Фото: «Меркурій» (Чернівці) – «Контингент» (Житомир) – 5:1

1

У 7 турі першолігової першості України з футзалу чернівецький «Меркурій» 25.12.2010 р. вдома впевнено переміг житомирський «Контингент», який до цього теж йшов без поразок.

«Меркурій» (Чернівці) – «Контингент» (Житомир) – 5:1 (Сергій Рибак, 5, Вадим Шерстньов, 16, Сергій Янчик, 23, Ярослав Писько, 25, 5:1 Віталій Багряк, 40 – 4:1 Володимир Мухін, 40).

«Меркурій»: 1 Денис Купчанко (воротар), 12 Сергій Париський (воротар), 9 Віталій Багряк, 4 Віталій Гончар, 8 Олександр Дележа, 5 Олександр Мікулеску, 17 Ярослав Писько, 10 Сергій Рибак – к, 14 Віталій Ткачук, 16 Олександр Хлюбко, 7 Вадим Шерстньов, 3 Сергій Янчик. Головний тренер – Віктор Мглинець.

Почесний президент – Іван Боднар, президент – Сергій Гринюк, віце-президенти – Микола Малик, Степан Саінчук, віце-президент, начальник команди Анатолій Москальов.

Технічний директор – Віктор Сіроус.

«Контингент»: 21 Максим Сорокін (воротар) – к, 33 Віталій Проценко (воротар), 17 Юрій Ананченко, 4 Петро Гаврилюк, 7 Роман Киришун, 3 Юрій Коваль, 10 Сергій Литвиновський, 15 Володимир Мухін, 17 Максим Павлушин, 2 Микола Піхоцький. Головний тренер, начальник команди – Амикола Кучеров.

Почесний президент – Сергій Червонописький, президент – Олександр Шнайдер.

Головний суддя – Олександр Ганіченко (Рівне), суддя – Петро Грева (Львів). Третій суддя – Василь Фурман (Чернівці). Суддя-хронометрист – Олександр Шлюсар (Чернівці). Інспектор – Степан Сємак (Львів).

Чернівчани вийшли супер мобілізованими і налаштованими на продовження приємної виграшної серії, на якій, звісно, приємно завершувати рік. А ось для житомирян цей матч був чи не питанням «життя і смерті», адже у попередньому турі вони не зіграли домашню зустріч, після чого з’явилися припущення щодо можливого зняття з розіграшу.

«Меркурівці» з перших хвилин, як кажуть, дали зрозуміти, хто господарі майданчику. І вже на 5-ій хвилині капітан «Меркурія» Сергій Рибак завершив влучним ударом ефектну комбінацію. За хвилину Сергій мав чудову нагоду подвоїти рахунок, але, перебуваючи фактично перед порожніми воротами, від пробив з ходу трішки вище цілі. І це був для «Меркурія» далеко не єдиний втрачений гольовий момент. Гості ж, навпаки, мало загрожували чужим воротам. Як кажуть, кожен грає так, як йому дозволяє суперник, а «меркурівці» в цьому контексті не дозволяли «Контингенту» розігратися в нападі. Хоча в декількох епізодах наші ворота відверто врятував Денис Купчанко. За 4 хв. 18 сек. до завершення першого тайму Вадим Шерстньов все-таки збільшив перевагу «Меркурія» і зменшив «слизькість» рахунку.

Уже напочатку третьої хвилини другого тайму Сергій Янчик втретє змусив суперників витягувати м’яча із сітки власних воріт. І це, схоже, остаточно «зламало» житомирян, у яких зних «вогник в очах». Тобто питання щодо переможця було практично знято з повести денної – відкритим залишалося лише питання остаточного рахунку. За хвилину Ярослав Писько на дальній штанзі переправив м’яча у порожній кут воріт після потужного удару Олександра Дележі з правого флангу атаки.

За 50 сек. до фінального свистка Володимир Мухін рахунок «розмочив», хоча ця атака «Контингента» не тягнула би на результативність, якби не помилки чернівчан. Саме останнє, напевно, особливо «завело» підопічних Віктора Мглинця. Наставник «Меркурія» знову випустив на майданчик замість кіпера Дениса Купчанка п’ятого польового гравця Віталія Ткачука, і результат не забарився – вже через 17 сек. (!) Віталій Багряк залишив п’ятий чернівецький «автограф» у ворота «Контингенту».

Після матчу житомирські футзалісти виглядали не лише засмученими, а навіть пригніченими. На запитання, чи буде далі виступати «Контингент», хлопці лиже стискали плечима.

У свою чергу, «меркурівці» не приховували приємних емоцій, які вони подарували і своїм шанувальником. І це стало чудовим «додатком» до вітань керівництва клубу, адресованих вболівальникам з нагоди наступаючих новорічно-різдвяних свят.

Головний тренер «Меркурія» Віктор Мглинець, відповідаючи на запитання, з чим пов’язані регулярні заміни воротаря на «зайвого» польового гравця в ситуаціях, які ніби не вимагають такого кроку, зазначив, що це і дозволяє набувати цінного практичного досвіду розіграшу «зайвого», і додає впевненості команді, загалом.

Нагадаємо, що чернівецька команда, яка ставить перед собою завдання виходу до вищої ліги, виступає під патронатом ТОВ «ГріКо» (представництво GARD) та корпоративного підприємства «Буковина сервіс центр».

Всі результати і турнірну таблицю можна переглянути тут:

Фото: Віталій Ружецький, fcmercury.com.ua, sportbuk.com/fk-mercury

no images were found

***

Фото: Георгій Мазурашу, sportbuk.com

no images were found

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.