Футбол: Як через назву «Буковина-2» «не помітили» резерв головної команди

2

Резервісти головної футбольної команди краю виграли свою групу в ДЮФЛ України і успішно стартували у Відкритому Чемпіонаті Чернівців. Але дехто більше звертає увагу на відсутність назви «Буковина-2».

Відсутність у новому сезоні команди з назвою «Буковина-2» стала причиною «гарячих» дискусій у футбольних колах. Зокрема, деякі футбольні активісти почали публічно звинувачувати «винних» у «зникненні» проекту «Буковина-2», при цьому проігнорувавши той факт, що резервісти головної футбольної команди краю насправді успішно виступають і на національній арені, і в місцевих змаганнях.

Коріння теперішніх непорозумінь навколо «Буковини-2» ведуть до прес-конференції перед початком  весняної частини першолігової першості України з футболу. Тоді, нагадаємо, відомий бізнесмен і депутат міської ради Валерій Чинуш заявив про готовність підтримати «Буковину-2», яка мала для початку виступати у Чемпіонаті області. З керівництвом ФСК «Буковина» вони домовилися про співфінансування 50х50. А коли обставини змінилися і «Буковина-2» не заявилася для участі в обласних змаганнях, посипалися «каміння в город» саме бізнесмена. Хоча ті «звинувачення», як зазначає голова міської федерації футболу Сергій Задорожняк, були безпідставними і навіть абсурдними:

– Коли я читав або чув з вуст фахівців про те, що відсутність «Буковини-2» серед учасників місцевих змагань є ледь не основною проблемою обласного футболу, навіть не знав як реагувати на таку некомпетентність. Так сталося, що я координував комплектування «Буковини-2», яка справді мала виступати в обласних змаганнях. Але згодом Федерація футболу України спустила на місця директиву щодо заборони гравцям, які мають контракти з командами майстрів, виступати в аматорських змаганнях. Це звузило можливості використання «Буковини-2» в інтересах першої команди, тому керівництво чернівецького клубу вирішило відкласти початок спільної діяльності з Валерієм Чинушем в напрямку роботи з найближчим резервом для «Буковини». Проте Валерій Миколайович наполіг на тому, щоби юні резервісти головної команди краю виступали у Відкритому Чемпіонаті Чернівців – під патронатом очолюваного ним готельно-туристичного комплексу «Буковина» і з відповідною назвою. За «готельну» команду виступають переважно вихованці тренера СДЮСШ «Буковина» Миколи Головачука, які, до слова, за два тури до фінішу виграли свою підгрупу в Дитячо-юнацькій футбольній лізі України у старшій віковій номінації U-17. З цієї команди один гравець – Юрко Головачук – вже підписав контракт з «Буковиною» і отримав запрошення до юнацької збірної України. І ця команда, на думку окремих «фахівців», не відповідає поняттю «резервісти «Буковини»?! Тобто по суті це і є «Буковина-2», просто поки що з іншою назвою. А негативні коментарі на футбольних форумах, критичні матеріали у ЗМІ – це, на мою думку, наслідок або недостатнього володіння інформацією, або того, що хтось когось вводить в оману. Можливо, навіть свідомо… Або, можливо, ми недостатньо уваги приділили розповсюдженню інформації про патронат Валерія Чинуша над юними потенційними гравцями «Буковини». Тобто не «піарилися», а просто робили, гадаю, корисну для нашого футболу справу.

А ось як прокоментував «футбольні звинувачення» на його адресу депутат міської ради і бізнесмен Валерій Чинуш:

– Мені дивно чути в контексті «Буковини-2», ніби я не дотримав слова. Наші домовленості з керівництвом ФСК «Буковина» щодо роботи з резервами залишаються в силі, просто поки що відкладені. І не з моєї ініціативи. Але підводити найближчі резерви під головну команду все одно треба. Тому ми заявили юних резервістів «Буковини» на дорослий Відкритий Чемпіонат Чернівців, щоби вони, як кажуть, «понюхали пороху», загартовували характер в боротьбі з дорослими суперниками. «Буковина-2» чудово вписується і в наші футбольні плани у Кіцмані, де спортклуб «Гешко» планує в спортивному інтернаті, приміщення для якого фактично готове, збирати таланти з регіону, особливо з сільської місцевості, і, разом із владою, допомагати їм виходити на майстрівський рівень.

Матеріал частково був використаний в «МБ»

***

Резервісти «Буковини» – співлідери Відкритого Чемпіонату Чернівців-2011 після двох турів. Фото: Георгій Мазурашу
2 Comments
  1. фан says

    Якби не хотіли видати це за Буковина-2, але ніяк не получається, ось так!

    1. Як би хотіли “видати”, то назвали би “Буковина-2”. Тут же роз’яснено все – по суті це “Буковина-2”, адже грають там саме ті юні вихованці СДЮСШ “Буковина”, які є найближчим резервом “Буковини”. Тим, хто живе за принципом “чим гірше, тим краще”:), раджу бути більш доброзичливими. І коли хтось підтримує юних футболістів, напевно, краще подякувати, ніж шукати, яка назва має бути і т.д. і т.п. Якою б не була назва, головне, аби хтось з тих юних хлопців доріс до комагди майстрів! Бажано “Буковини”;) Удачі!

Leave A Reply

Your email address will not be published.