Екс-наставник «Волині» і «Відзева» зробив вибір між Павелком і Коломойським

0

Напередодні виборів президента Федерації футболу України свій вибір між кандидатами оприлюднив знаний футбольний фахівець – екс-наставник одного з лідерів польського футболу «Відзева», луцької «Волині», ужгородського «Закарпаття» та інших команд, заслужений тренер України Петро Кушлик.

Kushlyk_Petro_Ivanovych-ifnmu-edu-ua

На запитання, кого особисто він підтримуватиме 6 березня на звітно-виборчому Конгресі ФФУ, Петро Іванович зазначив, що між фаворитами Андрієм Павелком та Ігорем Коломойським він однозначно віддає перевагу першому:

Молода, перспективна людина, яка, думаю, змінить щось в нашому футболі, буде більше уваги приділяти молодіжному футболу, дітям – те, що нам браку. Бракує нам футбольних полів. Думаю, що федерація в цьому плані теж допоможе, бо в Франківську нема жодного штучного поля. І надіємось на те, що Андрій Васильович – людина добра, і поможе нашому краю так само. І в цілому українському футболу…

Його та інших фахівців (голів регіональних федерацій футболу, президентів клубів) відео-інтерв’ю можна подивитися тут:

 

Петро Іванович Кушлик (22 березня 1951, Калуш Івано-Франківської області) — радянський футболіст та український футбольний тренер. Захисник, усю кар’єру провів у «Спартаку» (Івано-Франківськ). Майстер спорту СРСР, заслужений тренер України з футболу.

Біографія

Закінчив Івано-Франківський технікум фізичної культури, Луцький педагогічний інститут, вищу школу тренерів.

З 1971 по 1982 гравець команди «Спартак» (Івано-Франківськ), чемпіон СРСР (друга ліга), майстер спорту СРСР. На позиції центрального захисника провів 532 матчі, забив 3 голи.

1981–1985 — тренер футбольного клубу «Спартак» (Івано-Франківськ), 1986 — помічник головного тренера «Спартака». З 1986 року очолив ФК «Бистриця» (м. Надвірна), довів команду до звання чемпіона України та володаря кубка України серед колективів фізкультури.

2000–2001 — головний тренер «Відзев» (Лодзь, Польща) — багаторазового чемпіона Польщі, володаря кубка Польщі.

2001 року повернувся на тренерську роботу в Україну, працював старшим тренером луцької «Волині», яка стала 2003 року чемпіоном України серед команд першої ліги.

2005 року очолив «Закарпаття» (Ужгород), з яким здобув срібні медалі серед команд першої ліги.

Нагороджений почесною відзнакою «Спортивна Слава Прикарпаття» (2007).

З березня 2011 року головний тренер ФСК «Прикарпаття» (Івано-Франківськ).

Бере активну участь в розвитку дитячо-юнацького футболу на Прикарпатті. Президент ГО «Футбольна школа Петра Кушлика».

***

Керівники місцевих федерацій розказали, що думають про конкурента Коломойського (відео)

***

uk.wikipedia.org

Leave A Reply

Your email address will not be published.