Вело-шосе: Маріанна Русу – друга в команді на юніорському Євро

0

Глибочанка Маріанна Русу дебютувала на юніорському Чемпіонаті Європи з велоспорту на шосе в Анкарі (Туреччина). У роздільній гонці вихованка і донька Василя Русу посіла у складі збірної України 2 місце.

Єдина представниця Буковини на юніорському Чемпіонаті Європи з велоспорту на шосе Маріанна Русу з Глибоцького району виступила в обох видах програми – гонці з роздільним стартом та груповій гонці.

У гонці з роздільним стартом на 13,5 км студентка факультету фізичної культури та здоров’я людини Чернівецького національного університету показала 22-й результат, програвши 3 хв. 37 сек. чемпіонці Анні Соловей з Луганська (17 хв. 42 сек.). Ще одна українка Катерина Завала з Рівного розташувалась на шостій позиції (+1.33). Командою українські юніорки посіли друге місце, програвши італійкам 12 сек.U-23, де львівська луганчанка Леся Калитовська виборола “срібло” у груповій гонці.

У груповій гонці Маріанна посіла 28 місце, фінішувавши у групі, яка відстала на 13 сек. від переможниці Анни Тревесі з Італії (2:05.31). Анна Соловей тут розташувалася у фінішному протоколі на 19 позиції (+12 сек.), а Катерина Завала – на 13 місці (теж+12 сек.).

У гонці з роздільним стартом призером став і Марлен Зморка з Миколаєва – третє місце.

Успішно виступили українці і в молодіжній віковій групі

У загальнокомандному заліку Україна посіла друге місце після Росії. А ось в юніорській групі наші співвітчизники розділили командою 1-2 місця з італійцями.

Після повернення з Туреччини Маріанна Русу одразу вирушила до Рівного на Чемпіонат України. Дорогою туди тренер Василь Русу в телефонному режимі констатував, що дебют на міжнародній арені можна вважати вдалим, і подякував Глибоцькій районній раді, яка, попри всі проблеми, надала певну допомогу перспективній велогонщиці для покращення матеріально-технічної частини.

Маріанна Русу. Фото: Георгій Мазурашу

Leave A Reply

Your email address will not be published.