На День здоров’я у Чернівцях навчали… геніальності (фото)

0

Всесвітній День здоров’я 7.04.15 у ЧНУ відзначили лекціями на тему «Актуальних проблем здорового способу життя» та показовими виступами з фітнесу.

150407-Denj-zdorovya-vystupy-sportbuk.com (19)

Для вчителів фізкультури чернівецьких шкіл на чолі з головним спеціалістом міського управління освіти Володимиром Цурканом лекції читали заслужений майстер спорту України, чемпіонка світу зі стрільби з лука і заступник голови обласного відділення НОК України Тетяна Дорохова (про олімпійський рух та розвиток стрільби з лука на Буковині), доктор медичних наук Олександр Цигикало (профілактика сколіозу у школярів) та доктор медичних наук Лілія Доцюк (оздоровче та раціональне харчування школярів). Особливий інтерес викликала лекція про здорове харчування, під час якої було звернуто увагу як на елементарні правила вибору корисного для здоров’я раціону, так і на цікавинки на кшталт «харчового секрету геніальності»:)

Показові практичні заняття оздоровчого спрямування підготувала кандидат наук з фізичного виховання та спорту, майстер спорту з художньої гімнастики Олена Мороз, а демонстрували студенти факультету фізичної культури та здоров’я людини ЧНУ, у т.ч. призери Всеукраїнської Олімпіади з фітнесу.

Увінчалось дійство розіграшем серед присутніх презентів від обласного відділення НОК України та облцентру «Спорт для всіх».

Декан профільного факультету Ярослав Зорій зазначив, що подібні заходи стають традиційними і сприяють як підвищенню рівня освіченості фахівців сфери фізичної культури і спорту, так і пропаганді здорового способу життя, загалом.

***

Лучник-чемпіон і футболісти «Буковини» в День здоров’я зайнялись… фітнесом (відео, фото)

***

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.