації боксу, що їх збори не можна називати Конференцією обласного осередку ФБУ? Чи йому в Києві доручили просто фіксувати події і доповідати керівництву національної федерації?..

Це не вибори, а спроба «рейдерського захоплення»?

Цікаво, а сам керівник міської федерації боксу Володимир Загурський теж не в курсі про ці базові пункти Положення обласного осередку? А якщо знає, то чому пішов на таку фактично спробу «рейдерського захоплення» посади керівника осередку? Невже не зрозуміло, що з ігноруванням названих вище законних вимог неможливо переобрати президента обласної федерації?..

І ще цікаво, що на зборах 26 березня серед присутніх був і головний тренер юніорської збірної України – чернівчанин Олег Малованюк. Він теж не знає про ці елементарні статутні вимоги?.. Дуже дивно…

Щоби керувати федерацією, треба поважати її Положення

А тепер ще декілька слів про те, як насправді Володимир Загурський міг би або ще може в майбутньому стати керівником обласного боксу. Для цього треба для початку самому ПОВАЖАТИ Положення обласного осередку ФБУ (та людей, які його приймали і затверджували, що було ще до Бєляєва), виконувати його вимоги, бути офіційно членом обласного осередку, зробити очолювану міську федерацію повноцінним міським осередком обласної федерації, на наступній черговій (раз на 4 роки) або позачерговій Звітно-виборчій конференції ЧОО ФБУ висунути свою кандидатуру на посаду президента і спробувати отримати просту більшість голосів на свою підтримку – від всіх або мінімум від 2/3 членів обласного осередку.

Проблеми можна вирішувати і без посади в обласній федерації

А поки Володимир є керівником міської федерації, звісно, він теж може і навіть, мав би брати активну участь і в житті крайового боксу. У т.ч. можна ініціювати розгляди на Конференціях, Радах, Президіях та зборах будь-яких питань, які Володимир вважає проблемними і вирішення яких позитивно позначаться на розвитку буковинського боксу. Звісно, при цьому бажано і самому мати бажання і можливість пропонувати шляхи вирішення тих проблем, або, можливо, навіть самому ці проблеми вирішувати. Але все має початися з поваги до Статуту Федерації боксу України та її буковинського осередку.

Безумовно, і керівник обласного осередку ФБУ Віталій Бєляєв, і керівник міської федерації боксу Володимир Загурський люблять цей вид спорту і щиро хочуть сприяти його розвитку у Чернівцях та області. І спільними зусиллями вони точно зробили би набагато більше для улюбленого виду спорту. Але, звісно, не виходячи за правові рамки, куди наразі, на жаль, чомусь подався Володимир… Не виключено, через чиїсь не дуже вдалі підказки.

Реакція ФБУ прогнозована на всі сто

Хтось ще в очікуванні офіційної реакції національної федерації на ці неприємні події у Чернівцях. Вона, ця реакція, прогнозована фактично на всі сто. Бо навіть якщо керівники ФБУ, припустимо, дуже-дуже хотіли би підтримати Володимира Загурського на посаду президента обласного осередку, вони навіть теоретично не можуть підтримувати подібне зухвале ігнорування затвердженого ФБУ Положення обласного осередку.

А взагалі представники національної федерації мали би вказати Володимиру Загурському, що для керівника міської федерації подібні дії, з ігноруванням Положення обласного осередку ФБУ, є неприпустимими. І, за великим рахунком, за такі дії ФБУ може вдатися до санкцій на адресу «такої» міської федерації (як і обласний осередок). Хоча краще, звісно, знайти консенсус по доброму, і переконати Загурського і Ко діяти в правовий спосіб та спрямовувати свої зусилля виключно в позитивне русло. Так точно буде краще для буковинського боксу. Та й для українського теж.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
у 2005-08 рр. керівник обласного спорту

На державному телеканалі «Буковина» розібрались і не стали титрувати Володимира Загурського керівником обласної федерації:

***

«Чернівецький промінь»:

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

Позачергова Звітно-виборча конференція ЧОО ФБУ 25.03.2016

***

Збори боксерського активу 26.03.2016 р.

