Спортсмен-керівник буковинської «Громадянської позиції» заявив про відставку

0

Голова Чернівецької обласної організації партії «Громадянська позиція» і віце-президент місцевої федерації легкої атлетики Микола Малярчук у п’ятницю, 26.09.14, заявив про відставку.

 

Олексій Коломієць і Микола Малярчук
Олексій Коломієць і Микола Малярчук

Зробив він це під час зборів членів обласної федерації легкої атлетики, які відбулися в холі стадіону «Буковина». Микола Антонович наразі офіційно обіймає громадську посаду заступника голови обласної федерації легкої атлетики (до 2012 р. був головою федерації). Він зауважив, що не має можливості приділяти достатньо уваги і часу цій громадській роботі, тому попросив присутніх членів федерації звільнити його з цієї громадської посади і обрати до звітно-виборчої конференції іншу людину на цю позицію – в якості виконуючого обов’язки.

На даний час Микола Малярчук перебуває у виборчому списку «Громадянської позиції». Як вважають, у «прохідній частині».

Взагалі звітні збори були ініційовані у зв’язку із задекларованим Олексієм Коломійцем наміром піти у відставку з громадської посади керівника обласної федерації легкої атлетики. Але Олексій Миколайович передумав і на самих зборах заявив, що готовий і має бажання очолювати надалі федерацію. Він розповів, що дещо йому на цій посаді вдалося. Зокрема, до свого активу Олексій Миколайович заніс той факт, що він, як член виконкому міської ради, підтримав ініціативу спортклубу «Гешко» щодо виділення житла буковинським олімпійцям (або, як мінімум, земельних ділянок), на стадіоні «Буковина» розпочали ремонт роздягальні колишнього басейну, де, за попередньою інформацією, зможуть перевдягатися легкоатлети. А тренер ДЮСШ «Буревісник» Михайло Арсенюк поінформував, що п. Коломієць надав йому фінансову допомогу в сумі 1000 грн. для одного із здібних юних бігунів (Сергій Лека). До цього можна додати те, що олексій Мколайович тривалий час підтримував фінансово Тараса Бибика, який під його патронатом пройшов шлях від новачка до срібного призера молодіжного чемпіонату Європи на дистанції 800 м.

Отож, Олексій Коломієць замість очікуваної відставки, заявив про намір надалі  виконувати громадські обов’язки голови обласної федерації легкої атлетики. Відповідальним секретарем, звісно, залишається Олена Парнета – діюча бігунка, рекордсменка області на спринтерських дистанціях, яка «тягне» основну роботу у федерації. А ось публічна заява Миколи Малярчука про відставку і його прохання перекласти функції заступника голови федерації на когось іншого поки що до логічного кінця не довели.

На жаль, в обласній федерації легкої атлетики залишаються актуальними чимало, здавалося, не складних для вирішення організаційних проблем. Зокрема, дуже складно елементарно збирати легкоатлетичний актив, тренери дуже неохоче погоджуються обговорювати питання організації місцевих змагань, формування збірних для участі у національних стартах. Елементарне прохання (або навіть благання чи вимога) обласного владного підрозділу з питань фізичної культури і спорту (нині – управління молоді та спорту) надавати рейтингові списки претендентів на поїздки на національні змагання легкоатлетичною федерацією досі вперто ігнорується… Федерація досі не взяла на себе функцію координування і формування єдиного календаря змагань з легкої атлетики на території області, щоби не було, як тепер, що в якийсь період відбуваються накладки, а в інший – завеликі паузи в календарі в той час, коли старти необхідні в т.ч. для набуття змагального досвіду…

Сподіваємось, тепер Олексій Коломієць з новими силами і натхненням візьметься за вирішення цих та інших проблем. А тренери і спортсмени не будуть проявляти байдужість та інертність, а, навпаки, будуть проявляти активність і допомагати спільними зусиллями міняти ситуацію на краще.

SportBuk.com

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Федерацію легкої атлетики Буковини очолив Олексій Коломієць

***

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.