Відео: Як чернівецький каратист «всуху розібрався» з «крутим» чемпіоном з Франції

0

Автором найгучнішої сенсації у Гранд-фіналі Прем’єр-ліги карате 1 в Австрії став чернівчанин Олександр Дожук, який вибив з боротьби найтитулованішого учасника у категорії до 84 кг.

 Фото: На Кубку України з карате переміг Львів, але головний трофей… у Чернівців

Перший серед українців чемпіон Європи серед юнаків Олександр Дожук на перших етапах натрапив на 2013-Zaltssburg-Dozhuk-videoтитулованого француза Kenji Grillon (чинний чемпіон світу (куміте, -84), чемпіон світу в команді, чемпіон Європи (куміте, -84), чемпіон Європи в команді, переможець світових ігор єдиноборств 2013 та підсумковий переможець Прем’єр-ліги 2013). І вихованець Руслана Білоскурського примудрився «вчисту» перемогти французького супер чемпіона з рахунком 7:0! Правда, у третьому колі Сашко теж вибув з боротьби…

На жаль, антисенсація теж пов’язана з чернівчанином – найтитулованіший буковинський каратист Євген Мотовилін вигравав у іншого француза 7:0 (при різниці у 8 – дострокова перемога) і… програв 10:11, опинившись на сьомій позиції. На жаль, Євген в Австрії зазнав травми, після якої досі не може відійти. І, за словами його наставника Руслана Білоскурського, пропустить і перший етап Прем’єр-ліги 2014 в Парижі, де обличчям змагань, до слова, названий зірковий Грільйон (для нього погана новина – до столиці Франції таки поїде його австрійський кривдник Дожук). Ще один чернівчанин Валерій Чеботар програв у другому колі.

У підсумковому заліку Прем’єр-ліги 2013 найвище місце серед наших земляків посів Мотовилін, який зупинився за крок до призової трійки. В Тюмені (Росія) Євген був третім, в Нідерландах – п’ятим, в Німеччині вилетів у чвертьфіналі, але набрав більше залікових очок, ніж в Австрії. У рейтингу карате 1 Дожук закінчив сезон на 68-й позиції, а Чеботар – на 74-й в категорії -75 кг. А львів’янин Станіслав Горуна став підсумковим переможцем у категорії -75 кг.

У загальному рейтингу WKF, який розраховують за декілька останніх сезонів (в т.ч. Чемпіонати Європи та світу), Мотовилін на 15 місці.

***

Прем’єр-ліга в Зальцбургу 31.11.-1.12 (Олександр Дожук проти чемпіона світу)

***

Прем’єр-ліга в Тюмені (Євген Мотовилін)

***

Чемпіонат Європи серед регіонів (Євген Мотовилін)

***

Чемпіонат України в Харкові (Мотовилін, Дожук)

***

Відкриття нового залу (клуб Тай-Сен)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.