Футбол: «Буковина» у грі з «Реалом» отримала 3 очки, вболівальники – призи (фото)

0

У першому домашньому поєдинку друголігової першості України з футболу 2015/16 чернівецька «Буковина» у неділю, 2 серпня, впевнено перемогла команду «Реал-Фарма» (Одеса).

150802-Bukovyna-RealFarma-sportbuk.com (3)

Рахунок вже на 3 хв. ударом головою відкрив Владислав Котов. На 33 хв. Антон Батрак, перебуваючи на ударній позиції, віддав чудовий пас Олексію Красову, який подвоїв рахунок. І до цього епізоду, і після підопічні Віктора Мглинця створили чимало небезпечних моментів біля чужих воріт, але третє «розписатися» у чужих воротах так і не вдалося. Проте такий видовищний футбол вболівальникам сподобалась, а це дуже важливо в контексті одного із головних завдань, яке ставить перед собою клуб, – не лише результатами, а й грою повертати масово глядачів на трибуни.

Варто відзначити також, що у перерві серед вболівальників розіграли різноманітні призи. І це відтепер знову традиція.

1 тайм

***

2 тайм

***

«Буковина» Чернівці – «Реал-Фарма» Одеса – 2:0 (2:0)

Голи: Котов (3), Красов (33)

«Буковина»: Мельниченко, Майданевич, Дмитренко (Ряшко, 69), Луцюк, Темерівський, Осадчий, Маковійчук (к/к), Красов, Рафальський, Батрак (Овчар, 83), Котов (Сивка, 53). Ряшко, Лях

Гол. тренер – Віктор Мглинець.

«Реал Фарма»: Ширяєв, Колода, Салівон, Дубина, Бабенцов (Лиховидов, 76), Бичков (к/к), Малиш, Злепко (Бондаренко, 53), Алієв (Георгієв, 67), Степанишин, Шестаков.

Гол. тренер – Владислав Зубков.

Попередження: Луцюк (38), Рафальський (63) – Алієв (28), Бабенцов (56), Салівон (62), Дубина (82), Бондаренко (89)

 

Перший домашній матч «Буковини» в рамках першості України з футболу серед команд Другої ліги сезону 2015/16 рр. очікувався з великою цікавістю не тільки в Чернівцях. Багато хто в Україні очікує, що «жовто-чорні», немов Фенікс, відродяться з попелу й повернуться на арену великого футболу вже в цьому сезоні, а підштовхує до цього розумна й продумана політика нового керівництва клубу, яке багато робить для того, щоби команда знову радувала своїх прихильників цікавою, змістовною грою й позитивними результатами.

Принципово новий для Чернівців маркетинг клубу, грамотний позиційний підбір нових гравців, непогана гра в перших іграх сезону й презентація нової футбольної форми – чи не можна вважати ці складові частиною Великого плану Відродження? Відповідь на це запитання мав дати результат матчу проти одеського «Реала Фарми», який досить вдало стартував у першості впевненою перемогою над клубом «Нікополь-НПГУ».

І, як у кращі часи, що ще не встигли забутися шанувальниками футболу на Буковині, вже на початку матчу всі, хто прийшов на стадіон цього недільного вечора, отримали потужний заряд позитиву, адже на третій хвилині сталося те, на що чернівецькі вболівальники чекали  з особливим нетерпінням. Перший же ж навіс партнерів у матчі перед воротами гостей головою вдало замкнув Котов. 1:0, життя в Чернівцях відразу стало цікавішим! J

Атаки господарів, тим часом, продовжувалися, хоч і без особливого загострення, а от перша змістовна атака одеського «Реалу» відбулася аж на 14 хвилині і закінчилася вона штрафним ударом від Бабенцова. Можна назвати це «пристрілкою», і, на щастя «жовто-чорних», пройшла вона вище воріт, які захищав Мельниченко.

На 17 хвилині після навісу Осадчого небезпечно пробив головою Рафальський, та «шкіряний» пішов мимо воріт одеситів. Стало зрозумілим, що гості мають певні проблеми у грі на «другому поверсі» в центрі свого штрафного майданчика, і, можливо, розвивати успіх чернівчанам слід було саме в цьому напрямку.

На 25 хвилині про себе нагадали одесити. Це Степанишин здалеку пробив доволі небезпечно для воріт «Буковини», але м’яч знову оминув «рамку» Мельниченка. Цей момент, схоже, підштовхнув господарів до більш активних дій у нападі. Пройшло кілька небезпечних атак, була спроба удару від Рафальського, і, нарешті, на 33 хвилині Красов отримав м’яча на правому фланзі штрафного майданчика «реалістів» і вдруге в матчі «пробив» Ширяєва, відправивши «шкіряного» в дальній від себе кут. 2:0, кращого розвитку подій у грі годі було чекати!

Мав усі шанси відзначитися у першому таймі й Батрак. На 44 хвилині він опинився на місці, з якого Красов забив другий гол, але незрозуміло як пробив уздовж воріт суперника.

У другій половині гри майже третина тайму пішла на «розкачку», під час якої відмітимо немалу кількість фолів від одеситів, а перший момент виник аж на 59 хвилині, коли Красов стрімко пробився правим флангом, вийшов на ударну позицію і влучив таки у сітку воріт, але… із зовнішньої сторони.

Далі команди обмінялися не дуже вдалими штрафними й традиційною чередою замін, натомість гостроти від обідвох суперників помітно не було. До 73 хвилини, коли активний і спрямований на ворота гостей Красов трошечки не дотягнувся на навіс партнерів, а згодом ані йому, ані Батраку не вдалося у дуже зручному моменті проштовхнути м’яча у сітку Ширяєва.

На 78 хвилині трибуни нарешті дочекалися першого в матчі удару у ствір воріт від гостей. Тут виручив Мельниченко, вдало відреагувавши на небезпечний постріл Шестакова, але це був лише момент, який зовсім не характеризує хід матчу.

Трохи оживляла поєдинок гра Ширяєва на виходах. Кілька разів кіпер одеситів залишав власні ворота з небезпекою отримати третього м’яча заради гри майже в центрі поля і щастя «Реалу», що з різних причин м’яч так і не затріпотів утретє в сітці воріт гостей.

В цілому ж маємо впевнену, довгоочікувану перемогу чернівецької «Буковини» при дуже симпатичній, видовищній грі. Добрий старт у першості й багато в чому це заслуга тренера чернівчан, в минулому – суперзірки клубу Віктора Мглинця. Вірить у нього керівництво клубу, віримо й ми. Залишається отримати підтвердження цього і в наступних матчах «жовто-чорної» дружини!

Альберт Комарі, спеціально для sportbuk.com

Усі результати туру, турнірну таблицю та календар ігор можна подивитися тут:

Буковина – Реал-Фарма – 2:0

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.