Пауерліфтинг: Красуня-атлетка відзначилась на версійному «Zvyagel Cup 2015»

0

Чемпіонка світу за версією GPA GPF Євгенія Козак, яка є також лауреаткою конкурсів краси, продовжує здобувати трофеї на версійних змаганнях.

150215-pauerliftyng-Zvyagil-sportbuk.com (4)

Цього разу 21-річна чернівчанка відзначилась на ІІ Відкритому «Кубку Звягеля» UPC з  безекіпірувального жиму лежачи та станової тяги у м. Новоград-Волинський 15.02.15.

Євгенія Козак (03.12.1993) виступала у становій тязі у жіночій категорії Open +56 кг (екіпірувальний дивізіон), де з результатом 110 кг посіла перше місце. Щоправда, у цій номінації більше учасниць не було. Натомість для цієї молодої організації (комітет пауерліфтингу України) результат Євгенії є рекордним.

Як відомо, офіційний статус національної в Україні має Федерація пауерліфтингу України, яка уповноважена представляти нашу країну на міжнародній арені. При цьому деякі версійні федерації проводять свої чемпіонати і присвоюють звання майстра спорту, майстра спорту міжнародного класу, причому за нижчими, ніж у національній федерації, нормативами. Це й приваблює деяких спортсменів (хоча у деяких версіях виступають і доволі висококласні спортсмени).

На звітний «Zvyagel Cup 2015» Чернівці представляла не лише Євгенія Козак, а ще двоє молодих спортсменів, у яких Євгенія фігурує в графі «тренер». Вони виступали у безекіпірувальному дивізіоні у категорії 90 кг. Денис Рокочин (26.07.1998) серед юніорів посів у жимі лежачи 7 місце з результатом 115 кг, а Олег Пислар (28.01.1991) і номінації Open посів 10 місце з результатом 90 кг.

Євгенія Козак так прокоментувала виступ: «Я щаслива і надзвичайно задоволена своїми хлопцями! Ми всі отримали дорогоцінний досвід. Було дуже круто. Це були їхні перші змагання з пауерліфтингу. Денис, який ще ходить в 11 клас, пожав 115 кг, які йому зарахували судді. А Олег, з яким ми провели одне тренування з цього виду спорту до змагань, пожав 90 кг. Взагалі Денис займається амрестлінгом».

Тепер Євгенія готується виступити на чемпіонаті України з пауерліфтингу і окремим вправах UPC серед аматорів і професіоналів, який відбудеться 20-22 березня в Києві.

***

Лауреатка конкурсу «Королева Чернівців» виграла чемпіонат світу з пауерліфтингу

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.