***

Відео (бокс): Матч Україна – США (1.12.11, Чернівці)

***

Бокс: Збірна України у Чернівцях другим складом перемогла збірну США

***

Відео: Збірні України і США з боксу посадили у Чернівцях «Алею дружби»

***

Бокс: Чемпіонка світу – «краплина» у морі зірок на жіночому Кубку України 2015

***

Відео: Україна – Франція (бокс) у Чернівцях

***

Фото: Збірна України з боксу (в т.ч. Ломаченко) отримала благословення першого священника-Героя України

***

Фото: Збірна України з боксу (в т. ч. Ломаченко) – у «Сонячній долині»

***

Бокс: Через Буковину – до тріумфу на Чемпіонаті світу

***

Ігор Гайдамак: Буковинські боксери можуть потрапити навіть на Олімпіаду

***

Відео: Збірна України з боксу на Буковині («Сонячна долина»)

***

Фото: Україна – Франція у Чернівцях (в т.ч. Ломаченко!)

***

Тренер Леннокса Льюїса слухав в Чернівцях гімн України з рукою на серці (фото, відео)

***

Валерій Хлистов: Приємно, що на Чемпіонаті України в Чернівцях були представлені практично всі регіони

***

Чернівці приймають чемпіонат України з боксу 2015 серед жінок

***

Фото: Юніорський Чемпіонат України з боксу 2012 р. (Чернівці)

***

Фото: У Чернівцях стартував чемпіонат України з боксу 2015 серед жінок

***

До Дня Захисника Вітчизни 2015 – бокс з вшануванням Героїв АТО (фото, відео)

***

Буковинський бокс повертається на провідні позиції

***

Потрійне свято боксу у Чернівцях, плюс «новосілля»

***

Успіхи буковинських боксерів у Вільнюсі та Рівному (відео)

***

3-5 листопада – трансляція юнацького чемпіонату України з боксу 2014

***

Фото: У Чернівцях стартував юнацький чемпіонат України з боксу 2014

***

Тренер збірної з боксу: після зборів на Буковині ми привозимо медалі різного гатунку

***

Фото: Українські боксери закінчили матч з казахами достроковою перемогою Тесленка

***

Анатолій Пацатий: Буковина повноцінно приєдналась до розвитку українського боксу

***

Бокс: Чемпіонат України у Чернівцях став рекордним

***

Кубок України з боксу-2010. Чернівці. Враження перше

***

Фото: Кубок України з боксу – боді-арт презентація логотипу (нові фото!)

***

Фото: Легка еротика від «RED FOXES» на Кубку України з боксу в Чернівцях (нові фото)

***

Відео: Кубок України з боксу в Чернівцях (відкриття)

***

Відео: Чемпіонат України-2010 з боксу серед молоді 1991-92 рр.н. у Чернівцях

***

Бокс: Буковинському чемпіону не дали поборотися за медалі

***

Анатолій Чагін: До фіналу на Євро не пустив чемпіон світу з Англії

***

Бокс: Іван Страшний виступатиме під патронатом СК «Гешко»

***

Іван Собко: Іван Страшний тепер тренується як ніколи

***

Бокс: Підбито підсумки 2010 року, кращими названі Чагін та його тренер Гакман

***

Бокс: «Сонячна долина» прийняла Чемпіонат області

***

Бокс: Шипинці відзначили 10-річчя боксерської секції турніром з історичним «присмаком»

***

Бокс: Чемпіонат області гостював у новому залі на Сторожинеччині

***

Бокс: Хто і для чого намагається «очорнити» президента обласної федерації Бєляєва?

***

«АнтиБокс»: Що «не поділили» обласна і міська федерації?

