Бокс: Буковинець Грекул – призер юніорського Чемпіонату Європи 2013 р.

3

Удруге призером змагань європейського рівня став боксер з Шипинців Кіцманського району Степан Грекул. Цього разу він відзначився на юніорському Євро-2013 в Анапі (Росія).

Нагадаємо, що у 2011 р. Степан Грекул став у категорії до 54 кг бронзовим призером Чемпіонату Європи з

Степан Греул з наставниками Андрієм Грудеєм та ІВаном Собком після успіху на Євро-2011
Степан Греул з наставниками Андрієм Грудеєм та ІВаном Собком після успіху на Євро-2011

боксу серед школярів 1997-98 рр.н. в Грозному (Чеченська Республіка).

На Євро-2013 в Анапі (Краснодарський край) вихованець Андрія Грудея та Івана Собка розпочав виступи у категорії до 66 кг третього дня змагань (12.11.13) – поєдинком 1/8 фіналу проти Джимі Сміта (Велика Британія), якого здолав у непростій боротьбі з рахунком 2:1 (болгарський рефері віддав перевагу британцю – 29:28, а турок і росіянин – українцю – 29:28). У чвертьфіналі Степан Грекул переміг Саву Паршаєва (Білорусь) – 3:0. Таким чином, він забезпечив собі мінімум «бронзу». У півфіналі суперником Степана був росіянин Андрій Ченцов, за якого були, як кажуть, і рідні стіни. Проте рефері змушені були віддати мінімальну перевагу українському боксеру – 2:1 (італієць оцінив вище росіянина – 29:28, а литовець і румун – українцю – по 29:28).

У фіналі Степан Грекул зійшовся з Георгієм Харабадзе (Грузія) і поступився 0:3 (турецький і італійський рефері віддали перевагу грузину – 29:28, а угорець – 30:27).

Загалом, як повідомляє fbu.net.ua, в активі збірної України на звітному юніорському Євро 4 нагороди. Крім буковинця Степана Грекула (66 кг), «срібло» здобув В’ячеслав Гаврелюк (80+ кг), а «бронзу» – Артур Пригода (57 кг) та Мирослав Іщенко (60 кг). За кількістью здобутих медалей Україна посіла друге місце, разом зі збірними Грузії, Азербайджану та Болгарії. А у загальнокомандному заліку ми посіли шосте місце. На першому місці – Росія, яка виборола медалі у кожній з тринадцяти вагових категорій. 

На жаль, українські боксери їхали на Чемпіонат Європи за власні або спонсорські кошти. Як повідомив SportBuk.com тренер Степана Грекула – Андрій Грудей, з підготовкою та поїздкою на Євро-2013 Степану Грекулу допомогли Партія УДАР Віталія Кличка та депутат Чернівецької міської ради Валерій Чинуш (готель «Буковина»): «Ми написали листа Віталію Кличкові, крім цього, син нашого партнера Віктора Захарчука – Іван – є помічником народного депутата Марії Матіос, до якої також звернулися за підтримкою. І УДАР допоміг нам, за що ми вдячні цій політичній силі. Як, звісно, і братам Захарчукам та Валерію Чинушу, які регулярно допомагають нашим боксерам. А також обласній федерації боксу та особисто президенту Віталію Бєляєву. Із заключним збором перед Євро-2013, який відбувся в Алушті, пообіцяли допомогти в Департаменті освіти і науки, молоді та спорту ОДА. Правда, коли повернуть кошти за цей збір невідомо, бо, ми знаємо, у нас тепер казначейська криза. Чому ніхто з тренерів не поїхав із Степаном? А тому що для цього треба було знайти ще одну тисячу євро…».

Детальніше про срібний успіх на Євро-2013 з боксу Степан Грекул розповість по приїзді додому на прес-конференції. Про час і місце ми повідомимо додатково.

Прес-конференція відбулась 19.11.13 у конференц-залі готелю «Буковина».

Додаткова інформація і фото будуть додані.

Фото: Георгій МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Бокс: Буковинець Грекул – чемпіон України (результати фінальних боїв)

***

Фото: Бронзовий призер Євро U-14 Степан Грекул на тренуванні

***

Бокс: Степан Грекул з Шипинців – бронзовий призер Чемпіонату Європи

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.