Півфінал жіночої волейбольної ліги: чемпіонки розпочинають і програють (фото, відео)

0

З сенсаційним присмаком відбулися 5.03.14 півфінальні поєдинки ІІ Буковинської жіночої волейбольної ліги.

 

Фінальна частина ІІ Буковинської жіночої волейбольної ліги гостює у спортзалі «Будівельник» і присвячена пам’яті президента однойменного клубу та обласної федерації волейболу Василя Ананійовича Ватаманюка.

Перед початком першого півфіналу присутні вшанували хвилиною мовчання жертв революційних подій в Києві.

У парі ЧНУ – БДМУ фаворитками можна було вважати представниці Чернівецького національного університету. Вони виграли і перший, і другий групові етапи. Але є і «але». Переможний запас команда ЧНУ зробила з майстром спорту і чемпіонкою України Мартою Мулна у складі. Тепер Марта виступає у Польщі, тож допомогти університету у вирішальних матчах не може. А ось медичний університет, в останній момент зачепившись за четверту путівку до топ-4, зберіг свого лідера Анастасію Німечко, яка, попри контракт з командою вищого дивізіону Болгарії, нині вдома і дограє сезон за БДМУ. Ці «нюанси» звісно, частково нивілювали різницю між лідерами і аутсайдерами першої четвірки.

Першу партію національний університет виграв більш, ніж впевнено. А ось у другій партії майбутні медики поступилися лише в кінцівці. І, відчувши, що можуть дати бій суперницям, Німечко і Ко виграли третю партію, чим відновили інтригу. По ходу четвертою партії були моменти, коли здавалось, що тай-брейк цілком ймовірний. І все ж підопічні Івана Васкана зуміли дотиснути суперниць і таки пробилися до фіналу, що не вдалося першого сезону звітної ліги.

У другому півфіналі зійшлися доволі «рідні» команди обласної ДЮСШ та ЧТЕІ КНТЕУ. Перші, як відомо, минулого року сенсаційно здолали лідерів крайового жіночого волейболу у фіналі Буковинської ліги. Але, попри цей приємний титул, фаворитками все-таки були дівчата з ЧТЕІ КНТЕУ.

На першому етапі торговельно-економічний інститут переміг ОДЮСШ-1 «всуху» і з великим запасом (25:10, 25:16 і 25:19). Здавалося, в цій парі прогнози було легше робити. Але не так сталось, як гадалось. У першій партії юні вихованки Людмили Накоскіної декілька разів по ходу відігрувались і навіть виходили вперед, а в кінцівці, відігравши декілька сет-болів, вирвали перемогу «на більше-менше». У другій партії команди по черзі лідирували, але в кінцівці успішнішими були вже підопічні Сергія Гринька.

О, варто повернутися до пояснень щодо «рідності» команд. По-перше, більшість студенток-волейболісток є вихованками обласної ДЮСШ. Але є і ближчі родинні стосунки. Так, за ЧТЕІ КНТЕУ грає Світлана Блажук, а за ОДЮСШ-1 її молодша сестра Аліса. А розігруюча обласної ДЮСШ Ванда Гринько грала проти команди свого батька Сергія.

Тепер можна повертатися до звіту. І згадати декілька епізодів, коли Сергію Гринькові доводилось брат тайм-аут, щоби «збити з темпу» рідної доньки Ванди, у якої пішли подачі. До слова, моментами дуже добре летіли подачі практично у всіх дівчат з ОДЮСШ. А в атаці особливо потужно виглядали Аня Белецька та Юлія Куда. Хоча і партнерки по команді в окремих епізодах приємно дивували не за роками мудрими ударами в обвід блоку або «зряче» у вільну зону.

