Велолюбителі запрошуються 30 травня на «Велодень 2015»

0

У суботу, 30.05.15, у Чернівцях відбудеться традиційний вже «Велодень», до участі в якому запрошуються всі охочі велолюбителі.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Найбільш «помітною» або навіть яскравою подією свята буде, звісно, символічний масовий велопробіг вулицями Чернівців, до якого мають можливість долучитися всі бажаючі, які мають велосипед, можливість і бажання підтримати велорух у широкому розумінні цього поняття.

Учасники велопробігу запрошуються у суботу на Соборну на 9:30. Старт запланований на 10:00. Маршрут традиційний:

Соборна пл. — вул. Героїв Майдану — просп. Незалежності — вул. Головна — вул. Комарова — вул. Воробкевича — вул. Південно-Кільцева — вул. Головна — паркінг  ТРЦ «Депот».

На фініші, тобто на майданчику перед ТРЦ «Depo’t», учасники «Велодня» утворять живий надпис «ЧЕРНІВЦІ» (минулого року, нагадаємо, учасники утворили тризуб, а у 2013-му – встановили рекорд у Книгу рекордів України, утворивши на той час найбільший живий велосипед). А після відбудуться змагання з велоквесту (тобто з елементами велоорієнтування). Про це на відповідному брифінгу, який відбувся 27.05.15 у міській раді, повідомив голова ЧОГО «БАРР» (організатора «Велодня») Микола Ляхович.

Очікується, що цього року у велопробігу «Велодня» візьмуть участь до 500 велолюбителів. Зазначимо, що постійним учасником «Велодня» є і мер Чернівців Олексій Каспрук. Причому він брав участь у цьому заході і до «мерства». Тобто є велолюбителем не ситуативно і за посадою:)

«Велодень» підтримують і міська влада, і обласна федерація велоспорту, і обласний центр «Спорт для всіх».

Також Микола Ляхович запросив чернівчан приєднатися і 31 травня до іншого велодійства – «Обнова-драйв». Цей проект передбачає рух колони велосипедистів у національному вбранні з Соборної площі до місця проведення фестивалю «Обнова» (музей архітектури та побуту). Збір учасників – у неділю, 31.05.15, об 11:30 на Соборній площі.

Згаданий брифінг розпочав секретар міської ради Ярослав Кушнірик, який підбив підсумки проведених за останній період масштабних спортивних заходів у Чернівцях – Бігу Миру і Естафети Миру 17 травня, І Спортивного ярмарку 23 травня і Чернівецького пів марафону CrossHill 24 травня. Ярослав Денисович зауважив, що відгуки щодо цих заходів є в переважній більшості своїй позитивними, тож міська влада вважає, що вони мають бути традиційними (власне, Біг Миру і Естафета Миру проводилися вдруге, тобто початок традиціям закладено). Також секретар міськради повідомив, що представники спортивних шкіл та клубів висловили побажання, аби подібний Спортивний ярмарок організували і у вересні. І міська влада цю ініціативу підтримує. А керівники міськспортуправління та обласного центру «Спорт для всіх», як кажуть, вже взяли її «у розробку».

***

Фото: Велодень-2014 у Чернівцях – з киянами, тернополянами і новим мером на чолі

***

Відео: «Спорт-тайм» від 27.05.13 (Велодень у Чернівцях, ВМХ у Новоселиці, футбол ДЮФЛ, Спартакіада ЖКГ)

***

Фото: Чернівецький «живий» велосипед увійшов до Книги рекордів України

***

Відео: Велодень-2012 у Чернівцях

***

Фото: «Велодень-2012» у Чернівцях

***

Велодень у Чернівцях: За культуру їзди, чисту екологію і здоровий спосіб життя

***

Велопарад без кордонів відбудеться у Чернівцях

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.