Володимир ШТЕФУРЯК: Потрібно вкладати гроші у дітей, а не сумнівні розважальні заклади

3

«Чернівецькі рукопашники знову найкращі!»,  – подібні газетні заголовки вже нікого не дивують. Буковинські бійці справді користуються в Україні (та й світі) неабияким авторитетом.

Наша школа рукопашного бою неодноразово доводила свою перевагу і спроможність вирішувати найсерйозніші завдання. Причин успіху чимало: це і талановиті спортсмени, і фахові тренер, і звичайно ж – матеріальна  база. Саме завдяки фінансовій стабільності спортсмени можуть зосередитися на спорті, їздити на змагання, підкорювати нові вершини.

«Вдячний долі, що звела з небайдужою людиною, депутатом Чернівецької міської ради Володимиром Штефуряком. Він завжди підтримує нас, додає нам впевненості. Це безперечно позитивно відображається й на результатах!», – зауважив знаний тренер з рукопашного бою Іван Штефюк.

Пан Штефуряк дійсно робить дуже багато для розвитку та популяризації спорту на Буковині. За його словами він хоче довести молоді, що здоровий спосіб життя значно «модніший», ніж цигарки та алкоголь. «Ставлюся до спорту по-особливому. Я ним займався та займаюся. Моє спортивне минуле вберегло мене від багатьох помилок. Мрію, щоб чернівецький спорт став брендом, котрий будуть впізнавати не лише в Україні, а й світі», – говорить меценат. А найприємніше те, що він не лише говорить, як деякі діячі, а робить! Зокрема, нині Володимир Васильович створює Благодійний фонд сприяння молоді та спорту: «Буду залучати місцевих бізнесменів до участі у цьому благодійному проекті. Потрібно, щоб вони вкладали гроші у фізичний та розумовий розвиток наших дітей, а не лише у сумнівні розважальні заклади».

Варто зазначити, що Володимир Штефуряк підтримує не лише федерацію рукопашного бою. Наприклад, наприкінці 2011 року він відгукнувся на прохання гравців і тренерів знаного міні-футбольного клубу «Меркурій» та надав необхідну матеріальну допомогу розмірі 10 тисяч гривень. «Взагалі це не нормально, коли такі відомі колективи відчувають різку нестачу коштів. Для мене честь – допомогти «Меркурію». Впевнений, що ця команда ще довгі роки приноситиме радість своїм шанувальникам!», – прокоментував Володимир Васильович.

Намагається небайдужий депутат Чернівецької міської ради сприяти й розвитку спорту для інвалідів. В Україні спорт практично недосяжний для людей з обмеженими фізичними можливостями. Це дійсно проблема. «Особливі» люди хочуть займатися спортом й повинні це робити. Їх теж слід оберігати від негативного впливу сучасності. Люди з вадами здоров’я частенько значно сильніші за нас – здорових. На превеликий жаль, десятки людей з вадами роками не виходять зі своїх квартир. Вони бояться не власних вад, а суспільства. «Я допомагаю глухим діткам, котрі займаються боротьбою. Тренування для них безкоштовні. Невдовзі закупимо їм усе необхідне обладнання. Можливо хтось з них стане параолімпійським чемпіоном. Зараз у групі лише 10 діточок, але це вже значно краще ніж нічого!» – каже пан Володимир та має рацію.

Враховуючи те, що лише у здоровому тілі може бути здоровий дух, наша держава повинна більше уваги приділяти спорту. До активного способу життя варто привчати змалку. «Ми повинні робити усе можливе, щоб спорт та наука стали доступними для всіх! Наприклад, у Австралії троє з чотирьох дітей віком до 5 років займаються у спортивних секціях. Зокрема, там найпопулярніше плавання. А у Чернівцях немає практично жодного басейну. Принаймні такого, після якого не потрібно буде кілька років лікуватися від шкірних захворювань. А діти, котрі помирають на уроках фізкультури? Винні тут зовсім не вчителі фізкультури, а система, котра робить з наших дітей хворобливих споживачів! Я намагатимусь якось змінити ситуацію. Звичайно самотужки це буде важко зробити, однак сподіваюся на підтримку чернівчан», – завершив розмову по-спортивному злий на ситуацію, котра склалася та рішуче налаштований Володимир ШТЕФУРЯК.

***

3 Comments
  1. Микола says

    Якийсь нормальний дядько виходить…

Leave A Reply

Your email address will not be published.