Футбол: Орлецький розповів, чому залишив пост президента ФК «Буковина»

6

Василь Орлецький, за президентства якого футбольний клуб «Буковина» повернувся до І ліги, днями, як відомо, днями подав у відставку. Сьогодні Василь Григорович розповів SportBuk.com відверто про причини цього рішення.

 

Одна з основних причин, звісно, – мала зарплата, – пояснює Василь Орлецький. – Коли я два роки тому став президентом, то сам і фінансував клуб, тож і зарплату собі поважну встановив було. А нові інвестори поскупилися на зарплату для президента клубу. За 500 доларів в місяць я можу і у себе на заправці працювати. Ну, з малою зарплатою ще можна було змиритися. Інша справа, що на мені надто багато обов’язків в клубі було. Хіба що лише м’ячі не подавав і сам на поле не виходив, а так майже всю роботу виконував. З однією виплатою зарплати футболістам скільки клопотів! Не смійтеся, це велика проблема! Бо ж основну частину грошей дають готівкою. Так інвестори наші ніби знущаються – передають кошти купюрами по 1, 2, 5 гривень. А це ж немалі суми! Гравцям ще ладно – набив пару сумок і пішов додому. А помножте це на 30 чоловік. Я поки розвантажую, аж спину собі надриваю. Нехай тепер ці мішки з грошима хтось інший тягає!

І головне – я був категорично проти того, щоби «Буковина» стала фарм-клубом «Таврії». У нас була гарна альтернатива – могли стати фарм-клубом донецького «Шахтаря». Донецький клуб запропонував конкретний план розвитку, згідно з яким через три роки «Буковина» вже мала грати в єврокубках. А «Таврія», навпаки, не пускає нашу команду навіть до Прем’єр-ліги, бо боїться, що ми їх там обіграємо.

Ось я і розкрив карти (про якісь там дрібніші причини, гадаю, немає сенсу розказувати). «Буковині» бажаю подальших успіхів! А сам тепер буду більше допомагати Кості Ільїну, хочу, щоби він став найсильнішою людиною світу! І за ФК «Лужани» знову візмусь. Буду сам пропонувати «Шахтарю» співпрацю. Тим більше, що Ринат Леонідович (Ахметов – прим. авт.) вже декілька разів гостював на моїй базі відпочинку. Він дуже хоче вкладати кошти в буковинський футбол! Так що з часом, може, і зустрінемось з «Буковиною» в якійсь лізі;)

1 квітня 2012 р.

***

6 Comments
  1. Вася says

    Нам би ваші проблеми!:) Щоб ви нам були здорові, пане президенте!

  2. Вася says

    Ой, що я це написав. Треба уточнити, бо проблеми зі здоров’ям нікому не треба! Я про гроші мішками:) Оці проблеми незай будуть у всіх:)

  3. anton says

    с первым апрелям

    1. Вас також:)

  4. Николай Анатольевичь says

    за такой юмор, я с Вами в суде б встретился

    1. Ну, 1 квітня на то і є, щоби жартувати:)

Leave A Reply

Your email address will not be published.