Бокс (ЧУ-2015): Грекул виграє не «будь-якою ціною», а з поглядом у майбутнє

0

Ось і настала пора найвідповідальніших днів на Чемпіонаті України – 2015 з боксу серед молоді, що проходить цього тижня у Хмельницькому.

Так чи інакше, але Буковина має безпосереднє відношення до цих змагань, адже всі шанувальники 150502-Ukr-box-mol-Koma-2-sportbuk.com (1)-Grekulбоксу нашого краю, безумовно, очікують на вдалий виступ найяскравішої на сьогоднішній день «зірки» буковинського боксу, МС, дворазового призера чемпіонатів Європи і багаторазового призера чемпіонатів України Степана Грекула (ФСТ «Україна», Шипинці, тренери – Іван Собко, Анатолій та Андрій Чумакови, Андрій Грудей). Нагадаємо, Степан із цього року виступає у ваговій категорії до 81 кг і представляє консолідовано Чернівецьку й Хмельницьку області.

В суботу, 2 травня, на рингу ЧУ проходили півфінальні поєдинки. Степанові Грекулу протистояв також МС з боксу, також досвідчений боксер Олександр Христенко з м. Кременчук Полтавської області. Це вже був третій бій, який проводив Степан на ЧУ, і закінчився він так само, як і два попередніх. Тобто, перемогою нашого земляка!!! Мусимо зазначити, що цього разу буковинець не кинувся вперед вигравати будь-якою ціною, а провів бій із поглядом у майбутнє. Тобто, у фінал…

Без нервовості, без гарячки та безшабашності Степан Грекул виграв і цей поєдинок, по очках здолавши суперника. Всі три раунди – з перемогою, навіть, без жодних питань. Тим самим, Степан покращив статистику виступів буковинських боксерів на цьому ЧУ, від негативної до позитивної. А тепер попереду тільки одна, найвища, найбажаніша ціль! Проте, про це розмовлятимемо завтра. А сьогодні…

Трохи цікавої, загальної статистики… Найбільше представництво у півфіналах мала Хмельницька область, проте тим більше представництво вона має вже у фіналах!!! Четверо з шести боксерів-півфіналістів Поділля тепер претендують на найвищі нагороди чемпіонату, а за ними за показниками розташувалася Полтавська область.

Так і маємо: у фіналах боксуватимуть спортсмени з 12-и областей. Цікаво, оскільки представлені всі регіони нашої країни, навіть Донбас, який наразі має значно менше можливостей і ресурсів, аніж інші конкурентні області. І серед фаворитів – наш земляк, представник кіцманщини!

 

Поїздка спецкора sportbuk.com на ЧУ до Хмельницького відбулася завдяки спонсорській підтримці готелю «Буковина» (директор – Андрій Брязкало) та президента ЧОФБ Віталія Беляєва.

ЧОФБ дякує за підтримку й допомогу в присутності свого представника федерації на ЧУ в Хмельницькому президентові Хмельницької обласної федерації боксу Андрію Чумакову, ЗТУ та ЗПФКС Анатолію Чумакову, президентові Хмельницької міської федерації боксу Володимиру Карвану.

Leave A Reply

Your email address will not be published.