Самбо: Буковинки вибороли три медалі на Молодіжних іграх України

1

Дві золоті і одна бронзова нагорода – таким є здобуток представників Буковини на Молодіжних іграх з боротьби самбо, які завершилися у Луцьку. Цікаво, що всі медалі – в активі вихованців новоселицької школи боротьби самбо.

На найвищу сходинку п’єдесталу пошани піднялися Роксолана Моцак і Наталя Чевка, а Людмила Харковчук стала бронзовою призеркою. Тренують спортсменок у Новоселиці «колосівські» тренери Юрій Паскар і Георгій Кирил.

А ось чемпіон Європи серед юнаків з дзюдо Роман Паскар з Новоселиці, який, зрозуміло, був серед фаворитів, змушений був достроково припинити боротьбу через травму. І не одну. Романа турбує коліно. А у сутичці за вихід до фіналу задів проблемне ребро, через що наставники вирішили зняти його зі змагань. Тож новосельчанин залишився на п’ятому місці. Також 5 місце посіла ще одна представниця Новоселиці Анастасія Ворнічеса.

Зазначимо, що Роман Паскар нещодавно взяв участь у змаганнях з дзюдо Північного територіального командування у спортзалі Київської національної академії внутрішніх справ МВС України (vv.gov.ua), де, як представник військової частини №3030, впевнено переміг у категорії до 66 кг. Причому на шляху до першого місця переборов і трьох суперників з першої дорослої шістки вітчизняного рейтингу, в т.ч. Сергія Плієва з Дніпропетровська, якого розглядають як потенційного олімпійця.

***

Роксолана Моцак

Leave A Reply

Your email address will not be published.