Пауерліфтинг: Ясенецький встановив дорослий і 4 юніорські рекорди України

1

Одним з героїв Чемпіонату України з пауерліфтингу (силове триборство) в Полтаві став студент 3 курсу факультету фізичного виховання і здоров’я людини ЧНУ Олег Ясенецький – 19-річний вихованець і син Наталії Ясенецької встановив один дорослий і чотири юніорські рекорди України.

Представник товариства «Спартак» і ДЮСШ міськспортуправління змагався у категорії до 59 кг. У присіданні Олег Ясенецький у другій спробі показав результат 230 кг, що є рекордом України серед дорослих і серед юніорів, а в жимі лежачи чернівчанин тричі покращував юніорський рекорд України, довівши його до 140 кг. Станова тяг виявилася для Олега «слабкою ланкою» – тут його результат 207,5 кг, що на цілих 25 кг менше, ніж у переможця Олександра Сутики з Черкас.

Проте «золото» мало би дістатися все-таки нашому земляку. За словами очевидців, Олег Ясенецький у третій спробі в присіданні піднявся із вагою 237,5 кг, але судді не зарахували йому цей результат (центральний суддя вважав, що вправу виконано чисто, а двоє його помічників «запалили» червоне світло). У цей же час Олександр Сутика з вагою 220 кг виконав присідання далеко не ідеально або не так, як цього вимагають правила, але якраз ті двоє суддів, які скасували вдалу спробу нашого Ясенецького, тут, навпаки, підтримали черкащанина.

До слова, якби ту третю спробу в присіданні Олегу Ясенецькому зарахували би, він виконав би норматив майстра спорту міжнародного класу.

Утім, крапку в цьому суперництві ставити ще рано. Річ у тім, що саме Сутика і Ясенецький є головними претендентами на місце у збірній України для участі у цьогорічному Чемпіонаті Європи. І доля путівки на Євро вирішиться на Молодіжних іграх України.

Батько Олега – заслужений тренер України Ігор Ясенецький впевнений, що, якщо не буде ніяких неприємних сюрпризів, син на Іграх переможе Суику так, що й судді не допоможуть: «Єдине погано, що якби Олег виграв у Полтаві, ми могли би цілеспрямовано вже готуватися до Чемпіонату Європи. А так доведеться в терміновому порядку відновлюватися і виходити ще раз на пік форми під час Молодіжних ігор».

Символічно, що позаду Олега Ясенецького у підсумковому протоколі залишився заслужений майстер спорту з Коломиї Сергій Ватюк, якому днями виконається 49 років. Зміна поколінь…

Президент обласної федерації пауерліфтингу Олександр Сімовенюк додав дуже цікаві деталі до цієї інформації: «Олег побив татові рекорди області, встановлені в категорії 60 кг ще в далекому 1999 році: 212,5 кг в присіданні і 535 кг за сумою триборства. Залишилося побити батьківський рекорд області 1997 р. у становій тязі (220 кг) і він, до гордості наставника, стане учнем, який перевершив свого Вчителя. Молодець!!!»

Додамо, що офіційним партнером Олега Ясенецького є дистрибуційна компанія «Рома» (Роман Клічук), а вирушити до Полтави йому допоміг приватний підприємець Євген Генріхович Судьїн.

Категорія до 59 кг

1. Олександр Сутика (19.05.91, Черкаси) – 580,0 кг (присідання – 220, жим – 127,5, тяга – 232,5).

2. Олег Ясенецький (17.05.91, Чернівці, «Спартак», клуб «Богатир», Наталія Ясенецька, Володимир Вихренко) – 577,5 кг (присідання – 230 РУ + РУ юніор., жим – 140 – 3 РУ юніор., тяга – 207,5).

3. Сергій Ватюк (15.03.62, ЗМС, Коломия) – 562,5 кг (210 – 3 РУ в., жим – 162,5 РУ в., тяга – 190)

***

1 Comment
  1. Саша says

    Олег молодец!!!

Leave A Reply

Your email address will not be published.