Стрільба з лука: Січенікова і Собко здобули на Євро три “золота”!

1

До золотої медалі, яку Лідія Січенікова виборола в змішаному розряді, вихованка Олега Осипенка додала індивідуальну перемогу на юніорському Чемпіонаті Європи в Німеччині, а ще одне “золото” на Буковину привезе Валентин Собко, який разом з колегами по збірній був першим в командному виді програми серед кадетів.

На шляху до трумфу у найпрестижнішій особистій номінації учениця чернівецької ЗОШ №27 Лідія Січенікова (ШВСМ, “Спартак”, тренер – Олег Осипенко), яка як переможниця кваліфікації 1/32 фіналу пропускала, “перестріляла” в 1/16 фіналу Таню Сорса (Фінляндія) – 4:2, в 1/8 фіналу – Каррі Уейч (Нідерланди) – 4:2, у чвертьфіналі – Мауд Кустерс (Нідерланди) – 6:4, у півфіналі – Ізабель Вайхмайєр (Німеччина) – 6:4, а у фіналі впевнено перемогла росіянку Інну Степанову – 6:3.

Близькою була Лідія і до медального хет-трику, але третя нагорода “зірвалася” у командному виді програми. Січенікова і Ко у кваліфікації, як ми вже повідомляли, показали другий результат після Росії. У чвертьфіналі українки здолали іспанок – 210:202, але у боротьбі за путівку до фіналу поступилися у перестрілці представницям Польщі – 208:208 (25:26). А згодом наші юніорки програли і “бронзовий” матч француженкам – 190:191.

У молодшій кадетській віковій групі на Євро відзначився ще один чернівчанин Валентин Собко (ШВСМ, ФСТ «Україна», Віталій Ярмистий), який у складі збірної України виборов медаль найвищого гатунку у командному виді програми. У фіналі українці в інтригуючій боротьбі перемогли турків – 218:217.

Ще одне потенційне призове місце у Собка, можна сказати, “вкрали” тренери збірної, змінивши заявку і замінивши Валентина у парному змішаному розряді на львівянина Віталія Комонюка. Останній в тандемі з сумчанкою Поліною Родіоновою піднялися на третю сходинку пєдесталу пошани.

Утім, і без цього виступ буковинців на юніорсько-кадетському Чемпіонаті Європи є блискучим!

Цікаво, що напередодні змагань наставник Січенікової Олег Осипенко впевнено заявив, що і його підопічна, і Валентин Собко привезуть з Німеччини медалі. Як кажуть, вже за фактом ми нагадали Олегу про цей влучний прогноз і, принагідно, привітали як тренера володарки двох золотих медалей.

“Дякую за вітання. Я же сказав, що медалі обовязково будуть! Єдине, що не міг точно сказати, якого вони будуть гатунку – зазначив Олег Осипенко. – Лідія в особистих змаганнях важче добиралася до “золота”. Як на переможницю кваліфікації, на неї всі налаштовувалися по-особливому, тому вона важкувато просувалася у плей-оф. Зате у фіналі, навпаки, як кажуть,”розбомбила в пух і прах” росіянку. Ми вже встигли перекинутися парочкою слів з Лідією після фіналу, вона сказала, що виграла дуже впевнено”.

В контексті “золотого дублю” Лідії Січенікової варто згадати і її першого тренера Віталія Гуменюка. Свого часу він працював у ЗОШ №27 вчителем військової підготовки та на пів ставки тренером у “Спартаку”. І за не дуже тривалий час тренерства встиг “відкрити” майбутню чемпіонку Лідію Січенікову і ще одну відому лучницю – майстра спорту Світлану Мікуліну. А потім змінив професію, але дівчат передав у надійні руки! Зараз Віталій працює менеджером з продажу нерухомості. Ми щиро вітаємо і його, як “співавтора” успіхів Лідії Січенікової. І будемо разом тримати кулаки за неї на І Юнацьких Олімпійських іграх, які відбудуться незабаром у Сингапурі.

Валентин Собко і Лідія Січенікова
1 Comment
  1. Міша says

    нащі ЧЕМПІОНИ!

Leave A Reply

Your email address will not be published.