***

Відео (бокс)

***

Боксери відхрестилися від заяви Загурського про «захист міськради»

***

5 Comments
  1. Vbolivalnyk says

    Пан Мазурашу, ви так гарно розписали тут про те, що Беляєв і Загурський дуже люблять бокс лиш не можуть порозумітися.
    А чому не написали що обидва – бандити? Не знаєте може? То пошукайте в інтернеті, знайдете багато цікавого. Беляєв, він же Бєлий – був одним з керівників організованої преступної групи. А Загурський взагалі був кілером. І брат його старший Коля (який при регіонах вліз в депутати міської ради під іншим прізвищем – Клим) теж з бандитів. Потім представляв інтереси Фірташа на Буковині.
    Ви це все не знаєте, пан Мазурашу? Розказуєте про “білих і пушистих” любителів боксу.
    Тепер вони влаштували розборки за федерацію. А насправді бандитів не треба допускати до управління федераціями!

  2. Пане Незнайомцю!
    А до чого тут ці претензії мені щодо минулого Віталія і Володимира? Це що матеріал про їх життєвий шлях? Тут же мова про конкретні події.
    Не дуже коректно Ви висловлюєтесь про “бандитів” і т.п. У нас у Верховній Раді люди з “крутішими” біографіями, і що?:) 
    В цьому матеріалі мова про бокс та роль і місце у ньому Бєляєва і Загурського у даному разі. 
    А якщо у Вас є відомості про якісь злочинні дії цих або інших громадян – повідомляйте конкретику;) Можна (або треба) і одразу правоохоронцям.
    А тут пропонуйте як об’єднати боксерську громаду, якщо маєте такі пропозиції;)

  3. Тренер says

    Пане Мазурашу для того щоб статтю написати однобоко, виходячи зі своїх уподобань достатньо вирвати вершки висловів і придумати різку назву що у вас і вийшло.Щоб дійсно висвітлити проблему з усією повнотою то треба як мінімум володіти інформацією.Чому ви не пишете про те що це загострення почалось з бажання не когось змінити а банально скласти календар змагань,проводити змагання на території області об’єднано,обрати секретаря для того щоб інформація надходить була доступна вчасно а не коли Беляєв “соизволит”.Чому ви не пишете що за аренду рингу на змаганнях він бере по 350$.Чому не сказано про те що зустрічатись він небажав і тому потрібні були “кляузи”?Можна писати довго але не має сенсу.Ваша позиція зрозуміла і вона далека від істини.

  4. Тренер says

    Коллеге выше.
    Друг, вы не интересуетесь и не знаете календарь? В этом виноват Беляев?
    Кто вам мешал и мешает заявляться на соревнования, которые проводит областная федерация? Беляев? Почему вы не спрашиваете Загурского, почему городская федерация проводит соревнования в те же сроки когда областная проводит?
    Что вас не устраивает в деятельности секретаря? Вы вообще вкурсе какие функции должен выполнять генсекретарь федерации?
    Кто мешает вам купить за свои деньги современный ринг и давать его бесплатно организаторам соревнований по боксу? 
    Рассказывать, друзья, легко. Особенно когда цель просто кого-то очернить, а кого-то возвысить.
    Георгию спасибо за объективность. 

  5. Найменше хочеться, щоби між собою сварилися тренери…
    Шановні Тренери! Ви любите бокс? Так об’єднайтесь навколо цього!
    З повагою ставлюсь до того, що роблять Бєляєв та Загурський для боксу (спорту), і дякую їм за це. Сподіваюсь, вони зможуть переступити через амбіції і протягнути руки один одному. Можна не дружити, але сприяти ж спільними зусиллями улюбленому виду,переконаний, можна!
    Тренеру, який запитував за календар, ось він (наскільки знаю, в деяких видах внесені зміни, які я не відстежував):
    http://sportbuk.com/2016/02/kalendarnyj-plan-sportyvnyh-zmahan-chernivetskoji-oblasti-na-2016-rik/

Leave A Reply

Your email address will not be published.