Нові види спорту: настільний теніс + футбол = екзотика (відео)

1

Настільний теніс і футбол – не лише окремі види спорту, а й складові нових, які вже розвиваються і набирають популярність.

Tenis-nast-futbol-teqbol-2

Наразі «засвітились» два таких види спорту, які поєднують настільний теніс і футбол.

Текбол (TEQBALL) придумали, схоже, щоби розвивати контроль м’яча і філігранну техніку у футболістів, але поступово це заняття почало виокремлюватися в окремий вид.

Його ще називають настільним тенісом з м’ячем і без ракеток.

Цікаво, що стіл для цієї гри зігнутий так, щоби м’яч при будь-якому відскоку летів до гравця.
Замість сітки – цільне органічне скло. Гратим можуть 2, 4 і більше людей. Правила – «мішанина» з настільного тенісу та футболу (на відео). Руками не можна кивати ні м’яч, ні стіл. Подавати треба у визначені зони стола. Торкань можна робити не більше трьох, перш ніж повернути м’яча на бік суперника. При цьому не можна задіювати двічі поспіль одну й ту ж частину тіла.

Виникають певні аналогії з футнетом (тенісболом), який поєднав у собі елементи великого тенісу та футболу.

***

***

Хедіс (HEADIS), подейкують, придумали у 2006 р. студентом з Німеччини. Це так само поєднання настільного тенісу та футболу. Для гри в хедіс використовують невеличкий футбольний м’яч вагою 100 грам, а замість ракеток гравці використовують голови.

На цей вид спорту увагу SportBuk.com привернув Андрій Гречаний, який розвиває настільний теніс в комплексі «DEPO’t» і має намір презентувати і цей екзотичний вид спорту в Чернівцях.

***

Tenis-nast-futbol-hedis-1

1 Comment
  1. Дима says

    Купил себе на сайте ракетку для пинг понга в магазине http://sportmagazin.com.ua/. Так вот очень расстроился ракетка стоила грн 500 хорошая полупрофессиональная, но почему-то на 2-ой день игры расслоилась. Уже вот думал выкидывать, да решил позвонить в магазин, так мне на следующий день заменили другой моделью, так как вся партии той модели была бракована.
    Короче говоря я очень рад, что так всё произошло. Классный магазин, все легко и быстро исправили всю ситуацию. Вот что значит думают о своих клиентах. Молодцы!!!

Leave A Reply

Your email address will not be published.