Пейнтбол: «Легіон» (Чернівці) – третій на домашньому Чемпіонаті України

0

Уперше у Чернівцях розігрували нагороди національних змагань з пейнтболу – у Центрального парку культури і відпочинку ім. Т. Г. Шевченка гостював V етап Кубку України, який відбувся у рамках Чемпіонату України.

Чернівецький «Легіон» змагається у Дивізіоні ІІ (формат 3V – до 3-х перемог), де буковинці на двох попередніх кубкових етапах були срібними призерами. Цього разу чернівчани на старті поступилися столичному «Халку» та львівській команді «Роял» і, таким чином, втратили шанси повторити попередні срібні успіхи. Проте на наступні двобої наші «легіонери» зібралися і ефектними перемогами прорвалися на третє місце. На перших двох позиціях розташувалися «Роял» (Львів) та «Халк Х. О.» (Київ).

У Дивізіоні І (формат 4V – до 4-х перемог) призову трійку утворили «Ларді» (Луганськ), «Халк» (Київ) та «Українські леви» (Львів).

Президент Чернівецької обласної федерації Олександр Демчучен зазначив, що це наразі найповажнші змагання у Чернівцях за 12-річну історію розвитку цього виду спорту на Буковині: «Пейнтбол – молодий вид спорту. У Чернівцях ми вперше презентували його 12 років тому. Символічно, що це відбулося на цьому ж стадіоні в парку культури і відпочинку ім. Шевченка, який нам люб’язна надала міська влада. За цей час ми з новачків доросли до такого рівня, коли наші хлопці можуть на рівні боротися з провідними командами України. До певного часу нашій команді не вистачало віри в свої сили. Але ситуація змінилася торік, коли «Легіон» виграв Чемпіонат України в «трійках». Цього року в нашому активі два других місця на етапах Кубку України і третє – на домашньому кубковому етапі, який відбувався в рамках Чемпіонату України. Цих успіхів «Легіон» досяг у Дивізіоні ІІ. Хоча тепер можна реально претендувати і на Дивізіон І».

Організатори змагань: Федерація пейнтболу України та чернівецький клуб «Легіон» (Регіональне представництво ФПУ в Чернівецькій області).

Організатори змагань: Федерація пейнтболу України та чернівецький клуб «Легіон» (Регіональне представництво ФПУ в Чернівецькій області).

Спонсори змагань: магазин «Легіон», ПП Демчучен О. М., ТОВ «Мавекс-Салют», ТОВ «Мавекс-Буковина», ТОВ «Рома», турбаза «Сонячна долина», магазин «Сільпо», пивоварня-бар «Наше пиво».

У неділю, 5 вересня, відбувся Чемпіонат Чернівецької області серед «трійок». «Легіонери» цього разу не змагалися, а судили. Першість тут виборола команда «Ангел», за якою розташувалися «АКМ» та «Ангел-2». Всього у цих змаганнях, як повідомив капітан «Легіону» Роман Кузів, взяло участь 8 команд: «Все відбулося навіть краще, ніж ми очікували. Атмосфера була чудовою, а боротьба – цікавою. Що за загадкові «ангели» перемогли? Це у нас вже «стара» команда. Хлопці грали ще у 2003 році. Потім на якийсь час відійшли від пейнтболу, а тепер повернулися і, як бачимо, дуже вдало».

***

"Легіон" - бронзовий призер Чемпіонату України у Чернівцях. Фото: Георгій Мазурашу

Leave A Reply

Your email address will not be published.