Кубок України з баскетболу: «Стріба» здолала «Вінницьких Зубрів» 108:81!

5

У першому матчі першого етапу Кубку України з баскетболу чернівецька «Стріба» 3.11.2010 р. вдома переконливо переграла «Вінницьких Зубрів» з рахунком 108:81.

Найрезультативнішим у складі чернівчан сьогодні був Антон Рожков (особистий партнер – пивоварня «Наше пиво»), який, виступаючи травмованим, зумів закинути 7 (!) 3-очкових кидків, а загалом – 34 очки! Супер результативним виявився і Денис Єлисевич – 27 очок!

«Стріба» (Чернівці) – «Вінницькі Зубри» – 108:81 (28:21, 31:22, 16:21, 33:17)

«Стріба»: 4 Антон Рожков (34 очки – рекорд сезону, в т.ч. 7 влучних 3-очкових!), 5 Андрій Семенович – к (5), 6 Давід Майсурадзе (7), 7 Денис Єлисевич (27 – рекорд сезону), 8 Дмитро Ігнатенко (6), 9 Володимир Зелений (10), 20 Василь Федоряк, 21 Сергій Семенов, 12 Іван Федоряк, 33 Сергій Опольський (6), 34 Олександр Кодола (13). Тренер: Олександр Чермак. Консультант: Тимофій Безрук.

«Вінницькі Зубри»: 4 Дмитро Мякий (8), 5 Олександр Жужа (25), 16 Владислав Чорний, 7 Глеб Глебов (22), 8 Юрій Яременко, 18 Олександр Агоста, 10 Євген Бондаренко, 11 Микола Здирка – к (7), 12 Денис Яцик, 13 Дмитро Шиманський (12), 14 Юрій Врублевський, 15 Всеволод Шурмель (7). Тренер: Сергій Белобородов.

Гравці «Стріби» на звітний поєдинок вийшли архі зібраними і націленими на перемогу. Звісно, позитиву додала і перша перемога у вищій лізі, яку чернівчани відсвяткували у попередньому турі Чемпіонату України в Білій Церкві.

З перших хвилин, або навіть секунд господарі майданчику помчали вперед і одразу й захопили ініціативу та очкову перевагу. Немаловажно, що пішли 3-очкові кидки одразу у декількох гравців «Стріби» – крім традиційного майстра цієї справи Олександра Кодоли (який, до слова, виступав з травмованим коліном), влучними потрапляннями з далекої відстані відзначилися і Антон Рожков та Денис Єдисевич. І все це дуже гармонійно і надзвичайно корисно доповнювалося супер вдалою грою на підборах новобранця команди Володимира Зеленого. Власне, його понад 20 підборів для нього самого не є такою вже дивиною, адже торік Володимир був кращим у цьому компоненті серед резервістів Суперліги.

Попри, здавалося, тотальну перевагу чернівецької команди, у третій чверті ледь не «змінилася пластинка». Напевно, серйозний відрив, попри прохання наставників не втрачати концентрацію, таки розслабив трішки гравців «Стріби», які дозволили суперникам у середині чверть наблизитися на відстань шести очок. Але ще парочка вдалих дальніх пострілів Рожкова і Єлисевича та домінування Зеленого під щитом дозволило буковинцям знову піти у відрив. А під завісу зустрічі, коли у гостей, як кажуть, опустилися руки, «стрібівці» зробили ще один ривок і вперше у вищій лізі подолали 100-очковий рубіж, принагідно довівши перевагу до такої, що майже гарантує успіх за підсумками двох матчів (повторний поєдинок відбудеться 7 листопада у Вінниці). Історичне соте очко на свій рахунок записав Давід Майсурадзе. Точніше, він закинув 2 очки, коли «Стріба» мала в активі 99 очок.

Надзвичайною цього вечора була не лише гра «Стріби», а й підтримка трибун. Додатково вболівальників «запалювали» красуні з групи підтримки «Максимум», які не лише заповнювали «гарячими» танцями всі паузи, а й «запускали на трибуни» скандування: «Стріба! Стріба!» Це саме практично цілий матч вигукували і юні вихованці тренера ДЮСШ №1 Петра Бежана, які принесли з собою і саморобні плакатики на підтримку «Стріби». Активно вболівали і в імпровізованій VIP-ложі – Чернівецький міський голова Микола Федорук, його перший заступник і голова обласної федерації баскетболу Микола Попадюк, директор «Калинівського ринку» Іван Ринжук, президент ФСК «Буковина» Василь Орлецький, начальник міськспоруправління Святослав Дяконюк та інші почесні гості.

Після матчу капітан «Стріби» в експрес-коментарі для ТБ майже з останніх сил зізнався, що хлопці залишили на майданчику всі сили. Консультант чернівецької команди Тимофій Безрук спокійно констатував, що йде звичайний етап становлення нового колективу і запевнив, що надалі таких видовищних двобоїв буде дуже багато. А найрезультативніший гравець зустрічі Антон Рожков, який грав з ушкодженням спини, коротко і напівжартівливо пояснив причини такої переконливої перемоги – мовляв, просто вже набридло програвати. До слова, вже на другий день над спиною Антона «чаклував» знаний фахівець Мирослав Волошин, який допоміг багатьом спортсменам, та й «простих людей» немало, як кажуть, поставив на ноги.

Нагадаємо, що чернівецька команда виступає у вищій лізі за підтримки Чернівецької міської ради, обласної влади, титульним спонсором «Стріби» є готель «Буковина» (Валерій Чинуш), партнерами – торічний генеральний спонсор дистрибуцій на компанія «Рома» (Роман Клічук), пивоварня «Наше пиво», яка підтримує особисто Антона Рожкова, спортивно-оздоровчий комплепкс «Цецино» (особистий партнер Володимира Зеленого), ТОВ «Клас і К» та мережа магазинів «Чай і кава».

***

В атаці Антон Рожков (№4). Фото: Вадим Здоровецький, sportbuk.com
5 Comments
  1. Вовчик says

    та скільки можна чекати на звіт матчу?!
    ви мене до божевілля хочете довести?!
    )))

    1. Я настільки зрадів перемозі, що вирішив на певний час обмежитися “сухою” статистикою. В принципі, з неї й так майже все ясно:) Крім того, що новобранець “Стріби” Володимир Зелений примудрився зробити понад 20 підборів! Власне, підтвердивши статус кращого у цій номінації в турнірі резервістів Суперліги минулого сезону;) Реально, ці підбори теж відіграли важливу роль у перемозі нашої команди – разом із надзвичайно високим бойовим духом всього колективу та супер влучністю Рожкова і Єлисевича!:)

      1. Вовчик says

        дуже Вам дякую за звіт!!!

        1. На здоров’я;)

Leave A Reply

Your email address will not be published.