Буковинського вболівальника засудили на 2 роки за напад на арбітра

0

Стосунки футбольних вболівальників і арбітрів ніколи не були простими. У пориві емоцій, на жаль, шанувальники «гри мільйонів» не лише вигукують неприємні слова на адресу «людей у чорному», а, бува, і «розпускають руки»… Або ноги…

Проте, звісно, це неприпустимі речі. Емоції емоціями, але до рукоприкладства опускатися аж ніяк не 141105-mini-Biznes-liga-Griko-Energetyk-sportbuk.com (19)-Plahov-chervona-rukaможна. Тим більше, що за хуліганські дії можна отримати і кримінальне покарання.

До вашої уваги цікавий матеріал на цю тему від buknews.com.ua:

Днями у засіданні  Кіцманського районного суду розглянуто матеріали кримінального провадження щодо 32-річного жителя місцевого с. Киселів, їздового сільськогосподарського виробничого кооперативу, який обвинувачувався у цинічних хуліганських діях.

Було достовірно встановлено, що близько 11.30 годин 8 листопада 2015 року фігурант, перебуваючи на стадіону с. Малятинці, на якому проходило футбольне протистояння між командами сіл Киселів  та Ставчан, категорично не погодившись із оцінкою арбітра матчу конкретної ігрової ситуації й «із хуліганських спонукань, у присутності багатьох земляків, висловлюючи демонстративну та явну неповагу до суспільства, як засвідчено у матеріалах розслідування, вчинив хуліганські дії, що супроводжувались особливою зухвалістю». Зокрема, вибіг на футбольне поле та умисно наніс судді футбольного матчу удар ногою, спричинивши потерпілому тілесні ушкодження, які згодом судові медики віднесуть до розряду ушкоджень середнього ступеню важкості, що призвели до тривалого розладу здоров’я.

Протиправні дії вболівальника суд кваліфікував  хуліганськими, тобто такими, що  грубо порушували громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства та супроводжувались особливою зухвалістю (ч.1 ст.296 КК України), і за скоєне призначив йому покарання у вигляді двох років обмеження волі.

У той же час служителі Феміди на підставі ст. 75 та 76 КК України від відбування цього призначеного основного покарання засудженого звільнили, натомість призначили йому однорічний випробувальний термін та певні обмеження при плануванні майбутніх розваг.

                                             Володимир Драюк, ТУ ДСАУ в області

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.