Одногрупник Михайличенка: З’явилась «чуйка», що Україна пройде до чвертьфіналу Євро-2012

0

Після перегляду матчів Євро-2012 Греція – Росія (1:0) і Чехія – Польща (1:0) екс-гравець «Буковини» Олег Бурчак, який навчався в одній школі і тренувався в одній групі у Анатолія Бишовця з колишнім наставником збірної України Олексієм Михайличенком, спрогнозував, що Україна пройде до чвертьфіналу Чемпіонату Європи.

Олег Бурчак

Олег Бурчак, який свого часу з «Буковиною» вигравав перше місце в українській зоні ІІ союзної ліги (1988 р.), друге місце в цій же зоні (1989 р.) і перше місце у західній буферній зоні ІІ ліги СРСР (1990 р.), дивився звітні матчі в якості почесного гостя на колективному перегляді у барі «Наше пиво» (вул. Червоноармійська, 103-Г). Завітав він на колективний перегляд не сам, а з дружиною Оленою, з якою свого часу закінчили разом Волгоградський інститут фізкультури (Олена вчилася на відділенні легкої атлетики, а пізніше у Чернівцях працювала інструктором з плавання).

До Чернівців футбольна доля закинула Олега Бурчака транзитом через Росію з Києва. У столиці він навчався одній школі з майбутнім зірковим футболістом київського «Динамо» і наставником збірної України Олексієм Михайличенком (до речі, на запитанні про те, хто з екс-гравців «Буковини» навчався в одній школі з Михайличенком, відвідувач виграв футболку, яку отримав з рук Бурчака).

«Я на рік старший за Михайличенка, тож ми навчались у сусідніх класах, можна сказати, – розказує Олег Бурчак. – Моя мама викладала у нього іноземну мову. А тренувалися ми у школі київського «Динамо» в одній групі – під керівництвом Анатолія Федоровича Бишовця».

Згадав п. Олег і курйозний м’яч, забитий за «динамівців»: «Ми грали за юнаків київського «Динамо» в Харкові проти «Металіста». Вони мали перевагу. Але десь під кінець першого тайму я забив курйозний м’яч. Пригадую, був сильний вітер. Я пробив з центра поля щосили в бік чужих воріт. Воротар в цей час був десь на лінії штрафного майданчика і м’яч залетів «за комірець». Хоча я думав що не доб’ю туди (сміється – авт.). У перерві Анатолій Федорович (Бишовець – авт.) запитав мене: «Ти бачив, що воротар вийшов і спеціально так пробив?!» Я зізнався, що не бачив, просто пробив у бік воріт. Але все одно ми той матч виграли 1:0. Потім, пригадую, їхали до Москви грати з підопічними Едуарда Стрельцова. Анатолій Федорович багато про нього розказував, казав, що це кращий радянський футболіст».

У 1992 р. Олегу Бурчаку судилося пограти в одній команді («Газовик», Комарне) разом з іншим майбутнім зірковим футболістом Андрієм Гусіним: «Це вже було після «Буковини», з якої там був і Володимир Рубцов. Ми грали в півзахисті, а Гусін – у нападі. Андрій був дуже швидкісним. З таким ростом мало хто так швидко бігає (сміється – авт.). Знаю, що батьки займалися легкої атлетикою, тож було в кого вдатися. Це я вже потім дізнався, що мама Андрія має буковинські коріння (жила у Путилі, родичі Андрія живуть тепер у Чернівцях – авт.)».

На запитанні, хто з футболістів «Буковини» грав в одній команді з Андрієм Гусіним теж розіграли презент від «Нашого пива». Оскільки контингент був «надто» молодий в залі, довелося давати додаткові підказки, після чого вірну відповідь озвучила… Інна Задорожняк – донька екс-гравця «Буковини» Василя Задорожняка. Вона зізналася, що мала би й без підказок відповісти і на перше, і на це запитання, адже у часи футбольної молодості батька вони дружили сім’ями з Бурчаками.

Нагородив Олег Бурчак і інших переможців традиційних конкурсів в рамках колективного перегляду футбольних матчів у «Нашому пиві».

Щодо самих поєдинків дня Євро-2012, почесний гість, як і дружина та багато хто в залі, вболівав за Росію, яка, на жаль, поступилася грекам і вибула з боротьби.

Після матчів кращий футбольний коментатор Буковини Сергій Батюк зазначив: «В житті я за Росію і росіян, бо це наші сусіди і колишні співвітчизники. Але у спорті я – проти них, бо хочу, щоби Україна була завжли вище бодай на один рядок. З огляду на це я сьогодні вболівав, щоби Росія поступилась».

В цьому контексті пожартували, що Україна «проживе» на Євро на три дні довше за Росію.

Хоча футбольний одногрупник Михайличенка – Олег Бурчак вважає, що нашій команді до снаги впоратися з англійцями, в що, відверто кажучи, мало хто вірить: «Я розумію, що Англія – сильна збірна. Я розумію, що у нашої команди вистачає ігрових проблем. Але з’явилась така «чуйка», що Україна прорветься до чвертьфіналу!»

Як кажуть, дай Боже!

Напевно, дуже «важливим» буде прогноз іншого колишнього гравця «Буковини», а нині наставника «Буковини-2» Миколи Головачука, який за останній час влучно спрогнозував перемогу «Челсі» по пенальті у фіналі Ліги чемпіонів, 2:1 на користь України у матчі з шведами і поразку з різницею у 2 м’ячі у матчі з французами.

А тепер повертаємось до прогнозів відвідувачів «Нашого пива» щодо матчів 16.06.12.

Нульову нічию в першому таймі та підсумкові 1:0 у матчі Чехія – Польща передбачили Володимир Губчак, Андрій Мішенін, Ігор Бежан та Іванна Петріченко.

Лише нічию до перерви вгадали Тамілла Нагорна, Льоня Царь, Оксана Стецюк, Сергій Рачковський, Віталій Бегей, Василь Погребенник, Женя Саінчук, Настя Савицька, Юлія Дорош, Сергій Семененко, Володимир Ісаєв, Олександр Чийчук, Олександра Гамич, Уляна Куківська, Ірина Пісецька, Наталія Петренко, Євген Ашкін, Станіслав Сумаков.

Лише мінімальну перемогу Чехії спрогнозували Андрій Руснак та Віталій Бегей (останньому результат не зараховано, оскільки кожен відвідувач має право заповнити лише один прогнозний купон).

Те, що Росія програватиме Греції до перерви 0:1, вгадали Альона Бурлака, Сергій Семененко, Майя Шумська, Іван Сморжанюк, Анастасія Савицька, Віра ?Сумикова та Ірина Пісецька.

Підсумкових 1:0 на користь Греції спрогнозували Андрій Яковець, Андрій Онуфрієв та Дмитро Остафійчук.

 

Фото: Георгій Мазурашу

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

16.06.12. Колективний перегляд матчів Євро-2012, гість – Олег Бурчак (SportBuk.com)

Leave A Reply

Your email address will not be published.