Фото: Чемпіон Універсіади привітав журналістів зі святом… голом в їхні ворота

13

Дню журналіста був приурочений товариський матч з футболу між командами «Динамо» (Чернівці) та «Преса-ТБ», який відбувся 5.06.14 на стадіоні «Буковина».

 

Сашко Білоус бився на полі, "як лев"
Сашко Білоус бився на полі, “як лев”

Команда журналістів та друзів мас-медіа, так сталось, вийшла на гру без жодного запасного (просто з очікуваного підсилення в особі декількох ветеранів «Буковини» на чолі з Дмитром Білоусом прийшов лише Іван Гакман). А ось динамівці, навпаки, зібрались у близькому до оптимального складі. Тож хіба дуже далекі від футболу люди могли не здогадатися, під чию диктовку буде проходити святковий матч.

Як і очікувалось, з перших хвилин ігрова перевага була на боці «Динамо», на вістрі атак якого перебував засновник команди – полковник міліції Іван Зайцев. Правда, з добрих пів тайму динамівці не могли «розпечатати» ворота Олександра Мудрого. Зате потім з невеличкою різницею в часі забили одразу три гола. Як виявилось, в цей час журналісти грали в меншості – з поля тимчасово вийшов Олександр Довганич, а замінити його ніким було. Більше того, те, що «Преса-ТБ» грає в меншості, помітив лише зірковий ветеран Іван Гакман, та й те після третього пропущеного голу. До перерви журналісти змогли відповісти лише одним взяттям воріт (вихід сам на сам реалізував Андрій Стрембіцький).

У другому таймі автор двох голів у ворота «Преси-ТБ» Дмитро Дучак (ще один гол забив, звісно, Іван Зайцев), який грає у чемпіонаті області за «Підгір’я» (Сторожинець), вирішив перейти до журналістів, разом ще з двома партнерами по «Динамо». Це частково урівняло розстановку сил на полі. Хоча ініціативою й надалі володіли динамівці, серед яких відзначалися чемпіон Всесвітньої Універсіади 2009, майстер спорту міжнародного класу Олександр Крохмалюк та ще двоє екс-гравців «Буковини» Віталій Ісаєв та Володимир Павлов. Перший забив красень-гол, здійснивши швидкісний рейд майже через все поле. Сашко «мусив» забити, адже 6 червня свято не лише для журналістів, а й для нього – день народження (найкращі побажання!).

Змішана жуналістсько-динамівська команда, в якій найактивнішими футбольними «майстрами пера і мікрофону» були названий вже Андрій Стрембіцький, екс-гравець «Буковини» Олександр Білоус, Єгор Подкидишев та брати Лазаруки, робили відчайдушні спроби, аби скоротити рахунок. І у другій половині тайму, в т.ч. завдяки «моторності» Дучака, таки наблизились до «Динамо» на відстань одного голу (4:5). Але, граючи вже «без захисту», пропустили і шостий гол. А свої моменти реалізувати не зуміли.

Тож матч, попри прогнози, що буде «планова нічия», завершився перемогою «Динамо» з рахунком 6:4.

Утім, рахунок, звісно, не відігравав якусь важливу роль – головне, що з ініціативи Івана Зайцева цього року журналісти відзначили професійне свято на футбольному полі, поєднуючи приємне з корисним. І, як зазначив Єгор Подкидишев, дуже приємно пограти на класному газоні головної арени краю, де виступає улюблена футбольна команда (Єгор залишився задоволений і своїми індивідуальними здобутками – голом і гольовою передачею).

Родзинкою зустрічі можна назвати те, що центральному судді Олегу Сурменкові допомагали дві гарненькі дівчинки-арбітри.

Цікаво, що «Преса-ТБ» зіграла вперше після тривалої перерви. Команда була заснована у 1995 р. Багато років журналісти, разом з друзями з мистецьких кіл, бізнесу та влади, брали участь у різноманітних пропагандистських турнірах та товариських матчах. Але останнім часом «Преса-ТБ» призупинила свою «бурхливу футбольну діяльність». Та й склад нині проходить етап оновлення – за станом здоров’я вже не грає багаторічний надійний голкіпер команди Василь Бабух, аналогічно не може допомогти команді Сергій Батюк, який свого часу подавав великі футбольні надії і запам’ятався рідній Охтирці тим, що забив 3 м’ячі у ворота ветеранів київського «Динамо» (після чого вболівальники винесли його зі стадіону на руках), давненько вже не виходять на футбольне поле з партнерами-журналістами Юрій Тирон, Ігор Савчин, Олександр Свінціцький…

 

Востаннє команда грала у 2011 р. на стадіоні «Мальва» проти аналогічної збірної Сучавського повіту і поступилась 1:2.

На матч проти «Динамо» команда «Преса-ТБ» вийшла в такому складі: Олександр Мудрий, Олександр Білоус, Ігор Богатирець, Мар’ян Лазарук, Георгій Мазурашу, Роман Задорожняк, Іван Гакман, Єгор Подкидишев, Олександр Довганич, Тарас Лазарук, Андрій Стрембіцький.

 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО (Чернівецький промінь)


***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО (ТВА, з 11.27)

***

Фото: Анатолій БОЙДА (зйомка урочистих подій за найнижчими цінами в регіоні), SportBuk.com

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

no images were found

***

Фото: Ярослав ГАЛАН, SportBuk.com

no images were found

***

13 Comments
  1. Андрій Калинка says

    Шановні журналісти всіх каналів, радіостанцій і газет вітаю Вас з професійним святом! Бажаю лише міцного здоровя і великого щастя…бо все інше ви купите, знайдете, поміняєте, попросите і виграєте!!!

  2. Андрій Калинка says

    Георгій ти як справжній Зінедін Зідан(капітан команди) виводив команду Преса-ТБ!!!!!

  3. Дякую, Андрію!
    Щодо капітана… Взагалі-то я штовхав на цю позицію дядю Ваню Гакмана, він у нас зірка буковинського футболу, але скромний ветеран, не схотів йти в капітани у нас:)

  4. А взагалі ми не дуже “бачили берегів” у цьому матчі:) Сили були не дуже рівні:) Хоча у нас теж були вправні гравці для такого рівня:) Але мало:)

  5. Петро says

    Зірка Волейболу????

    1. Хто зірка волейболу?

      1. Євген says

        Ваня Гакман – зірка волейболу???)))

        1. Не зрозумів гумору щодо Гакмана і зірки волейболу:) Думав, десь описка, але ніби не знайшов. То прошу пояснити:) І руками він ніби не грав:)

  6. Hooligans FCBC says

    Щодо капітана… Взагалі-то я штовхав на цю позицію дядю Ваню Гакмана, він у нас зірка буковинського волейболу, але скромний ветеран, не схотів йти в капітани у нас:)

  7. TheBosses says

    Спасибо за интересную статтю)

    1. Дякую за дякую:) А це що за Босс?:)

      1. TheBosses says

        Чемпион)) потом покажу)

        1. Якщо по тексту, то чемпіон – Саша Крохмалюк;)

Leave A Reply

Your email address will not be published.