Відео: «Геліос» забив «Буковині» з порушенням правил (офсайд)?

4

Гол, який «Буковина» пропустила у домашньому поєдинку проти харківського «Геліоса» 17.05.15, схоже, було забито з порушенням правил гри.

150517-Bukovyna-Gelios-gol-ofsayd1

Як видно на відео, в момент передачі головою гравець «Геліоса» перебував в очевидному офсайді, який арбітри, так розуміємо, порахували «пасивним». Проте аби офсайд був «пасивним», гравець, відповідно до правил гри у футбол, має не лише не втручатися у гру (не отримувати м’яча), а й не заважати грати суперникові (не загороджувати поле зору, не відволікати його, не заважати перехопити м’яч). У даному разі гравець «Геліоса» перебував у безпосередній близькості до воротаря «Буковини» Богдана Когута, чим відволікав його, тобто привертав «зайву» увагу, оскільки потенційно міг становити найбільшу загрозу воротам чернівчан, перебуваючи на ударній позиції. Не виключено, що перебуваючий в офсайді гравець і вплинув на дії кіпера господарів, який не встиг врятувати свої ворота.

Утім, арбітри, як відомо, свого рішення не змінюють (як правило), тим більше, після матчу. Тобто «після бою кулаками не розмахують», як кажуть. Пропустили у цьому епізоді (нехай навіть із порушенням правил з боку суперників), не реалізували свої моменти – ось і маємо чергову неприємну поразку… Хоч і не дуже заслужену… А епізод із взяттям воріт проаналізують фахівці і зроблять свої висновки;)

Так, «Буковина» грала у дещо оновленому складі. Кадрові зміни – не від хорошого життя. Але футбольне життя триває, і треба дивитися у майбутнє.

Найбільша проблема сьогодні – це «зрадлива» поведінка вболівальників, які, з одного боку, «шукають крайніх», критикують «всіх і вся» за те, що хтось там недостатньо підтримує команду, а самі не ходять на футбол…:( Це, словами одного з коментаторів, нікуди не годиться… Якщо ми справді хочемо, щоби «Буковина» не зникла з футбольної карти України (а не лише з І ліги), найперше що треба робити, – це ходити на її матчі!!! Це і «копійчина» в клубну касу, і серйозний сигнал для влади і бізнесу, що команда справді небайдужа буковинцям, а отже вартує підтримки…

І трохи позитиву. На останній доданій хвилині Богдан Когут, як капітан і лідер команди, пішов теж в атаку. Отож суперники, заволодівши м’ячем, отримали шанс «занести його у порожні ворота». Намагаючись завадити прорватися до цих порожніх воріт, оборонець «Буковини», на думку арбітра, порушив правила, за що Максим Козиряцький із Запоріжжя призначив пенальті. Виконувати його пішов воротар гостей Сергій Літовченко (це було на останніх вже секундах). Але Богдан його удар відбив! Браво!

23 травня чернівчани зіграють на виїзді з лідером «Олександрією», 30 травня приймають вдома «Суми» і у заключному турі гратимуть 3 червня в гостях з «Гірником».

«Буковина» – «Геліос» (Харків) – 0:1

Гол: Євген Задоя (47).

«Буковина»: 47 Богдан Когут (к/к), 2 Ярослав Сухоцький, 3 Артем Тєрєхов, 11 Юрій Головачук (8 Борис Ороловський, 58), 14 Олег Добровольський (88 Олександр Булезюкґ 84), 22 Любомир Білоус, 28 Денис Ситников, 33 Максим Дем’янчук (9 Андрій Королянчук, 75), 49 Сергій Ателькін, 77 Василь Палагнюк, 78 Євген Ушаков (42 Мар’ян Косован, 72). Запасні: 1 Костянтин Одольський, 4 Вадим Шостак, 15 Валерій Горда. Президент клубу – Сергій Гринюк, віце-президент – Роман Дрінь, головний тренер – Юрій Гій, тренери – Роман Шпирнов, Олександр Гуменюк.

Попередження: Сергій Ателькін (12), Любомир Білоус (40), Василь Палагнюк (61), Мар’ян Косован (76), Денис Ситников (83), Борис Орловський (88) – Сергій Панасенко (22), Вадим Шаврін (85).

Вилучення: Денис Ситников (90+4, друга жовта картка).

***

***

***

4 Comments
  1. Andriy Kalynka says

    Георгій вкотре я а також приблизно 90% відданих вболівальників Буковини з тобою погоджуюсь!!!!!

  2. Щось відеозапис вийшов задовгим 🙂
    Аж на 3,5 год…
    Щодо пенальті, (99) Євген Задоя точно не знаходився в офсайді. Але, зробіть стоп-кадр (натисніть паузу) на 38-й секунді першого відеофрагменту – йде передача головою (17) Сергія Кравченка на (21) Владислава Гершмана, який м’яч не чіпає та все ж бере участь у епізоді й відволікає увагу Богдана Когута. А це офсайд. Хоча в подібній ситуації у матчі “Динамо” (Київ) – “Дніпро” Джермейн Ленс кілька разів підстрибнув перед Лаштувкою (теж відволікав увагу), але чемпіонський гол Домагоя Віди головний арбітр зарахував. Living la VIDA loca!

  3. Олександр Білоус says

    Не було там офсайду… нажаль…

  4. Сашко озвучив офіційну версію:) Сашко, ми ж дивились матч і в курсі, що суддя не підняв прапорець:)
    Але… Я не стверджую, що точно треба було піднімати. Проте, враховуючи епізод та правила, вважаю, що трактування позиції як пасивний офсайд є доволі сумнівним… 
    Подивись де знаходиться гравець. в бік якого спрямували м’яч, він же перед воротарем, хіба не логічно, що він відволікав голкіпера, який цілком міг очікувати дії і від нього… А раз так – значить не пасивне положення поза грою. Це моя думка. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.