Осипенко передав презент від мерії Чернівців меру Клагенфурта і… засмутився

0

Знаний чернівецький фахівець зі стрільби з лука Олег Осипенко під час етапу Кубку Європи в австрійському Клагенфурті (місто-побратим Чернівців) виконував не лише тренерські функції, а й почесну місію, на яку уповноважила міська влада.

150514-Kaspruk-Osypenko-sportbuk.com (2)-

Як ми вже повідомляли, перед поїздкою до Австрії мер Чернівців Олексій Каспрук, дізнавшись, що наші спортсмени вирушають до міста-побратима, передав через заслуженого тренера України Олега Осипенка презент для колеги-мера Клагенфурта.

По приїзді Олег «доповів», що виконав цю почесну місію. Проте не приховує, що був здивований навіть під час візиту до мерії:

«Я навіть уявити собі не міг, що там настільки просто потрапити до мера. Усі двері відкриті відвідувачу. Тільки черги немає. Все автоматом вирішується через підлеглих. Все настільки прозоро і відкрито, що можна щиро позаздрити. Не знаю, коли ми зможемо досягнути того рівня життя, як в Австрії, або таких доріг (там навіть маленька дорога в горах ідеально заасфальтована), але прагнути точно треба! Звісно, я засмучений, що нам до цього ще далеко… Напевно, добре, що наш мер їздить по закордонам і намагається перейняти тамтешній позитивний досвід. Нам це дуже не завадило би. Упевнений, можна підтягнутися до цивілізованого світу! Але потрібний правильний менеджмент і, звісно, крадіїв прибрати…»

Детальніше про «навколо спортивні» і життєві «нюанси», на які звернув увагу у Клагенфурті, Олег Осипенко пообіцяв розповісти згодом.

А поки що – про самі змагання.

У складі збірної України в кадетській на першому етапі Кубку Європи номінації виступив і чернівчанин Іван Кожокарь (ОШВСМ, «Спартак»). Вихованець Олега Осипенка в 1/16 фіналу поступився співвітчизнику Маркові Головку (Харків) – 0:6. У командному виді програми (крім них стріляв ще Іван Мусіяка з Києва) наші кадети програли у чвертьфіналі Німеччині – 0:6. Німці стали бронзовими призерами. А у фіналі Росія здолала Італію – 5:4.

У класичній стрільбі з лука наші юніори (Максим Попович і Сергій Макаревич зі Львова та Валентин Куций з Сум) виграли командою, а львів’яни Соломія Гнип та Максим Попович тріумфували і в міксі.

У загальнокомандному заліку (враховуючи і результати в компаунді) Україна посіла 2 місце після Росії.

Leave A Reply

Your email address will not be published.