Супер драматичною виявилась четверта партія. Після рівного початку на подачі Ванди Гринько обласна ДЮСШ виграла 9 (!) м’ячів поспіль і зробила дуже серйозний відрив (12:3). Ця серія могла продовжитися, адже з десятою подачею суперниці теж не дуже впорались – м’яч відлетів на сторону ОДЮСШ, але юні волейболістки не лише не скористались можливістю спіймати його над сіткою і «добити» очко, а й примудрилися, понадіявшись одна на одну, дати йому опуститися на майданчик… З цього розпочався перелом. Хоча вирішальними виявились подачі Зої Бордюжан, яка вийшла на подачу за рахунку 5:12, а втратила її за рахунку 15:12 (!). Чи то дівчата з ОДЮСШ зарано почали думати про ймовірний тай-брейк, чи то Бордюжан своїми подачами «надламала» юних суперниць, але до тай-брейку справа не дійшла.

Отож, у четвер, 6.03.14, БДМУ і ОДЮСШ-1 розіграють «бронзу», а ЧНУ і ЧТЕІ КНТЕУ поборються за «золото».

Буковинська волейбольна ліга започаткована обласним центром ФЗН «Спорт для всіх» – з ініціативи викладача ЧНУ і волейбольного тренера та арбітра Івана Васкана.

Партнер змагань – Іван Дмитрович Істенюк.

Відео буде додане.

Обласна ДЮСШ №1: 3 Аня Белецька (юридичний коледж), 6 Тоня Волос (гімназія №7), 9 Тая Полич (гімназія №7), 1 Оксана Цуркан (гімназія №1), 5 Ванда Гринько (ЗОШ №27), 4 Юлія Куда (ліцей №2), Аня Бичкова (ліцей №2), 10 Аліса Блажук (гімназія №1), 8 Наталя Шевчук (гімназія №7). Тренер: Людмила Накоскіна. Директор ДЮСШ: Віталій Литвинчук.

Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ: 1 Кароліна Шибаковська, 3 Зоя Борд.жан, 4 Анастасія Похалюк, 6 Світлана Блажук, 8 Галина Черевейко, 11 Анна Макух, 12 Юлія Ротар. Тренер: Сергій Гринько. Завідувач кафедрою фізвиховання: Станіслав Ніколенко. Директор інституту: Тетяна Миколаївна Ореховська.

Чернівецький національний університет: 4 Марія Скакун (факультет іноземних мов, 2 курс), 8 Анна Ніколайчук (факультет педагогіки, психології та соціальної роботи, 1 курс), 4 тасія Скриндіца (факультет педагогіки, психології та соціальної роботи, 1 курс), 3 Яна Маланій (факультет педагогіки, психології та соціальної роботи, 4 курс), 2 Катерина Дем’янишина )економічний факультет, 4 курс), 12 Мар’яна Сінчук (економічний факультет, 2 курс), 6 Вікторія Урсуляк (економічний факультет, 4 курс), 15 Ірина Черновцан, 10 Дарія Поповецька (юридичний факультет, 3 курс), 1 Тетяна Палагнюк (випускниця економічного факультету), 7 Юлія Іванченко (випускниця економічного факультету), 14 Рената Гешка (випускниця юридичного факультету). Тренер: Іван Васкан. Ректор: Степан Мельничук.

Буковинський державний медичний університет: 4 Анастасія Мухіна (6 курс), 5 Альвіна Янчак (2 курс), 9 Юлія Цепа (2 курс), 8 Ольга Цурік (4 курс), 3 Неля Кадира (2 курс), 2 Анастасія Німечко, 10 Марина Соловей. Тренер: Ігор Хавруняк. Ректор: Тарас Бойчук.

 

Півфінал

ЧНУ – БДМУ – 3:1 (25:11, 25:22, 15:25, 25:18)

ЧТЕІ КНТЕУ – ОДЮСШ-1 – 3:1 (24:26, 25:23, 25:18, 25:19)

6.03.14, 17:30

Матч за 3 місце

БДМУ – ОДЮСШ-1

Фінал

ЧНУ – ЧТЕІ КНТЕУ

***

Фото: Юрій МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

no images were found

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.