Фото (РХЛ): «Чернівецькі пінгвіни» пропустили 8 шайб від збірника України

1

У домашньому матчі Регіональної хокейної ліги «Чернівецькі пінгвіни» 9.12.12 поступилися «Легіону» (Хмельницький), за який 8 з 9-ти шайб закинув колишній гравець збірної України, «Беркута», «Сокола» та інших команд майстрів Тарас Бега.

Фото: Анатолій Бойда (зйомка урочистих та інших подій, недорого)

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

9.12.12. РХЛ. Чернівецькі пінгвіни – Легіон Хмельницький (Анатолій Бойда, SportBuk.com)

***

Чернівці. «Льодовий майданчик». 9 грудня 2012 р.

«Чернівецькі пінгвіни» – «Легіон» (Хмельницький) – 4:9 (2:3, 2:1, 0:5)

І період: Тарас Бега (0:1), Лебедюк (0:2), Тарас Бега (0:3), Марат Корабчевський (1:3), Андрій Білоцький (2:3)

ІІ період: Тарас Бега (2:4), Марат Корабчевський (3:4), Марат Корабчевський (4:4)

ІІІ період: Тарас Бега (4:5), Тарас Бега (4:6), Тарас Бега (4:7), Тарас Бега (4:8), Тарас Бега (4:9).

(статистику надіслав Альберт Комарі)

***

Напередодні Тарас Бега закинув 5 з 9-ти шайб у ворота «Коломийських вовків», який хмельничани також

На вістрі атаки хмельничан – Тарас Бега

обіграли у Чернівцях.

Перед початком звітного поєдинку граючий президент ХК «Чернівецькі пінгвіни» Ігор Кірєєв звернув увагу представника «Легіону» на те, що в аматорській лізі, якою є РХЛ, не мають грати професійні гравці. А Тарас Бега цього сезону вже відіграв 11 матчів за «Левів» (Львів), а в жовтні підписав переглядовий контракт з «Соколом» (Київ).

Хмельничани відмовлятися від послуг своєї головної ударної сили не схотіли. А чернівчани, у свою чергу, погодилися зіграти (мовляв, все одно ви вже приїхали), але попередили, що будуть писати протест.

Тарас Бега таки «зробив гру». Він майже весь час перебував на майданчику, зрідка замінюючись, аби перевести дух. І саме Тарас вирішив долю зустрічі, закинувши 8 з 9-ти шайб гостей. Причому 5 з них екс-збірник України закинув в останньому періоді, який команди розпочали за нічийного рахунку. Щоправда, і «пінгвіни» теж «допомогли» рятівнику хмельничан, припустившись декількох «необов’язкових» помилок. А ще чернівчани не змогли скористатися чисельною перевагою в третьому періоді, коли В’ячеслав Маслієв за неспортивну поведінку (удар ключкою по шолому) був вилучений на 5 хв. Більше того, господарі майданчику навіть пропускали у більшості (безоглядністю атак «пінгвінів» вміло користувався той же Бега).

Після матчу Ігор Кірєєв ще раз підтвердив хмельничанам, що буде відпротестовувати цей результат. Тож тепер своє слово мають сказати вінничани Валерій Лук’яненко та Ігор Замков, які перебрали на себе керівництво РХЛ. Не виключено, що вони будуть дізнаватися позицію і представників інших команд-учасниць РХЛ.

Регламент змагань справді забороняє таким гравцям брати участь у Чемпіонаті РХЛ.

Ось що пишуть про «кривдника» чернівчан і коломийці в інтернеті (зокрема, на uk.wikipedia.org):

Тарас Олександрович Бега (народився 5 лютого 1983, м. Київ, СРСР) — український хокеїст, нападник. Виступає за «Беркут» (Київ) у Професіональній хокейній лізі. Майстер спорту.

Виступав за «Сокіл-2» (Київ), ХК «Київ», ХК «Тур», «Ред Скінс» (Швеція), «Хімік-СКА» (Новополоцьк), ХК «Брест», ХК «Гельсінгборг», «Беркут»/«Білий Барс» (Бровари), «Латгале» (Даугавпілс), «Беркут» (Київ), «Гірняк» (Казахстан), «Сокіл» (Київ).

У складі національної збірної України провів 3 матчі (0+0). У складі молодіжної збірної України учасник чемпіонатів світу 2002 (дивізіон I) і 2003 (дивізіон I). У складі юніорської збірної України учасник чемпіонатів світу 2000 і 2001 рр.

Досягнення

Чемпіон світу до 20-ти років у дивізіоні I (2003)

Чемпіон України (2008), бронзовий призер (2012)

Володар Кубка України (2007)

Кращий гравець Чемпіонату України (сезон-2009/10)

Володар Кубка Казахстану (2010).

Leave A Reply

Your email address will not be published.