І Чернівецька волейбольна ліга 2015 з прогнозами не здружилась (фото, відео)

0

У неділю, 24.05.15, завершились змагання серед жіночих команд у рамках прем’єрної Чернівецької волейбольної ліги.

1-150522-voley-Chernivtsi-liga-W-2-CNU-Pedkoledzh-sportbuk.com (36)

Міська ліга, як і обласна, була зініційована викладачем факультету фізичної культури і здоров’я людини ЧНУ Іваном Васканом, якого традиційно підтримав обласний центр «Спорт для всіх» (директор – Георгій Мазурашу), а міськспортуправління (Дмитро Макаренко) та обласна ДЮСШ (Віталій Литвинчук) надали базу для проведення ігор.

Так сталось, що для участі у Чернівецькій лізі заявились чотири кращі команди обласної ліги, тож це був своєрідний суперфінал.

Перші два ігрові дні гостювали у ФОК «Олімпія». На цьому етапі найцікавішим був двобій між командами ЧНУ та педколеджу ЧНУ. Фаворитками у цій зустрічі вважались представниці ЧНУ. 1-150522-voley-Chernivtsi-liga-W-3-CNU-znyzu-sportbuk.com (2)Тим більше, що команду Івана Васкана підсилили Тетяна Комарова (донька гравця ВК «Колос-Родничок» Володимира Комарова) та Анна Белецька. Проте підопічні Тетяни Шинкар не просто дали бій більш досвідченій команді ЧНУ, а були дуже близькими до перемоги. Проявивши волю до перемоги, студентки педколеджу відігралися і перевели гру на тайбрейк. А в 5 сеті тривалий час вели в рахунку, причому із великим як для короткої партії відривом. Дівчатам з ЧНУ ціною надзусиль дивом вдалося дотягнути до «більше-менше». І тут знову педколедж мав чотири (!) матч-боли. І все ж удача була на боці представниць ЧНУ, які вирвали у цій партії перемогу – 20:18!1-150524-voley-liga-Cv-W-final-CTEI-CNU-sportbuk.com (21)

Вирішальні поєдинки гостювали в обласній ДЮСШ. Доля третього місця вирішувалась у матчі між господарками майданчику та педколеджем. Юні вихованки Людмили Накоскіної часто грають «за настроєм», тобто якщо «ловлять кураж», то можуть «зіпсувати малину» навіть фаворитам. Якщо проаналізувати місцеві волейбольні баталії за останні роки, схоже, представниці ОДЮСШ є явними лідерами за кількістю виграних матчів, в яких по ходу вони програвали (причому нерідко і 0:2). Проте цього разу вони не змогли повторити такий «подвиг», тобто відіграли лише одну партію, а в четвертій все ж поступились.

Перед «золотим» матчем багато хто схилявся до думки, що команда ЧТЕІ КНТЕУ виграє «всуху». 1-150524-voley-liga-Chernivtsi-W-nagorodzh-sportbuk.com (35)
Хоча були і окремі вболівальники, які вважали, що підсилена команда ЧНУ може навіть обіграти підопічних Сергія Гринька, серед яких цього ігрового дня не було заявлених Анастасії Похалюк та Юлії Ротар. Проте обіграти фавориток команді Івана Васкана вдалося лише у третій партії. Тобто прогноз про «суху» перемогу «не зіграв».

Отож, призову трійку у І Чернівецькій жіночій волейбольній лізі утворили ЧТЕІ КНТЕУ (тренер – Сергій Гринько), ЧНУ (Іван Васкан) та Педколедж ЧНУ (Тетяна Шинкар). Вони отримали медалі від обласного центру «Спорт для всіх», а переможці – і кубок. Крім цього, всім чотирьом командам дісталися солодкі презенти від великого шанувальника волейболу Івана Істенюка.

Фото будуть додані.

ОДЮСШ – ЧНУ – 1:3

Педколедж – ЧТЕІ КНТЕУ – 0:3

ЧТЕІ КНТЕУ – ОДЮСШ – 3:0

ЧНУ– Педколедж – 3:2

Неділя, 24.05.15, ОДЮСШ

10:00. ОДЮСШ – Педколедж – 1:3

11:30. ЧТЕІ КНТЕУ – ЧНУ – 3:1

 

Відео

Педколедж – ОДЮСШ (фрагменти)

***

ЧТЕІ КНТЕУ – ЧНУ

1 партія

***

2 партія

***

3 партія

***

4 партія

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.