Фото: На пляжному п’єдесталі – стартові герої, сексапільні «американки» і чемпіон Кіпру

0

У другому турі Ліги пляжного волейболу 2014 п’єдестал пошани оновився рівно наполовину порівняно з доволі сенсаційним стартовим туром, який також гостював у туркомплексі «Аква-Плюс».

У неділю, 29.06.14, у боротьбі за нагороди засвітились нові в сезоні-2014 і дуже симпатичні команди (як зовні, так і в ігровому плані).

У чоловіків головна інтрига точилась навколо питання, чи зможе «Вижниця», яка у 1 турі залишила позаду в т.ч. команду екс-«будівельника» Сергія Пришляка, так само вдало зіграти з новим зірковим дуетом на чолі з іншим колишнім гравцем «Будівельника» і «свіжеспеченим» чемпіоном Кіпру Валентином Бурковським. Саме в їхньому двобої і вирішилась доля першого місця. І «Вижниця» знову приємно здивувала, здолавши на тай-брейку і Валентина Бурковського з Андрієм Скорейком.

Дуже приємне враження залишили команди «Поляна» і «Красноїльськ-2», які дебютували у Лізі пляжного волейболу. «Бронза» 2 туру дісталась «Поляні», але хлопці з Красноїльська, напевно, ще не раз, як кажуть, попсують нерви і переплутають карти фаворитам.

У дівочій номінації теж була своя інтрига. Річ у тім, що у першому турі у минулому чемпіонка України і збірниця країни Марта Мулна в парі з Тетяною Палагнюк («Соколянка») опинилась на другій позиції після Лілії Щербатої (до слова, перша віце-міс спорт Буковина) та Катерини Демянишиної («Фоксі»). Зрозуміло, що титулована Мулна була сповнена рішучості реваншуватися за стартову поразку від «лисичок» і привезти підсумкове місце «Соколянки» у відповідність до статусу фаворита. У непростій боротьбі Мулна і Палагнюк таки вибороли «золото» 2 туру. Хоча більшу частину першої партії поєдинку проти стартових «кривдниць» фавориткам доводилося бути в ролі наздоганяючих. Та й інші суперниці теж змусили добряче попрацювати, аби записати до свого активу необхідні перемоги.

Ще одна сексапільна пара Наталія Грень – Ірина Черновцан з «екзотичною» назвою «USA» (дівчата назвались відповідно до кольорів ігрових купальників) спершу виглядала доволі переконливо, і дехто навіть бачив цей тандем у боротьбі за найвищі нагороди. Але дівчатам виявилось непросто впоратись із спекою та перевтомою, і в підсумку «американські» красуні, які, до слова, виступали у відповідних пляжному волейболу купальниках, змушені були «через не можу» чіплятися за останню вакансію на п’єдесталі пошани, що ледь не дісталась парі Анна Ніколайчук – Марія Скакун).

Окремо головний суддя дівочої номінації – перший на Буковині майстер спорту з волейболу Петро Григорович Раца – відзначив дві команди прихильниць активного відпочинку, які заявились без претензій на високі позиції, але з бажанням просто пограти у пляжний волейбол. Дівчата з команд «Буковина» та «Активність» зізнались, що не грали у волейбол з шкільних років. Але мають бажання грати ще. Особливо в змаганнях серед «простих» відпочиваючих, які обласний центр «Спорт для всіх» теж планує проводити на майданчиках туркомплексу «Аква-Плюс» (якщо є ще бажаючі змагатися серед аматорів, тобто за виключенням гравців, які виступають в місцевих чемпіонатах з волейболу, прохання дати знати про це на e-mail: <sportbuk@gmail.com> або нижче в коментарях).

Нагородили в неділю не лише призерів 2 туру, а й присутніх героїв стартового туру, яким тоді з об’єктивних причин не змогли вручити медалі.

Зазначимо, що після 2-х турів серед чоловіків одноосібним лідером є «Вижниця», а у дівчат двовладдя – «Foxy» і «Соколянка» йдуть попереду з рівною кількістю очок.

Наступний тур, можливо, відбудеться наступних вихідних, про що буде додатково повідомлено на порталі SportBuk.com (стежте за оновленнями).

У порядку анонсу можемо також повідомити, що учасники змагань зможуть, за бажання, замовляти в туркомплексі «Аква-Плюс» комплексні обіди, але про намір обідати там треба буде повідомити організаторам завчасно (варіанти комплексів будуть розміщені тут пізніше).

Інші статистичні дані та фото будуть додані.

 

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com, директор ОЦ ФЗН «Спорт для всіх»

 

2 тур

Чоловіки

1. Вижниця (Олексій Гаврилюк, Юрій Кваснюк)

2. СБ (Валентин Бурковський, Андрій Скорейко)

3. Поляна (Ян Стрільчук, Павло Мазур)

4. Красноїльськ-2 (Ілля Іліуц, Іван Іліуц)

 

Вижниця – Красноїльськ-2 – 2:0 (21:7, 21:14)

Поляна – СБ – 0:2 (13:21, 14:21)

Поляна – Красноїльськ-2 – 2:0 (21:18, 21:13)

Красноїльськ-2 – СБ – 0:2 (15:21, 10:21)

Поляна – Вижниця – 0:2 (10:21, 13:21)

СБ – Вижниця – 1:2 (9:21, 23:21, 10:15)

 

Дівчата

1. Соколянка (Марта Мулна, Тетяна Палагнюк)

2. Foxy (Лілія Щербата, Катерина Демянишина)

3. USA (Наталія Грень, Ірина Черновцан)

4. Континіум (Алла Ніколайчук, Марія Скакун)

5-6. Буковина (Інна Чинуш-Брязкало, Альона Якушева-Березовська)

5-6. Активність (Альона Дуліцька, Люда Буковей)

 

Соколянка – USA – 2:1 (19:21, 21:16, 18:16)

Континіум – Foxy – 0:2 (18:21, 15:21)

Соколята – Континіум – 2:0 (21:10, 23:21)

Foxy – USA – 2:0 (21:18, 21:13)

Соколянка – Foxy – 2:0 (21:19, 21:13)

Континіум – USA – 1:2 (21:13, 14:21, 7:15)

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

no images were found

***

Фото: На старті Ліги пляжного волейболу «засвітились» Пришляк, Мулна і Ко

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.