hehsko.com: Гешко: «Ігри Чемпіонів» – дуже важливий проект «Біоли»

0

У фіналі Всеукраїнських змагань серед школярів «Біола – Ігри Чемпіонів» у Міжнародному дитячому центрі «Артек» Буковину представлятимуть учні Топорівської школи з Новоселицького району. Це право вони здобули під час фінальної частини обласного етапу, яка відбулася 15 квітня 2010 р. у чернівецькому ФОК «Олімпія». Почесним гостем буковинського фіналу був кращий спортсмен України 2006 р., чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м Іван Гешко, який свого часу захищав кольори спортклубу «Біола».

На першому етапі буковинського фіналу 16 команд за кращим часом у двох естафетах («Смуга перешкод» і «Сороконіжка») визначили чотирьох претендентів на путівку до «Артеку».

У вирішальній стадії учасники змагалися в «Біатлоні» (дівчата), «Фехтуванні» (юнаки) та ще раз долали «Смугу перешкод». За сумою місць у цих видах переможцями стали представники Топорівки Новоселицького району – 5 очок. Друге місце посіли учні Сторожинецької школи-інтернату (6 очок) і третє – чернівецька ЗОШ №22 (7 очок). Остання у фіналі вважалася чи не головним претендентом на найвищі нагороди. Перелом відбувся у «Фехтуванні», у фіналі якого капітан збірної ЗОШ №22, програвши двобій, дозволив собі агресивний випад у бік суперника. За це команді зарахували поразку, і замість того, аби вийти на отсанню естафету в ролі одноосібного лідера, чернівчани стали співлідерами разом з новосельчанами та сторожинчанами. Цілком можливо, що цей інцидент негативно вплинув на настрій команди порушника правил «fair-play», яка показала третій результат і змушена була задовольнитися таким же підсумковим місцем.

Усі фіналісти отримали нагороди та різноманітні призи від «Біоли» та «ЮніорБанку». Хоча не залишилися без презентів і інші учасники.

Титулований гість змагань Іван Гешко зазначив: «Я сам з дитинства любив всілякі естафети. І, можна сказати, білою заздрістю заздрю учасникам «Біола – Ігор Чемпіонів», які мають можливість змагатися на таких цікавих і яскравих спортивних знаряддях. Дуже приємно бачити вогник і радість в їхніх очах! Я впевнений, що серед учасників цих змагань є і майбутні чемпіони Європи, світу і Олімпійських ігор! Я вважаю, що «Біола» робить надзвичайно корисну справу для пропаганди спорту і здорового способу життя. Мені приємно, що моє ім’я теж пов’язане зі спортклубом «Біола». Відкрию маленький секрет: спортклуб «Гешко» теж давненько задумав схожий проект, який, маю надію, ми зможемо реалізувати разом з телеканалом «Чернівці» та іншими партнерами. Це будуть такі собі телевізійні «Старти надій», які будуть відбуватися майже цілий рік».

heshko.com (15/04/2010 23:57)

***

Майбутні чемпіони сфотографувалися з Іваном Гешком “на фарт”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.